Reklama

Reklama

Příběh z periferie

(amatérský film)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ačkoliv předměstí vždy oplývalo kouskem dekadence, nikdy se z něj nevytratila touha po lásce, vztahu, touha po spřízněné duši. Touha, která by člověka dokázala vytáhnout z těch šedivých a pochmurných míst. První lásky, sídliště plná paneláků, místní kapely, rvačky a motorky, to všechno může být navždy nesmazatelně vryto do duše těch, kteří ve svých -nácti letech tímto šedým prostředím proplouvali – obzvláště v malém městě.

Příběh vypráví o Radce a Honzovi, kteří vyrůstají na předměstí a prožívají svůj první zamilovaný vztah. Fandí jim jejich přátelé, obzvlášť jejich společný kamarád Jarda. Do jejich cesty ale vstoupí Radčiny „růžové brýle“ a vysněné ideály. Radka mění starou partu ze sídliště za motorkářskou bandu, kde také nachází novou lásku. Věci se ale nevyvíjí tak, jak si Radka představovala, a proto po čase zase mění prostředí a dostává se do blízkosti rockové kapely, a hlavně jejího zpěváka. Znamená to však, že už bude konečně šťastná? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Terva 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že hudební film znamená něco jako Amerika nebo podobné. Tady hudba jenom hraje. Mám pocit že i Terminátor je tedy hudební akční snímek. Alespoň k tomu Karel Hřib spěje. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Poměrně zvláštní film, který po většinu času dost nudí. Autoři o kinematografii nevědí vůbec nic, což je bohužel znát. Příběh je dost chabý a předvídatelný, což by ještě nebylo to nejhorší. To je to, že tvůrci absolutně nevědí, co vystříhat a ukazují tak šíleně nezáživný průběh jedné životní etapy dvou lidí, která nemá šanci něčím zaujmout. Dál mi dost vadí poněkud zpátečnický styl, kdy je vše spíše videoklip než film. Režisér se zkrátka řídil radou: Když nevíš co, dej tam říznou hudbu a pod ni pár obrázků. Takhle si hudební film nepředstavuju. Svým způsobem zajímavé je možná autentické nářečí a prostředí, to ale rozhodně nezachrání všechno a brzy se to okouká. Opravdu se není moc čeho chytit. Jedinou výjimkou jsou velice solidní výkony ústřední dvojice (na to, že jde o amatéry, klobouk dolů) a občasný kameramanský nápad. Jinak opravdu bída a vůbec nevím, proč s tímhle někdo míří do distribuce. Snad aspoň nebude vybírat vstupné. 30% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Herecke vykony katastrofalni, to uz jsem dlouho nevidel. Film ale ma myslenku a pribeh, ktery dokaze udrzet divakovu pozornost. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Přepínal jsem televizi a zrovna to začínalo, tak jsem se začal dívat. Nejdřív jsem si myslel, že to je nějaká úleťárna z roku cca 1992, ale pak mě zarazila hudba a design přítomných děvčat. Obojí mě zaujalo a navíc donutilo přehodnotit odhad roku vzniku. Autor si jasně uvědomoval, že dialogy jsou tragickou slabinou filmu, proto se je snažil vytěsnit. Takže z toho je občas podivný klipový snímek beze slov. To jsou ovšem ty nejlepší pasáže. Pak se začne mluvit a jde to zase do kopru... Prazvláštní zjevení. Nicméně za hudbu a buchláky minimálně dvě hvězdy jasné. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Něco jako Fontána pro Radku. Přesné postřehy ze života, dobrá kapela, solidní amatérští herci. Není to akční, není to velkofilm, nemá to technickou dokonalost, je znát absence profesionálního zázemí, ale nenudil jsem se a s odpadem tenhle film nemá vůbec nic společného: 50% (zatím 153 hodnotících, 27%). ()

