Reklama

Reklama

Kolonie

  • Kanada The Colony (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nepriaznivé zmeny podnebia spôsobia, že v roku 2045 sa preživší ľudskí obyvatelia Zeme zdržiavajú v izolovaných podzemných kolóniách. Prvoradou úlohou týchto útočísk je ochrana pred epidémiami a vytváranie dostatočného množstva potravín, ktoré dokážu populáciu uživiť. Veliteľ Siedmej kolónie Briggs (Laurence Fishburne) sa spolu s niekoľkými vojakmi vydáva do vzdialenej Piatej kolónie potom, čo od nich zachytia volanie o pomoc. Vzdorujúc extrémne studenému počasiu sa skupina dostáva do cieľa, kde nájdu jedného preživšieho. Na základe jeho svedectva a nájdených stôp Briggs a ostatní odhalia hrozbu, ktorá ohrozuje aj ich vlastnú kolóniu. Aby upozornili ostatných, musia sa predrať ruinami kedysi známeho veľkomesta, ktoré sa nachádzajú na trase medzi dvomi kolóniami. Po návrate však Briggs čelí nepríjemným prekvapeniam, ktoré prekonajú aj zistenia z Piatej kolónie. Zodpovednosť za nečakané zmeny leží na pleciach Briggsovho kolegu Masona (Bill Paxton), ktorý je známy svojou násilníckou povahou. A Mason svoje diabolské plány ešte iba rozbieha... (Incantator)

(více)

Recenze (271)

verbal 

všechny recenze uživatele

Potravinová krize v nukleární zimě se dá řešit dvěma způsoby. Buď si v podzemním bunkru pěstovat rajčata a stát se dobrosrdečným veganem nebo si vypilovat zuby do špičky, trochu si poběhat v holomrazu a pěstovat si výše zmíněné vegany na stejky. Ti druzí sice mají stravu nepochybně bohatší na proteiny a vitamíny, avšak jak je vidět, ragú ze zeleninožrouta je asi příliš jednotvárné, jeho neustálým požíváním vám rupne v kuli a stane se z vás vrčivý retard, který pod vidinou šťavnaté, lidské flákoty klidně naběhne s pilovým listem proti beretě, protože má chuť na Spálenou rybu. Ačkoliv je film prudce karnivorofobní, vegetariánskou agitkou a dělá z kanibalů totální čuráky, je důkazem toho, že pořád lze docela úspěšně uplést z hovna bič a za pár šupů splácat hodinu a půl vcelku kulantní, kulinářské zábavy. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak ošklivě digitální fujtajbl exteriéry jsem už dlouho neviděl. Jasně, je to laciné hororové kanadské béčko, takže na výpravnost nebyly peníze, ale The Colony je občas na pohled opravdu tak strašně hnusná, že to až ruší. Každopádně i když se odpoutám od nepěkného vizuálu, zbyde mi jen tuctová klišovitá naháněčka, která nemá čím zaujmout. Zpočátku nuda, ke konci sledovatelná průměrná jednohubka. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $16miliónov║ len béčkovina, kde Fishburne ešte ako tak obstojí ale Paxton nemá správny ráz čím film dosť stráca, triky, príbeh, akcia všetko dosť mdlé aj keď nie úplne zlé spracovanie, dohromady to nemá čo ponúknuť /35%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Postapo béčko se scénářem tak průměrným a technickým zpracováním tak úděsným, že sledování tohoto kousku doslova bolí. A nemuselo to tak být... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE TO UŽ DÁVNO, CO SVĚT ZAMRZL. TAK DLOUHO, ŽE UŽ SI NEPAMATUJU HŘEJIVOST SLUNCE. JAKO MALÝ JSEM SLÝCHÁVAL…“ /// Svět, ve kterým se rýmičky a kašílku bojej jak čert kříže. Ohromit (?) nemá podzemí, ale ten zamrzlej postapokalyptickej svět nahoře. Soubor do očí bijících CGI, o kterým nevím, co napsat. Fishburne v záři zelený barvy je sázka na jistotu a příběh jen zapadá toho všeho – video béčko, vařící ze zvuků, ostrejch krve chtivejch zubů, magora uvnitř malý komunity a napětí ze zdrhání. V tom nejdůležitějším okamžiku nakonec selhává necharismatickej hlavní hrdina. Určitě víc, než nedostatek peněz. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Baví mě, když se řeznická vejbava používá na člověka. 2.) Bungr už mám, jen nevím, co do něj dát. 3.) Thx za titule ,,petka“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem dnes kinohit Pacific Rim 3D, explozi hollywoodských efektů a triků. Po návratu z kina jsem si pustil The Colony. Říkám si, trailer dobrý, DVD obal lákající a tak si zpříjemním večer. Jenže stal se opak. Film mne skoro unudil k smrti. Pár lidí si zahrálo ve sklepě nějaké opuštěné budovy - jako že to je podzemní kolonie, zimní krajina ala The Asylum, herecké výkony podprůměrné, prostě LEVNÝ SHIT! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies : Alcina Pictures, Item 7, Mad Samurai Productions, 120dB Films , Sierra / Affinity, RLJ Entertainment // ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Takže opäť raz - postapokalyptický svet, podzemné kolónie / tunely, skupinka "tých dobrých", skupinka vraždiacich kanibalov a navzájom sa likvidujú. Obyčajná akčná jednohubka bez nejakých väčších ambícií, navyše klišé ako hrom. To už sa mi omnoho viac páčil podobný Tooth & Nail z horrorfestu, ktorý bol omnoho brutálnejší a disponoval cca. štvrtinou rozpočtu tohto tu. Nakrútené to bolo v poriadku, nudiť ma to nenudilo, akcie je dosť, a uraziť ma to taktiež nemohlo, pretože tento typ filmu ani nemá čím. Čiže - šedý priemer, ide sa ďalej. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

