Reklama

Reklama

Tak fajn

  • Slovensko Tak fajn
Trailer 1

Obsahy(1)

Tak Fajn je komedie o nepodařené dovolené ve třech v Chorvatsku. Milan se rozhodne požádat svojí přítelkyni Beatu o ruku právě během romantické dovolené u moře. Na tu s nimi nakonec jako křen jede i věčný party živel Miki, který se rozhodne jim romantický výlet a zásnuby zorganizovat. Věci se mu ale pravidelně vymykají z rukou a nic nedopadne tak, jak mělo. Povede se nakonec alespoň žádost o ruku, nebo bude dovolená u moře úplná katastrofa? Atmosféru letní komedie umocňují scenérie Jadranských pláží, záběry plné slunce a hudební hity. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (100)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tak fajn. Nemám ani nejmenší filmařský či scénáristický talent, ale osedlejte mi pohodlný kabriolet, zaplaťte mi benzín na cestu a hotel v Chorvatsku, strčte mi do ruky kameru a já vám za dva týdny přivezu film, který bude srovnatelný s tímto veledílem. Tohle je prostě obyčejné domácí video, ve kterém stojí za pozornost snad jen Milanovy telefonické rozhovory s podezřívavým otcem a poměrně atraktivní obal jedné budoucí mladé paní. Jinak nuda, nuda, modř, modř. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Na slovenské pomery celkom svižný a herecky nápaditý film bez veľkých ambícií. Mohlo to dopadnúť minimálne o kategóriu lepšie, keby film mal zvlášť kameramana a zvukára. Spôsob one-man-stuff je síce najednoduchší čo sa týka predstavy režiséra do realizácie, no jednoducho každý by mal robiť to, čomu najlepšie rozumie, a veru jeden človek nemôže obsiahnuť také široké spektrum filmárských dovedností. To je najväčšiou slabinou filmu taktiež vedľa ženských hereckých výkonov. Labuda ml. a Palonder sú zo začiatku tiež otravný, ale po pár minútach som si na to zvykol, a začal som sa dobre baviť - v niektorých častiach síce ironicky, ale bavil. Skvelé je, že film využíva z veľkej časti slovenskú hudbu, to ho robí imunným voči amerikanizačnému kopírovaniu, ktorou trpí väčšina malých filmových trhov. Scenár neobsahuje nič výnimočné, stavia na humor a hereckú hravosť hrstky predstaviťeľov. Globálne slabý priemer, lokálne silný nadpriemer. Odvážny počin, ktorý nás má pripraviť na to, že slovenských filmov by sa divák nemal báť. Film SOKOLIAR TOMÁŠ a MUZIKA nás už o tom jednoznačne presvedčili. 40% | SD, SK DD | ()

