Reklama

Reklama

Jessabelle

  • Česko Jessabelle: V tváři démona (více)
Trailer 1

Jessie po tragické nehodě přijde o snoubence a sama zůstane ochrnutá. Aby našla klid, nastěhuje se do starobylého domu v Louisianě, který kdysi patřil jejímu otci. Brzy se tam však začnou dít podivné věci a Jessie najde záhadný vzkaz od své matky, která zemřela před mnoha lety. Brzy pochopí, že tento dům je už dávno obýván i nějakou jinou bytostí. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (207)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

To byl tak líný film! Tady se tvůrci opravdu vydali cestou nejmenšího odporu, zrecyklovali co se dalo, nepokusili se o vůbec, ale opravdu o vůbec nic zajímavého. Nebo nedejbože netradičního. O žádnou zajímavou scénu, o žádnou zajímavou lekačku. Pusto prázdno. Nedávná Annabelle měla alespoň takové ty svižné wanovské nájezdy kamery a pár funkčních lekaček, ale tohle je i nudně a tuctově natočené, jak pro televizi. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ochrnutá holčina nájde videokazety svojej matky, v ktorých ju varuje pred smrťou, navyše v dome má očividne nejakého ducha, začne trpieť nočnými morami a tradične jej neostáva nič iné, len pátrať po minulosti svojej rodiny. Koľkokrát to tu už bolo? Nechce sa mi to rátať. Takže scenár nestojí za nič, lebo to bolo tak obrovské klišé, že som rád, že som na to nešiel do kina. Robert Ben Garant by sa mal vrátiť ku komédiám a horory nechať na svojprávnych. Síce sa dočkáme nejakého malého zvratu, ale či to ten horor zachraňuje... neviem, neviem. Film je námetom porovnateľný s Beneath, prípadne s The Uninvited, voodoo tématiku zase vykráda z The Skeleton Key, takže keď si tieto 3 horory skombinujeme, vyjde z toho práve Jessabelle. Ináč, zlé to nebolo, pár pekných výjavov sa tu našlo (aj keď som sa nezľakol ani raz), vzhľad ducha znesiteľný, nakrútené je to pekne (aj keď od komerčného hororu ani amatérizmus nečakám) a hlavná hrdinka sympatická. Ináč až príliš obyčajné a pre modernú duchársku tvorbu absolútne žiadny prínos. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Scéna ve vaně perfektní !! Zbytek je pouze tuctová a nezajímavá duchařina, která dnes zaujme lidi bez vkusu či 14 leté teenky. 40% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nič extra, pokojne zostaňte sedieť - len ďalší rutinný béčkarský horor v poradí. Poteší dusná južanská výprava (milujem ten kraj) a fajn herci v čele so Sarah Snook a Davidom Andrewsom. A klamal by som, ak by som tvrdil, že to nemá pôsobivú atmosféru a pár strašidelných momentov. Inak ale žiadna sláva, taká žánrová "klasika" povedzme. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Obrovská drzost nastrčit tohle do kin! Jessabelle je typickou ukázkou toho nejodpornějšího mainstreamového "horroru", který diváka vyloženě uráží. Jako pro TV Hallmark působící kravina bez atmosféry a napětí, za to s téměř smrtící dávkou nejotřepanějšího klišé, co v posledních letech (skoro nebo úplně?) zahubila duchařský subžánr. (20%) ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Dievča sa po autonehode, ktorá ju na čas posadí na vozíček, vracia do rodného domu k buranskému fotríkovi. Okrem neho tu na ňu však čakajú aj tajomstvá minulosti, ktoré jej nedovolia len tak spávať. Patetická vykrádačka a komerčná duchárska trápnosť, bez invencie poskladaná z množstva vyselektovaných hororových motívov, ktoré predtým úspešne fungovali v iných hororoch. Vypísať tu od koľkých filmov si to požičiava / kopíruje / vykráda, by malo pomaly dĺžku ďalšieho komentára. Mne neoriginalita nevadí, keď sa s tým vie aspoň trochu pracovať, no tu je to iba bez rozmyslu, až iritujúco pomiešané, takže som rád, že som takúto kravinu nevidel v kine a aj tie slabé 2* sú len za fajn spracovanie a niekoľko obstojných duchárskych úkazov. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jessie ostáva po ťažkej autonehode ochrnutá od pol pása. Nakoľko jej priateľ Preston v osudný deň zahynul, opätovne sa vracia do rodičovského domu. Hneď v prvú noc ju začínajú prenasledovať vidiny. Po pár dňoch nachádza videokazetu s nahrávkou matky, ktorá jej zanecháva zmetený, záhadný odkaz. V dome nie je sama a mala by byť opatrná! Ochránilo nás od všeho zlého, že sme na tento strašidelný šláger, námetom čerpajúc z mnoha úspešnejších snímkov, nešli do kina. Doba je ťažká, peňazí nazvyš niet, ide zima a chrípkové obdobie, korunky bude treba na ovocie (len nie z Tesca!). Vôbec ma neprekvapuje, že je „Jessabelle“ ďalším sklamaním tohto roka. Kevin Greutert sa priživil na pomerne úspešnej sérii SAW, kde sekal ľudí na niekoľko častí. Nechápem čo ho napadlo presedlať na duchariny, nakoľko jeho práca s gore v porovnaní s prvkami duchariny je ako odparkovaná Dácia vedľa Audi na autosalóne v Ženeve. Jeden a pol scénky je veľmi málo nato, aby bol fanúšik hororu spokojný – 35%. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