"The Day" když "The Divide" našel "The Colony". Colony je post-apokalyptická scifi,dobře napsaná, krásně zrežírovaná nízkorozpočtová záležitost s poutavým provedením a slušným vizuálem. Od druhé půlky film nabere neskutečné tempo a začíná řezba na život a na smrt,až mi bylo líto,že film skončil přílš rychle! Záporáci perfektně slizcí a drsní a gore perfektní ! Příjemné překvapení 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Keď sú ľudia zúfalí, urobia pre prežitie všetko. Keď nad sebou stratia sebakontrolu, zmenia sa na svorku besných psov.“ Budúcnosť. Zem zmrzla. Nastala nová doba ľadová. Zvyšky preživších sa utiahli do podzemia. Super základný východiskový bod a fajn kasting v čele so skôr spoľahlivými, než nespoľahlivými Billom Paxtonom a Laurenceom Fishburneom (no nemajú príliš veľké úlohy). Občas sa režisérovi podarí dať dokopy pôsobivý záber na bývalý architektonický monument. Teraz zničenú, zasneženú, nepotrebnú a dezolátnu haraburdu uprostred snehu. Milovníci urbexu budú chrochtať blahom. Škoda, že sa takýchto námetov nechytajú renomovaní režiséri s uznávanými hercami a skúsení áčkarskí producenti so 70-miliónovým rozpočtom. Keď sa tak kedysi dialo, vznikali záležitosti ako Votrelec. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jelikož trajler vykecal co mohl, první půlka, v níž se nic moc neděje, se fest vlekla. Pak se zjevili nijak zvlášť úžasní záporáci a následovala průměrná, ale přece jen o něco zábavnější naháněčka. Scenárista to holt odflák a rejža se taky nepřetrhnul, aby to zachránil, takže to trochu podpírá snad jen Fishburnovo charizma a záběry zasněžené postapo krajiny. Škoda. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Mne to viac než čokoľvek pripomínalo takú snehovú variáciu na chytľavý "Doomsday". Má to síce hviezdy, rozpočet tiež nebol najmenší, ale celý ten béčkový prístup a častý minimalizmus na mňa pôsobili sympaticky, obzvlášť v kombinácii s príjemne gradovaným napätím, mrazivým prostredím a akčne-hororovou kulmináciou. Takže žiadny šedý priemer, ale parádna zábava! ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zimu ve filmech miluju a úplně nejvíc asi tu post-apokalyptickou. Naposledy to byl originální Snowpiercer. The Colony možná nepřináší do žánru nic nového, ale jinak funguje skvěle téměř po všech stránkách. Nádherný vizuál, který vypadal docela skutečně a výborné obsazení. Kevin Zegers po výborném dramatu Frozen už zase mrzne a agent Jack Crawford uplatňuje své vůdčí schopnosti v mrazivém a zasněženém světě budoucnosti:) O akci není nouze a snímek tak rychle uběhne. Samozřejmě by se dalo najít množství logických nedotažeností a rýpalové jistě budou mít přichystáno spoustu bystrých postřehů a připomínek. Já k nim však nepatřím a zrovna tento snímek jsem si užila, aniž bych zdlouhavě přemýšlela nad tím, jak je to, či ono možné. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný postapokalyptický thriller. Má veľmi dobrý príbeh odohrávajúci sa v časoch, keď celá planéta zamrzla, čo väčšinu ľudstva stálo život a poslední preživší žijú v menších podzemných kolóniách, kde ich trápia smrteľné choroby a nedostatok potravín. A keď obyvatelia jednej tejto kolónie zachytia núdzový signál z druhej, rozhodnú sa im pomôcť, no čoskoro si uvedomujú, že čelia novému nebezpečenstvu, skupine krvilačných kanibalov, ktorá sa nezastaví pred ničím. Spracovanie sa mi páči, film už na prvý pohľad nepôsobí ničím originálne a dokonca aj v detailoch dosť pripomína niekoľko slávnejších filmov, ale to mi vôbec neprekáža. Hlavne, že dej je po celý čas dostatočne zaujímavý, kde ma zaujalo vlastne všetko, chválim výber postáv, prvá fáza navodí slušnú postapokalyptickú atmosféru, kde je všetkého nedostatok a morálka je slabá, následne poteší ten správny pocit tajomnosti a potom už samozrejme to hlavné, takže dobre zvládnuté sú aj tie menej dôležité situácie a tak ma to bavilo od začiatku až do konca. Čo sa týka samotných hororovejšie ladených scén, hlavne spočiatku sa darí navodiť dobrú atmosféru a aj nejaké to napätie, ale tvorcovia sa očakávane skôr vybrali to akčnejšou cestou, no toto im vyšlo skôr len mierne nadpriemerne. Akcia je málo nápaditá a nie je ani moc drsná, hlavne kvôli typom protivníkov som očakával viac gore, no aj tak ma najviac mrzí, že celá finálna fáza mi prišla až moc rýchlo ukončená, s týmto sa mohli trochu pohrať. Ale zase si nemôžem moc sťažovať, pre potreby filmu to aj celkom stačí a viaceré situácie ma aj zaujali, hlavne časť na moste alebo posledná likvidácia. Herecké obsadenie je na tom dobre, zaujme hlavne účasť hercov ako Laurence Fishbourne alebo Bill Paxton, ktorí aj majú celkom dosť priestoru, ale sadol mi aj Kevin Zegers v hlavnej úlohe a vlastne aj všetci ostatní. Réžia a technická stránka samozrejme mohli byť aj lepšie, ale aj tak som v rámci možností dosť spokojný, obstojný vizuál, sadlo mi aj celkové prostredie a aj atmosféra pomerne funguje, takže si nemám dôvod sťažovať. Žiadny kult to samozrejme nebude, ale filmov s podobnou tématikou nie je nikdy dosť a aj tento sa vydaril. Tvorcovia si aj s menším rozpočtom poradili dobre a po celý čas som sa bavil nadpriemerne, takže fanúšikom žánru sa pozrieť oplatí. 72% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Úvodní desítky minut jsou fajn, dokonce hodně fajn. I když je z nich hned patrné, že rozpočet rozhodně nebyl velkorysý, další variace na téma, jak nás jednou počasí semele, tak nenudí. Můžou za to působivé interiéry v podzemních rozsáhlých bunkrech, které slouží jako útočiště skupince přeživších, kteří TO ještě chtějí zkusit. Úzké chodby, podivné zvuky. A také přísná pravidla, která neuhnou před těmi, kteří chytnou byť obyčejnou chřipku. Ti, kteří se nevyléčí, musí buď na mráz, nebo si rovnou nechají hlavu provrtat olovem. Divák se v téhle skupince „šťastlivců“ velmi rychle zorientuje, zvolí si svého oblíbence a bude se těšit, co přijde. To už však naše trio odvážných (mezi nimi i Laurence Fishburne a Kevin Zegers) prozkoumává, co se stalo s vysílačkou o pomoc volajícími kolegy v nedaleké kolonii. Nastává tak putování z místa A do