Reklama

Reklama

VOD (1)

Hidden je postapokalyptický film o manželech s malou roztomilou dcerkou. Po náhlém vypuknutí nákazy se rodině na útěku podaří nalézt nepoužívaný protiatomový kryt. Tento úkryt jim poskytuje veškeré nutné vybavení pro přežití, ale jak dlouho jsou schopni vydržet a co na ně vlastně číhá venku? (TheDon)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jestliže bratři Dufferové dostanou jednou větší rozpočet, čeká nás určitě výživné postapo béčko plné parádních efektů a zajímavých nápadů, protože i se třemi herci a jedním úkrytem dokázali rozehrát atmosferickou a napínavou jízdu, kterou sráží bohužel 60 minut kecání které je občas proložené příjemným flashbackem a která se rozjede až posledních deset minut v závěru.Taky charaktery a chování postav mě občas mírně řečeno iritovali (i když bych chtěl napsat něco úplně jinýho ale nemůžu, protože píšu komentář na databázi v KLDR a mohli by mě potom poslat do koncentráku) a jejich chování je občas opravdu na pěst, ale celkově to je i přes jejich nesympaticky napsané charaktery zahrané velice dobře.Osobně by mě mnohem víc bavil film, který se přímo během té krize odehrává (jako výteční Podivní s Olyphantem).Mírně taky byl do očí nedomyšlený scénář, jehož hloupost se projeví hlavně na konci u toho kanálu, ale to bych spoileroval.Příjemná jednohubka která poteší svojí pointou a i když nestačí na větší hodnocení, tak je aspoň příslibem lepších kusů od evidentně talentované bratrské dvojice režisérů.65%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

V poslednom období vzniklo viacero obstojných malých postapokalyptických filmov, na ktoré sa dalo pozerať, ale zakaždým sa v nich našli nejaké zápory, ktoré mi bránili v lepšom hodnotení, ale Hidden to konečne zvládol a v rámci možností si prakticky nemôžem sťažovať. Tu vôbec nevadí, že väčšina filmu sa odohráva v jednom kryte, pričom ešte treba čakať viac, než polovicu času, aby to nabralo aj dynamiku. Môže za to hlavne skvelá atmosféru a perfektne fungujúce napätie, ktoré aj z maličkostí dokáže vyťažiť maximum, napríklad taká scéna s hovoriacou bábikou teda stojí za to a tak ma to držalo neustále v pozore. Navyše aj dejovo je to správne tajomné, keďže postavy sa správajú normálne, nemajú potrebu rozprávať o tom, čo oni sami vedia a preto sa to divák dozvedá len postupne. A keď sa to už následne rozbehne a film už možno aj trochu zmení žáner, je sa rozhodne stále na čo pozerať. Nájde sa tu niekoľko prekvapení, ktoré úplne zmenia pohľad na celé predchádzajúce dianie, čo síce spätne trochu uberá na logike správania hlavných hrdinov, ale dá sa to tolerovať, hlavne, že je to originálne a zaujímavé a navyše sa tu vďaka tomu objaví aj nejaká tá slušne zvládnutá akcia. S obsadením tentoraz nemám ani najmenší problém, trojčlenná rodina je úplne ideálna, postavy sú sympatické a aj dobre hrajúce, čo ma ale ani neprekvapuje, keďže rodičia v zložení Alexander Skarsgård a Andrea Riseboroughnie nie sú žiadni hereckí nováčikovia. Ale najväčšiu pochvali si aj tak zaslúži bratské režisérske duo, ktorí vynikajú veľkým talentom, film ma skvelú vizuálnu stránku, pričom aj zo scén z krytu dokážu získať maximum a k tomu tá spomínaná atmosféra a napätie, už dlhšie ma film nedržal takto v napätí. Takže konečne zase vydarený postapokalyptický film, ktorému neškodí ani takéto komorné prevedenie a na režisérov si dám určite pozor, som zvedavý, s čím prídu nabudúce. 76% ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně klasické postapo survival drama, které -jako celek- stojí a padá na hezké pointě. Na jednu stranu si dokáže šikovně pohrát s divákovým očekáváním. Na stranu druhou je znát, že nic víc režie v rukávu nemá. Přitom právě zručnější režie by mohla i tu schématičtější první polovinu lépe vybudovat a docílit tak ve výsledku toho, že by celé to vyvrcholení filmu nepůsobilo tak těžkopádně a prvoplánově. Do toho se tam navíc zatoulalo pár zaškobrtnutí v logice a já tak přes výsledný, relativně dobrý pocit nemůžu dát víc než hezké 3 rudé. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Výborné, komorní post-apo se skvělým obsazením a nečekanou pointou. Ze začátku to vypadá na docela poklidný rodinný život "pod zemí", se zajištěnou školní výukou a četnými zásobami jídla. Idylku však narušuje přítomnost "Dýchačů". Co jsou vlastně zač? V jednu chvíli se tak ničím nerušený děj přehoupne v krutý boj o přežití. Napětí se začíná stupňovat, stejně jako atmosféra, která již od počátku filmu dodává příběhu ten správný, temný "nádech." Postupně na nás snímek vybalí spoustu informací, sem tam nějaké ty útržkové flashbacky, díky nimž se dozvídáme alespoň něco málo o tom, jak to všechno začalo a dozvíme se také to, kde že se to celá rodina vlastně ukrývala. Zpracování ponurého post-apokalyptického světa je skvělé, i když z něj zároveň moc neuvidíme, ale i to málo stačí na dobrý dojem. Závěr snímku překvapí nečekaným odhalením toho, kdo to vlastně jsou "Ti druzí." ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„CO VÍME JE, ŽE MŮŽEM BÝT TI POSLEDNÍ, CO ZBYLI, TI JEDINÍ, KDO JSOU JEŠTĚ NAŽIVU…“ /// Táta, máma a dcera zavření v úkrytu s jediným cílem – ochránit se před okolním světem a přežít. Pět jednoduchých pravidel, který je občas nutno porušit. Strach z možnýho prozrazení je předvedenej jednoduše a stejně jako opodstatněná paranoia funguje parádně. Zjišťuju, že přebejvat v úkrytu s parchantem je úkol pro trpělivý rodiče (ne, se mnou se fakt nikam piškoti nezavírejte!). Navíc jsem doteď nevěřil, kolik napětí se dá dostat z vobyčejný panenky (kam se sejří Chuckie!). Většina hororovejch kumštů si šetří nahánění hrůzy do závěrečný půlhoďky. Tady se to rozjede už v půlce a kdyby to vydrželo – tak bych psal vo filmu roku (století). Baví mě to. Možná proto, že neznám pointu. Ten nápad je fakt dobrej! A navíc je to tak pěkně komorní… a že nehrajou fér? POMO jim to vosolí za mě! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přemejšlím, jestli sebou při apokalypse vzít děti. 2.) Mám strach z těch, co dejchaj. 3.) Thx za titule „Ergulis“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Film neobsahuje žiadne úvodné titulky, len názov filmu. (mivr)

Reklama

Reklama