Kamiiik 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu je hodně cítit amatérismus. Film plný otřesných herců neherců, divných dialogů. Jakmile jeden z motorkářů nabourá, nikde žádné známky po nárazu dvou vozidel, kolem si v klidu projede auto v době, kdy se záchranáři snaží zachránit motorkáři život. Řekla bych, že při srážce motorky s autem, někde v lese, asi nebude moc místa na okamžité projíždění, kort dokud jsou stále na místě oběti nehody. Též nevím, jestli to měl být záměr, že motorkáři stále nosí ty svoje motorkářské bundy, asi aby bylo rozeznat, kdo je kdo, nebo absolutně neřeší chlast a řízení. Naprosto nesmyslné detailní dlouhé záběry - na klíčovou dirku, na hrnek s čajem a podobně. Příběh nudný a i v amatérském filmu, by si filmaři měli dávat pozor, na silně nelogické momenty. Čeho se však musím zastat, je to, že nechápu, jak někdo může dát "odpad!", aniž by film vůbec viděl. Alespoň ta jedna hvězdička za snahu a odvahu. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Film pro fajnšmekry a přátelé tvůrců. Béčkový film v českém pojetí. který nezatracuji, protože tvůrcům věřím jejich filmové srdce víc než kdejaké televizní kokotině, nicméně na kvalitní filmový zážitek to je málo. tyhle bizarní filmová díla mám rád pro jejich UFO odlišnost. ()

DuanBerry 

všechny recenze uživatele

Příběh z periferie, jakých napsal život tisíce. Dynamika filmu zůstává po celou dobu neměnná, čili adynamická, přesto jsem to na Kinosvětu zkouknul, aniž by mě to nějak zvlášť rozčilovalo. Herci neherci uměli být docela bezprostřední a to ve spojení s pěknou uchu lahodící moravskou mluvou aspoň lehce film zachraňuje. Dávám svoje hrubě subjektivní tři hvězdy :) ()

Skarface 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy a hned vám povím proč . Nemůžu hodnotit stejně jako u ostatních filmů jelikož se jedná o amaterský film. Je vidět že na tom někdo strávil spoustu času což jsem se i v zajímavostech dozvěděl a obdivuji každého kdo se do něčeho takového pustí a dokáže to dotáhnout do konce :) Shlédnuto 1.7. na CSfilm. ()

Mikli 

všechny recenze uživatele

Příběh z periferie není zase o tolik stupňů níže oproti profesionální filmové tvorbě, jak by se dalo čekat a hlavně jak by se slušelo. Na druhou stranu v sobě nese úplně všechny nešvary, které jsou amatérským filmařům a jejich produkci vlastní - rozhodně se těžko hledá důvod pro jeho uvedení do kin, byť v omezené míře. ()

Naki 

všechny recenze uživatele

Pokud jdete do kina na amatérský film, nemůžete čekat veledílo podobné americkým trhákům! Námět sice je takový jednodušší, přehnané užití nářečí a občas prázdné a natahované dialogy, ale herecké výkony hlavních postav, kamera a hudba tohle všechno dokážou divákovi vynahradit. ()

meemini 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že je skvělé, natočit si vlastní film. A tady byl záměr naprosto jasný, realizovat svoje sny. Povedlo se to! Dyť to je bomba, tohle je ten americký sen, po kterém tady všichni bažíte a když se někomu splní akorát kydáte hnůj a zasrané přemoudřelé žvásty o filmařině, zvuku, nápadech, střihu a všem ostatním (o čemž mimochodem určitě víte kulové). Takže padněte na kolena a odproste za odpouštění, takto se rouhat snění a dosahování zdánlivě nemožného... ;) ()

Veskoslav odpad!

všechny recenze uživatele

Bohužel měl jsem štěstí to vidět. Tolik utrpení v jednom filmu. Režisérovi doporučuji, nechť točí raději sám sobě pro radost, protože točit pro ostatní, to je něco jiného než peklo. A herci? Ty bych neobsadil ani do reklamy na vložky či prací prášek.....Jediné pozitivum bych viděl v hudbě, ale to mohli natočit krátké video a nemuseli točit celý film. ()

mufoid 

všechny recenze uživatele

Pokud se na film díváme jako na amatérský pokus, není co vytknout. Pokud budeme film hodnotit jako pokus o profesionální dílo, najdeme velmi mnoho trhlin. Dávám 50% za snahu a neopakovatelné dialogy. ()

HanLiuKun odpad!

všechny recenze uživatele

Měla jsem tu čest tento "filmařský kousek" shlédnou na jedné snad z pěti premiér které už na Moravě proběhly a celorepublikově to snad nemůže myslet nikdo vážně. Podrobněji: Herecké výkony :0% Příběh: 5%, protože takovou blbost člověk jen tak nemůže vydávat za originalitu Vtip:5%-50% to jejich nářečí asi někoho pobaví, a když bych to vzala jako Bčkový horor, tak možná i těch 50 Hudba:70% to je tak jediný klad tehle zpackaniny, co si někdo troufne promítat celorepublikově. Závěr: Nepovedený dlouhý videoklip ()

Reklama

Reklama