No teda to byl zážitek. Horor je v kopru. No což o to tohle není žádná novinka, ale občas se aspoň objeví nějakej ten jakž takž solidní žánrovej kousek kterej ještě udrží určitej standart, ale hned vzápětí se objeví skvost kterej mě zase přesvědčí, že se všechno potápí na dno. No a tohle je absolutní dno. Už trailer vypadal vskutku děsivě (ironie) ale že to bude až taková příšernost to jsem nečekal. A takovouhle trapárnu jako cpou do kin?! No jsem rád, že tentokrát bez mojí účasti. Fakt nevím kdo by na tohle dobrovolně šel, protože tohle je bezkonkurenční sranec roku. Tak třeba nedávno jsem byl na Annabelle a netvrdím, že to byla nějaká pecka, ale aspoň tam byli dobře zvládnutý ty lekačky a různý wow momenty. Tady nebylo vůbec nic. Můžeme samozřejmě vést dlouhou debatu na téma do jaký míry u podobnýho duchařskýho filmu ovlivňuje jeho hodnocení atmosféra kina, ale myslím si, že tomuhle by ani kino nepomohlo. Nejenom, že to není děsivý, ale ono je to totálně stupidní. Místy to fakt působí jako nějaká parodie. Normálně po tý scéně ve vaně jsem fakt myslel, že to vypnu. No přežil jsem to. Takže díky za totální wtf zážitek a raději už nikdy víc.5% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

