Reklama

Reklama

Dlouhá cesta dolů

  • Velká Británie A Long Way Down (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Je silvestrovská noc a Martin (Pierce Brosnan) stojí na střeše budovy vysoko nad londýnskými ulicemi a zvažuje sebevraždu. Vyruší ho Maureen (Toni Collette), která tam přišla se stejnými úmysly. Po ní se po chvíli objeví další dva, mladá žena jménem Jess (Imogen Poots) a doručovatel pizzy JJ (Aaron Paul). V Martinovi poznávají populárního televizního moderátora, který byl odsouzen do vězení za vztah s nezletilou dívkou. Když si proberou všechny své problémy, rozhodnou se vytvořit pakt s přísahou, že vydrží naživu aspoň do Valentýna… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (119)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Slibný nápad o setkání čtveřice sebevrahů na jedné střeše se zoufale rozplizne. Výbušnost úvodu vyšumí a nemá už žádnou roli, je pak vcelku jedno, kde a za jakých okolností se potkali, klidně by to mohlo být při zavíračce v baru a nikoliv při osudovém rozhodnutí. Není už vlastně co hrát, protože scénář nic nenabízí. Konec je průhledně očekávatelný. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Strašně divný film. Na jedné straně zajímavý pokus vypravovat děj tak, že každá postava dostane jakoby svěřený určitý úsek, na druhou stranu ani jeden z těchto úseků není plně v režii dané postavy a koncept celkově vyznívá polovičatě. Postavy jsou napůl nedodělané, takže si s nimi ani nestihnete vytvořit pouto, nebo v případě Jess přímo otravné, což sice zřejmě pramení z jejích komplexů, ale scénář se jimi nijak nezabývá, a tak celou dobu držíte pěsti, aby už skočila :) Sama Neilla mi v té vedlejší roli bylo vyloženě líto... 50% a 3 hvězdy s odřenýma ušima. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak to mám udělat, abych pocity, které mám, vysvětlil druhé osobě? To by si měl položit tvůrce tohoto filmu. Má totiž na svědomí film, který z podstaty není vůbec zlý. Aaron Paul, Imogen Poots, Pierce Brosnan, Rosamunde Pike nebo Toni Collette hrají postavy, že byste jim z fleku dali pusu, jenže kde je problém? Asi hlavně v tom, že vlastně ani u jedné pořádně nevysvětlí, kde je zakopané jádro pudla. Prostě nás hodí na střechu mrakodrapu, ze kterého všichni chtějí skočit. Pak najednou střih a vznikne geniální nápad. Proč ale? To je výsledek, ke kterému se hodně těžce dostáváme a to je asi nejzásadnější problém tohoto filmu. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Správný mix tragédie a komedie v britském hávu? Jednoznačně podle Nicka Hornbyho. Přiznám se, že tuto konkrétní předlohu jsem ještě nečetla, teprve to napravím, ale i tak jsem se po přečtení obsahu těšila, co mi bude předloženo, aniž by mě zajímalo herecké složení a další věci. Hned na začátku jsem musela akceptovat to, že humorné a vážné prvky se prolínají tak rychle, že ještě než jsem se dosmála, už to bylo vzhledem k situaci na plátně málem nevhodné. Obzvlášť první třetina snímku, kdy se na střeše jednoho domu setkají čtyři ztroskotanci, je hodně vydařená. Co se týče obsazení, Imogen Poots sice pod těmi nánosy líčidla málem nebyla vidět, ale odehrála skvěle, úchvatné tetování Aarona Paula odvádělo mou pozornost kdykoli se mihlo na plátně, Toni Collette byla jedním slovem báječná a Pierce... ale dejme tomu že jo :-). ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě pozitivní nádech má tenhle film o čtyřech sebevrazích. Neobvyklý a místy dost neuvěřitelný příběh sice trochu kazí na věrohodnosti hereckých výkonů, ale pohodová "feel good" chemie mezi nimi mi to celkem vynahradila. Bylo pěkné opět vidět na plátně Pierce Brosnana a Sama Neila a roztomilá hvězdička Imogen Poots jen potvrdila své místo mezi mými nejoblíbenějšími herečkami. Za mě lepší 3* ()

Galerie (68)

Zajímavosti (6)

  • Film vychádza z rovnomennej knihy britského autora Nicka Hornbyho. Herec a producent Johnny Depp kúpil práva na jej sfilmovanie ešte skôr ako bola vydaná. (m.a.t.o.)
  • Do úlohy J.J.-a bol obsadený Emile Hirsch, no kvôli nabitému programu ho nakoniec musel nahradiť Aaron Paul. (m.a.t.o.)

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

Reklama

Reklama