místa B, kde jsou už však připravená lidožravá hovádka, která si pilují zuby do špičky a ve volných chvílích porcují lidské maso, aby je při úprku naše už oslabená partička přivedla do áčka, kde se o slovo přihlásí i jiné zbraně, než jen ty střelné. Výsledek je samozřejmě jalovým béčkem, které ovšem nemá hluchá místa a pořád má co nabídnout. Brutalita je fajn, osobně bych ale tlačil na pilu ještě mnohem víc. Mrazivá jednohubka, na kterou se hezky dívá a stejně dobře zapomíná!! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Obyčajné, bezbolestné explo, ktoré síce nemá čím prekvapiť, no zároveň ani nijak neurazí. Vôbec sa na to nepozeralo zle - 55% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V neďalekej budúcnosti sa naša planéta premení na zmrznutú pustinu. Teploty klesnú hlboko pod bod mrazu a kontinenty pokryje niekoľko metrová vrstva snehu. Dôsledkom toho takmer celé ľudstvo vyhynie. Prežije len niekoľko málo jedincov, ktorí sa pred nepriazňou počasia ukryjú do podzemia. Vytvoria izolované kolónie s vlastnými zákonmi. Všetko sa to ešte viac zhorší, keď Kolóniu číslo päť napadne horda šialených, zdegenerovaných kanibalov. *** ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Jdu, jdu, jdu, jdu po ledu, a dozadu jdu, a dopředu jdu.... jdu, jdu, jdu, jdu po ledu, dokud se mé Nohavici nechytí nějaký nemakačenko, který nejde po ledu, ale po teplé, vazké tekutině, šplouchající v mých tkáních. Lidé pochopili, že s výkyvy teplot v globálním měřítku musí cosi udělat. Neuposlechli Klause, rozesrali to na entou a nyní naopak Hájkovi dokazují, že homo povstal z opice. Odfrkávací filmík s poklidnou atmosférou postapokalyptických jatek. Veselé. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Levné béčko, kterému se celkem daří zpříjemnit pondělní večer, zvláště jestli divák před tím koukal na nějakou utahanou konverzačku. U Colony si nejde nevšimnout do očí mlátící digitální krajiny. Nicméně, film dokázal v pohodě zabavit a zaujmout. Zápletka typu "nevíme co se s nima stalo" není nikdy k zahození. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jakýsi kříženec snímků Den poté a 30 dní dlouhá noc. Když je hlad a dojdou koně i psi, pak jsou jsou na řadě naši bližní. Levné počítačové efekty vyvažuje příběh, který sice nepřináší nic nového, alespoň má ale napětí a v poslední třetině pěkný spád. Věrohodnější jsou interiéry podzemí, kde nebylo použito nedokonalých pixelů. Každý správný snímek má svého padoucha, zde máme hned dva. A jistě, samozvaný vůdce s diktátorskou náturou bude nakonec po zásluze...nu...na pečenou kaši...což ovšem druhému padouchovi nemůže zabránit v započaté cestě. Dojde i na hezké gore efekty - v jednu chvíli se ocitnete v kuchyni vypůjčené ze všech těch texaských masakrů, pachů krve a hor s očima, pak pro rudou kaluž není kam šlápnout a v závěru dojde na pěkné zúčtování. Příjemný film na dobrou noc, kdy oheň v krbu praská, tělo je zachumláno do deky a ruce hřeje horký čaj s rumem, zatímco ve filmu je sníh, mráz, led a zmrzlé mrtvolky. ()

Reklama

Reklama