V úvode mi chvíľu trvalo, kým mi zaplo, kde som tú Jessie(Sarah Snook) videl, až mi došlo, že nedávno v Predestination. Tomuto hororu musím priznať slušný príbeh, hlavne dobrý nápad s prehrávaním starých VHS kaziet i celkové rozuzlenie. Problém a to dosť zásadný je jedine v ťažkopádnej, nezáživnej a občas i zbytočne chaotickej forme rozprávania. Nepodarilo sa udržať diváka v napätí, aj keď niektoré scény sú sami o sebe celkom vydarené. Kľudne z toho mohol byť hit, len na to trebalo ísť inak. 50%. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se těšil na tento horor, přestože má očekávání nebyla veliká. Začátek se vyvíjel slibně. Příjemná atmosféra, tajemno a taky strach, jenže odkrývání záhady nebylo úplně to pravé a taky Sarah Snook mi trochu připomínala zlou ségru ze Snowboarďáků. :D ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Annabelle bylo jedno z větších zklamání tohoto roku, ale Jessabelle vše překonala. Čekal jsem podle traileru konečně pořádný duchařský horor, ale místo toho jsem dostal lacinou srajdu bez nápadu. Najde se pár slušných scén, dokonce i jedna povedená lekačka, ale tím jsem skončil. Příběh a děj úplně o ničem a závěr nemohl dopadnout hůře. Do toho atmosféra úplně zmizela, nebo spíš od začátku žádná nebyla. Potenciál na dobrou duchařinu byl, ale nebyl využit a to dokáži ocenit každou prkotinu .. 2/10 = 29% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Naozaj je to také zlé, ako sa na základe komentov a hodnotení dalo tušiť. Dejová linka je mdlá, uspávajúca, žiadna atmosféra, žiadne napätie. Našla sa tu len jedna scénka, ktorá zaváňala aspoň hororovým priemerom, a to je na celý film hrozne málo. Navyše koniec, aspoň podľa môjho názoru, skĺzol do typického, žánrového klišé, čo ma znechutilo ešte viac. Nedokážem si predstaviť, že by som na toto išiel do kina, ťažká pohroma. 30/100 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|30%| Můžu být moc vděčný, že vyšla super kvalita a že jsem toto neviděl v kině, které jsem plánoval. Jinač by to byla ztráta času a vyhozené peníze. Nebudu film posílat úplně do pekel a dávat odpady apod. Režisér Kevin Greutert to bohužel nezvládl. V mé oblíbené sérii Saw jsem si ho oblíbil. Dělal tam střihače a šestý a sedmý díl zrežíroval. Zde, ale asi ani neměl moc možností uspět. Strašně obyčejné jak nějaký slabý televizní film to bylo. Nemělo to zásadní chybu a ani žádnou nelogičnost, ale jak to bylo obyčejně pojaté a jaké byly mizerné hororové prvky, to mě zamrazilo. Mohlo to jistě dopadnout hůře, takže tu nejslabší možnou 2* jsem nakonec dal. Pomohl trochu závěr, který měl celkem přijatelnou pointu. Nebyla dobrá ani špatná – mohla být lépe zpracována, ale to asi i zbytek filmu. Úvod je velmi slabý. Rychlá bouračka, střih a hned název filmu Jessabelle. To jsem teda neviděl hodně dlouho. Pak se film rozběhne, začne se vyvíjet příběh a krutý život Jessabele, no zas tak zdrceně nevypadá. Herečka Jessabelle není moc dobrá, když se asi hodně snažila. Lekací scény zde vůbec nejsou. Možná nějaký pokus o tu strašidelnost. Scéna ve vaně je divná a možná trochu trapná. Abych pravdu řekl, tak to pátrání po minulosti hlavní hrdinky, pouštění kazet atd – to zas tak špatné nebylo, i snaha jejího bývalého kluka přijít na záhadu a tak dále. Ale bohužel, to filmu moc nepomohlo. Hudba byla taková normální. Úplný konec nic moc. Ono, to převedení PG-13 se do hororů fakt nehodí. Film jsem bez větší újmy na zdraví přežil, žádnou velkou chybu jsem nenašel, ale vše bylo tak slabé, nezáživné a nehororové, že lepší hodnocení fakt dát nemohu. A stejně jako někteří, kteří to tu píší, nechápu jak je možné, že se toto dostalo do kin. Toť vše. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Spojení ochrnutá dívka-démon-woodoo je poměrně netradiční a v tomto případě docela funkční. Jessabelle po automobilové nehodě, při níž o život přijde její přítel, potratí a ochrne. Ani moc netruchlí a zdá se, že je se svým osudem smířená. Odjíždí bydlet na samotu uprostřed lesů ke svému tátovi. Místo, kam se nastěhovala však zrovna není idylické a nevzhledný dům i se starým nábytkem uvnitř, spíše nahání hrůzu. Zanedlouho barabizna vydá své tajemství, když v ní dívka nalezne videokazety s varovnými vzkazy do budoucna, které pro ní před svou smrtí pořídila její matka. Vzkaz ze záhrobí, jak se později ukáže, bude mít spojitost s démonem, který nebohou Jessabelle začne pronásledovat. Od pasu dolů paralyzovaná dívka bude čelit praktikám woodoo i zákeřnosti zla neznámého původu. Je dobře, že režisér Kevin Greutert dal po čase zase o sobě vědět. Tvůrce, který se proslavil torture porn fláky série Saw, tentokrát znatelně zmírnil a ubral na brutalitě a do kin vrhl horor plný lekaček a strašidelných scén. Bylo by asi divné, kdyby si vystačil jen s tím, ale v podstatě jeho nejnovější počin na těchto atributech staví a nijak se mu od nich nechce dát ruce pryč. Zatímco se démon neznámého původu sápe po Jessabelle, je vtip v tom, že ho vidí jenom ona a přisuzuje tyto vidiny halucinacím, potažmo nočním můrám. V pátrání po původu zla či jeho vzniku spojí síly se svým starým dobrým přítelem ze střední školy a divák se přes množství lekaček a nějaké to úmrtí, zvolna dopracuje k závěrečnému rozuzlení, chcete-li pointě, která spočívá v tom, že...Ne, rozhodně potencionální diváky nehodlám připravit o závěrečné překvápko, tím že vyzradím, jak se věci mají. Závěrečná pointa totiž podstatně vylepšuje trochu při zdi se držící snímek. Ten asi nepotěší příznivce brutalitek, bez kterých se to tentokrát obešlo. Snímek sází více na invenční pojetí a neokoukané herce. Australanka Sarah Snook je z našich kin prakticky neznámá. Je dostatečně sympatická, ve svém hereckém projevu umírněná, žádný koncert afektovaného herectví se nekonal. Koncert by mohl mít čurák, který ztopoří při pohledu na její solidně napěchovaný dekolt. Herci ve vedlejších rolích také nepředstavují záruku příliš známých tváří. Trio Mark Webber (kamarád ze střední), David Andrews (táta) a Joelle Carter (zesnulá máma) "nekopou" za první hereckou ligu, ale překvapivě i oni, spolu s hlavní představitelkou, zaujmou. O něco méně vyrovnaná je Greutertova režie. Občas je fádní, nepřinášející nic nového. Má však i své silnější stránky, a to když film rozpohybuje a ten z občasného mžouravého tempa nabere spád i dynamiku. Občas se však nemile objeví i vykrádačka jiných hororů a to film má svou originalitu. Přesto nešlo přehlédnout inspiraci horory "Kruh", "Pod povrchem", "Sinister" nebo "Nenávist". Početné a ne úplně ohrané lekačky, zvědavost, co přijde dál, dobré herecké obsazení, neotřelá práce s atmosférou, originální pointa a technicky zručná režie, pro mě zajišťovaly příjemné divácké hledisko, u kterého se tolik na chyby nehledí. 70% () (méně) (více)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Keď už ten TV shit nič iné neponúka, aspoň sa dozviete, že LIVINGDEAD nosí gaťky... (A ja debil som sa tešil na Larisu Oleynik) ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Dokonalý, stoprocentní recyklát již tisícikrát viděného... Televizní Jessabelle nepřináší zcela nic nového, inovativního či snad dokonce nečekaného či překvapivého, jen předkládá zcela sterilní příběh, který lehce znalý divák prokoukne během pár úvodních minut... Stejně jako v případě Annabelle jde o nudný prefabrikát bez jakékoliv atmosféry, zato plný otřepaných klišé... Duchařské horory jsou mrtvé... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nedlouhá nuda s poměrně nepěknou dívkou v hlavní roli, kupou nesympaťáků v rolích vedlejších a tuze směšným příběhem. Film obsahuje maximálně dva náznaky hororovosti. Jinak se těžce soustředí na zcela nezáživný děj, který začne dávat smysl až těsně před koncem. Leknout se po celou stopáž není čeho a za zmíněnou stojí pouze vanová scénka. Sečteno, podtrženo! Těžká nuda, kterou pokud neuvidíte, tak vůbec o nic nepřijdete a váš život bude moci plynout jako doposud. Jako horor film absolutně nefinguje a jako film také moc ne. Zhruba hvězdičková záležitost. ()

Reklama

Reklama