Reklama

Reklama

Dlouhá cesta dolů

  • Velká Británie A Long Way Down (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je silvestrovská noc a Martin (Pierce Brosnan) stojí na střeše budovy vysoko nad londýnskými ulicemi a zvažuje sebevraždu. Vyruší ho Maureen (Toni Collette), která tam přišla se stejnými úmysly. Po ní se po chvíli objeví další dva, mladá žena jménem Jess (Imogen Poots) a doručovatel pizzy JJ (Aaron Paul). V Martinovi poznávají populárního televizního moderátora, který byl odsouzen do vězení za vztah s nezletilou dívkou. Když si proberou všechny své problémy, rozhodnou se vytvořit pakt s přísahou, že vydrží naživu aspoň do Valentýna… (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (119)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Předlohu Nicka Hornbyho považuju za jeho nejslabší kousek, dokonce se mi víc líbila i Fotbalová horečka a to mě fotbal nebere. Těžko říct, proč jsem pak šla na filmové zpracování. Možná jsem doufala, že tady příjdu klubu sebevrahů, co se skamarádí, na chuť ... a určitě kvůli Toni Collette. Prd! Toni hrála nadarmo za dva a já při sebevražedných pokusech hledala v londýnském pozadí Střep a Vokurku .... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak to mám udělat, abych pocity, které mám, vysvětlil druhé osobě? To by si měl položit tvůrce tohoto filmu. Má totiž na svědomí film, který z podstaty není vůbec zlý. Aaron Paul, Imogen Poots, Pierce Brosnan, Rosamunde Pike nebo Toni Collette hrají postavy, že byste jim z fleku dali pusu, jenže kde je problém? Asi hlavně v tom, že vlastně ani u jedné pořádně nevysvětlí, kde je zakopané jádro pudla. Prostě nás hodí na střechu mrakodrapu, ze kterého všichni chtějí skočit. Pak najednou střih a vznikne geniální nápad. Proč ale? To je výsledek, ke kterému se hodně těžce dostáváme a to je asi nejzásadnější problém tohoto filmu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $13,347Tržby Celosvetovo $7,176,347▐ určite to má zaujímavé obsadenie a nápad na slušnú haluz ale má to svoje rezervy /55%/ ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Prvotní myšlenka by půdu pro zajímavou černou komedii možná i nabízela, ale nějakým záhadným způsobem ten potenciál není využit. Největší problém této komedie spočívá v tom, že není absolutně v ničem vtipná a zápletky, které musí extrémně nesympatické a místy až trapně přehrávající (paradoxně ve vážné poloze, ne v komediální) postavy řešit, jsou jednoduše debilní a nerealistické. Bohužel mezi hlavními postavami nefunguje ani žádná pomyslná chemie a jejich narychlo uplácanému přátelství se díky tomu nedá věřit. Místo aby se to soustředilo na zkrachovalce, kteří díky poznání jiných zkrachovalců zažívají netradiční vtipné momenty, pohled na svět a renesanci v podobě nové chuti do života, věnuje se to spíše vážnému zachycení důvodů jejich chuti se zabít. Nudil jsem se natolik, že jsem u toho usnul a neviděl úplný závěr. Bohužel mě většina viděného filmu ani nedonutila, abych si to druhý den pustil a dokoukal. 20% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím co se na tom lidem vlastně může líbit. Mizerně zahrané nesympatické postavy. Příběh tak akorát na nasrání a krajně nevěrohodný. Ruku na srdce koho by dokázal Aaron Paul přesvědčit že doopravdy skočí. Dále se k tomu nebudu vyjadřovat. 35% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Čtyři rozdílné postavy, které mají jedno společné. Vyklubal se z toho klasický průměrný film, který nabízí trocha zamyšlení, trochu vtipnějších momentů a hodně pesimistické nálady, ale i naděje v lepší zítřky. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Ptákovina o ničem, kterou ani roztomilost Imogen Poots, kvůli níž jsem film sledovala, nezachránila. Celou stopáž mi hlavou jela známá písnička od Čokovoko. A refrénem 'Já si to asi hodím, odnikud nikam chodím' by se postavy tohohle majstrštyku měly hned na začátku řídit. Protože tady se devadesát minut doslova chodí odnikud nikam. 40% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Neurazí, ale ani nenadchne. Obsazení je, až na moje menší výhrady, dobré. Příběh by taky byl zajímavý, jen by se to dle mě dalo zpracovat lépe, vtipněji. Tahle 'komedie' má obrovský, ale bohužel nevyužitý, potenciál. Škoda. 3* ()

