Reklama

Reklama

Kolonie

  • Kanada The Colony (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nepriaznivé zmeny podnebia spôsobia, že v roku 2045 sa preživší ľudskí obyvatelia Zeme zdržiavajú v izolovaných podzemných kolóniách. Prvoradou úlohou týchto útočísk je ochrana pred epidémiami a vytváranie dostatočného množstva potravín, ktoré dokážu populáciu uživiť. Veliteľ Siedmej kolónie Briggs (Laurence Fishburne) sa spolu s niekoľkými vojakmi vydáva do vzdialenej Piatej kolónie potom, čo od nich zachytia volanie o pomoc. Vzdorujúc extrémne studenému počasiu sa skupina dostáva do cieľa, kde nájdu jedného preživšieho. Na základe jeho svedectva a nájdených stôp Briggs a ostatní odhalia hrozbu, ktorá ohrozuje aj ich vlastnú kolóniu. Aby upozornili ostatných, musia sa predrať ruinami kedysi známeho veľkomesta, ktoré sa nachádzajú na trase medzi dvomi kolóniami. Po návrate však Briggs čelí nepríjemným prekvapeniam, ktoré prekonajú aj zistenia z Piatej kolónie. Zodpovednosť za nečakané zmeny leží na pleciach Briggsovho kolegu Masona (Bill Paxton), ktorý je známy svojou násilníckou povahou. A Mason svoje diabolské plány ešte iba rozbieha... (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (271)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prva polovica bola super. Vzhladom na rozpocet to vyzera velmi dobre. Ale v druhej polovici, ked by sa mala vyfarbit nejaka zmysluplna pointa, tak to ide do uplnych sraciek. A akcne sceny tiez za vela nestoja. Kvôli tej slusnej prvej polke som dost nasrany, ze to dopadlo tak mizerne a nechcem to uz nikdy vidiet znova. 4/10. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Mno, na začátku tam nějaký dva lidi honil kameraman, potom nastoupila počítačová grafika z počátku minulé dekády následovaná hloupým scénářem a několika naprostými nesmysly typu - zima jak na večírku feministického spolku, ale od huby jim téměř nic nejde nebo stopy ve sněhu jsou při stálém sněžení a větru viditelné i po několika hodinách atd. Film nepřinese žádný zajímavý moment a už vůbec ne něco nového, co byste už někde neviděli. Prakticky naprosto zbytečný film, který se ale dal tak nějak dokoukat bez narušení nervové soustavy. ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Béčkové překvapení, které svou napínavostí ve stísněných prostorech překvapí. Venkovní scény nejsou nijak extra, ale na to, že se se film nesnaží být něčím víc, než čím ve skutečnosti je, tak mu to odpouštím. Potěší známé tváře, pošahaní nepřátelé a celková postapokalyptická budoucnost. Závěr přišel poněkud rychle, ale věřím, že to případná dvojka napraví! ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem dnes kinohit Pacific Rim 3D, explozi hollywoodských efektů a triků. Po návratu z kina jsem si pustil The Colony. Říkám si, trailer dobrý, DVD obal lákající a tak si zpříjemním večer. Jenže stal se opak. Film mne skoro unudil k smrti. Pár lidí si zahrálo ve sklepě nějaké opuštěné budovy - jako že to je podzemní kolonie, zimní krajina ala The Asylum, herecké výkony podprůměrné, prostě LEVNÝ SHIT! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Dementní sračka. Tento odborný kinematograficko-kritický termín charakterizuje tuto kanadskou ultrazhovadilost asi nejlépe. Ale přitom já mám přiblblá béčka moc rád a jejich hloupost si často vychutnávám a nechávám se jí obveselovat, tak proč jsem tedy nyní tak zhnusený až nasraný? Protože The Colony se po trochu klišovitém středněproudém začátku počíná jevit jako nadprůměrně zdařilé postapo se skvělou výpravou a zajímavým dějem a já byl plný naivního očekávání nadprůměrného filmu. To, že děj pomalu sklouzne do lobotomizované krávoviny, začalo být jasné už při návštěvě "kolonie č.5". Trochu mě to sice sesmutnilo, nicméně přijal jsem tento fakt srdnatě a rozhodl se bavit se tedy aspoň akčním béčkem s áčkovou výpravou. Ovšem na tak otřesnou demenci v jednání postav (hlavně oněch skřeky vydávajících kanibalů s vypilovanými zuby) jsem nebyl připravený a nevěřícně jsem zíral, kterak se původně zajímavý film hroutí v něco tak nekonečně blbého, co by si zasloužilo ležet v regálech zaplivaných trafik spolu s "veledíly" z edice levných DVD v papírových obalech. Posledních deset minut je už ale opravdu mozkorvoucích a zdraví nebezpečných, zvlášť pro jedince s psýchou alergickou na blbost. Opakuju - kdyby si to z počátku nehrálo na áčko a netvářilo se to tak vážně a seriózně, takový druh blbosti by mě bavil. Ale že slibně začínající film nabere tak neuvěřitelný zpětný chod k retardované debilitě mě zcela konsternuje a jeho blbost mě bezmezně uráží. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Když se vrátí Sam (Kevin Zegers) ke kolonii 7, padne vyčerpáním na levý bok, avšak další záběr z jeho vlastního pohledu naznačuje, že je na boku pravém. (Ficik)
  • Natáčení probíhalo v North Bay v Ontariu v Kanadě. (Terva)

Reklama

Reklama