sochoking

všechny recenze uživatele

''Čtyři neznámí lidé se o silvestrovské noci potkají na střeše věžáku...'' aby si to hodili, a miesto toho , behom pár minút, sa z nich stanú najlepší, humorom, aký vo svete nemá páru ovpývajúcim, priatelia! Moja pamäť nepamätá, že by som niekedy opustil kino po pol hodine. Vždy som nejako pretrpel, ostal, i ked' udelil odpad, ale dopozeral do konca. Avšak toto sa nedalo! Nebudem teda hodnotiť. Mal som poslúchnuť svoj vnútorný hlas, ktorý mi hovoril : ''Nechod' na to, hrá tam Pierce Brosnan! ''... ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Vůbec netuším o čem to vlastně bylo. A ani mě to nezajímá, dál už tenhle film nemá vůbec cenu rozebírat. Tenhle mě opravdu o notný kus minul. Sjel po mně, jako večerní deštík po střeše. Rychle, než se člověk naděje, tak je pryč. Po tomhle nezbyla ani nějaká hezčí vzpomínka. Snad jen na Toni Collette, ale pro tu mám slabost, co pamatuju. Zbytek je těžko uvěřitelný příběh, který stojí leda tak za zlámanou grešli. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nemastné - neslané. Pochváliť, dokonca vychváliť musím muziku, tá bola fantastická, celý soundtrack ... Brosnan jedna veľká katastrofa, Collette tieto role sedia, Poots trošku urobila rozruch a mala super štýl, Paul výborný hlas, ale nejako extra ma nepresvedčil. Verím tomu, že kniha mohla byť super, ale ako film to miestami bolo nezáživné. ()

mat.ilda odpad!

všechny recenze uživatele

Samé příhodné názvy dneska - film Packala Chaumeila - Dlouhá cesta dolů - a já jen dodám, že sakra velkým šupem. Totální faleš s otravnými postavami, ošoupaným námětem, slabomyslnými dialogy a nulovým vtipem... zkrátka - k   n e p ř e ž i t í! Vhodné pro sebevrahy, ale bude to bolet. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Správný mix tragédie a komedie v britském hávu? Jednoznačně podle Nicka Hornbyho. Přiznám se, že tuto konkrétní předlohu jsem ještě nečetla, teprve to napravím, ale i tak jsem se po přečtení obsahu těšila, co mi bude předloženo, aniž by mě zajímalo herecké složení a další věci. Hned na začátku jsem musela akceptovat to, že humorné a vážné prvky se prolínají tak rychle, že ještě než jsem se dosmála, už to bylo vzhledem k situaci na plátně málem nevhodné. Obzvlášť první třetina snímku, kdy se na střeše jednoho domu setkají čtyři ztroskotanci, je hodně vydařená. Co se týče obsazení, Imogen Poots sice pod těmi nánosy líčidla málem nebyla vidět, ale odehrála skvěle, úchvatné tetování Aarona Paula odvádělo mou pozornost kdykoli se mihlo na plátně, Toni Collette byla jedním slovem báječná a Pierce... ale dejme tomu že jo :-). ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(UCI Kinowelt, Potsdam, Deutschland, 22.4.2014) Mám rád britskou kinematografii, takže Dlouhá cesta dolů byla jasnou volbou při výběru filmu, který zhlédnu v kině. Čtyři hlavní postavy se mohly sejít kdykoli a za jakýkoli okolností, nicméně při pokusu o sebevraždu bylo vskutku nápadité. Obsazení bylo sympatické, příběh měl jako komické, tak tragické momenty, přičemž byly obě složky použity účelně. A rozhodně nesmím opomenout zmínit nepřeslechnutelný soundtrack, který se mi rovněž líbil. Zkrátka milá jednohubka, která pobaví, ale i dojme. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Slibný nápad o setkání čtveřice sebevrahů na jedné střeše se zoufale rozplizne. Výbušnost úvodu vyšumí a nemá už žádnou roli, je pak vcelku jedno, kde a za jakých okolností se potkali, klidně by to mohlo být při zavíračce v baru a nikoliv při osudovém rozhodnutí. Není už vlastně co hrát, protože scénář nic nenabízí. Konec je průhledně očekávatelný. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tak jak je Dlouhá cesta dolů asi nejslabším Hornbyho románem, je i jeho filmová podoba nejslabším filmem natočeným podle Nickových knížek (vedou Všechny moje lásky těsně následovány Jak na věc). V obou případech se však pořád jedná o skvělá dílka, kvalitní, které, budete-li chtít, vás strhnou od začátku do konce. Mínusem tohoto snímku je pro mě absence humoru, resp, v porovnání s knížkou tu docela fest citelně chybí a jelikož je film o čtyřech sebevrazích a dalších neradostných věcech, je to věc poněkud zásadní (a překvapivá, když na scénáři spolupracoval i sám Maestro), naopak knížka dokázala tyto situace trefně odlehčit. Naopak kvituju trefný soundtrack (jako vždy u filmů britské produkce) a skvělou Toni Collette, která nechává zbytek osazenstva daleko za sebou. Jako další bych si prosil zfilmovat román Jak být dobrý, eventuálně Julie, demoverze, vďaka :-) ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Snesitelná chaumeilovina - věc nevídaná, ale taky vcelku logická, když tentokrát nedostal absolutní tvůrčí volnost (respektive neměl po ruce matlala Gromba). Takhle se dostalo na povinnou fotbalovou referenci i pořádnou atmosféru a pro všechny ostatní případy tu byla komplexní Imogen se všemi jejími best features. Potom musí člověk akorát tím intenzivněji oplakat skutečnost, že Pierce Brosnan stále ještě takříkajíc nepověsil kopačky na hřebík... nebo teda - jak by nejspíš poznamenal jeho Martin - že se ještě stále vejde aspoň na tu lavičku náhradníků. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Houknu na vás, cestou dolů." Tak zajímavý námět to byl a tak zábavná komedie z toho mohla být, kdyby se z nepochopitelného důvodu tvůrci nerozhodli z toho udělat melodrama a utopit to tak ke konci v až nezáživném ufňukaném kýči. Dvojnásobná škoda proto, že Imogen Poots v roli trhlé dcery politika byla výborná, stejně tak úžasná Toni Collette v roli matky postiženého syna. Ale to už je možná asi úděl mainstreamových pokusů o dramatické komedie, zpočátku zábavné ke konci pak už jen zvrací. Ale zase, Rosamunde Pike konečně v tak nesympatické a odpudivé roli, že jí ani kulervoucí šarm a krása nepomohla. To klobou dolů. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se příliš netěšil, o to víc jsem byl překvapen tím, jak mě bavil a velmi dlouho měl našlápnuto ke čtyřem hvězdičkám, ale v závěru přišly nezbytné monology a dialogy, které se mi snažily odporně hrát na city, takže jsem uzavřel hodnocení na třech kouscích. Téma filmu si pohrávalo s podobným nápadem jako španělský "Klub sebevrahů", obsazení Imogen Poots a Toni Collette byla výhra, tím víc mě štve nešťastně zpracovaný závěr. "Houknu na vás cestou dolů." ()

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

Reklama

Reklama