MMR 

všechny recenze uživatele

No pane jo, Slováci se vážně předvedli. Naprosto dějové nudná a příšerná "komedie", kde v pozadí hrály různé hity, a tak to autor zařadil do žánru muzikál. Jednu hvězdu dávám za Barboru Žileckou, nebýt jí, dávám odpad, jako většina uživatelů zde. Hrůza děs. Nebrat! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Původně měli jet na letní dovolenou do Chorvatska ve čtyřech, ale těsně před odjezdem se jeden z milostných párů rozpadl kvůli afektované polovičce, která si postavila hlavu a vyvolala zbytečnou scénu o letní obuv. Milan, Beáta a Miki tedy vyrážejí k moři jen ve třech ve vypůjčené a hlavně drahé fotříkově káře, který vyžaduje s vozem striktní zacházení, jinak bude zle. Dobrácký Milan se svojí atraktivní přítelkyní Beátou a s jejich živelným kamarádem Mikim zažijí u moře ty pravé letní radovánky, mimo jiné přiskřípnutý prst, zabodnutého mořského ježka v noze nebo jak neztratit apetit k místním specialitám, vypadající na talíři nanejvýš podezřele. Zpozorní zejména příznivci u mě zaběhaného a oblíbeného termínu "leading hot actress", kdy herečka v hlavní roli svým atraktivním vzhledem vysoce převýší kvality filmu. Nádherná Slovenka Barbora Žilecká tyhle parametry plní s maximálním nasazením a dá se říct na 120%. Mohl jsem ještě porovnávat její zadek v bikinách se zadkem Zuzany Norisové, ale ta je ke vší smůle k mání pouze ve dvou scénách a byla to ta, kterou nechali doma. Horší už je to se scénářem, který sice měl být údajně sepsán současně režisérem filmu Palo Janíkem, ale převládal neodbytný pocit, že žádný pevný scénář snad ani neexistoval, a režisér nabádal herce k improvizaci. Odtud by mohlo pramenit vysvětlení, proč se většina hereckých výkonů pohybuje na hranici "naturščiků". Snad jen Marián Labuda senior v roli přísného otce, kterého hrál svému skutečnému synovi Majo Labudovi, dal do své role vtipnost. Scéna, kdy žádá svého syna o ujištění, že jeho auto je v pořádku prostřednictvím mms, je asi nejvtipnější z celého filmu. Film byl právě dost nemohoucí ohledně gagů, které i přesto, že jich bylo relativně dost, nedokázal, prisahám Vačku, vtipně podat. Terčem vtipnosti se pro tento případ stal hlavně Labuda junior, a i když ho trefil kámen do hlavy nebo se do auta načerpal nesprávný benzín, tak to se mnou nic neudělalo. Vtipy se zkrátka v drtivé většině minuly účinkem. A pokud se ptáte na děj, je lepší na tento aspekt rovnou zapomenout. Děj se zde nevyskytuje. Filmu to nejlépe vyšlo s letní atmosférou a s hudební složkou sestávající z kvalitní slovenské muziky. Obojí bylo přesně ve vyváženém poměru a divákovi to navodilo dokonalou letní iluzi, i když je venku sychravo. Ano, léto zde bylo skutečně "Tak fajn". Po skončení ale u mě až tolik nerezonoval pocit, že to bylo "Tak fajn" jako celek. Film mě připomínal ze všeho nejvíc reklamu na cestovní kancelář, které díky méně náročným turistům, krach hned tak nehrozí. Příště bych zvolil atraktivnější destinaci než je průměrné Chorvatsko a také schopnější a hlavně tvořivější režii. 50% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film je kvalitatívne na úrovni chorvátskych hudobných šlágrov, čo bol možno nejaký Janíkov ultra meta humor, ale aj napriek takémuto inteligentnému implicitnému významu tu nedáva nič zmysel. Najhoršie na celom filme je, že scenár nemá žiadnu štruktúru, pretože scenárista asi žiadne scenáristické štruktúry nepozná a výsledkom je potom fakt, že Tak fajn je o úplne o ničom, nemá vlastne vôbec žiadnu zápletku a je iba sledom scén, ktoré môžete ľubovoľne premiešať a výsledok by bol rovnaký, rozumej rovnako zlý. ()

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Človek to ani nemusí dopozerať na to, aby si dokázal spraviť o filme obraz. Toto je snáď horšie ako české Panic Je Nanic. Toto je jeden z filmov, pri ktorom sa človek cíti trápne, že vôbec zdieľa svoj čas s týmito "hercami", ktorí podľa mňa absolútne nevedia čo majú robiť. Príšerná réžia, katastrofálne vyzerajúci film a okrem toho to celé pôsobí tak neskutočne lenivo a lacno, ako keby nikto z tímu produkcie nemal ani potuchy o tom, ako vlastne vyzerá dobrý film. Človek z toho nemá ani dobrý dovolenkový pocit, ani sa nezasmeje, ani nič. Je to bezduché, trápne, máme tu dvojminútovú debatu o ružových šlapkách a človeku to len píli uši. A okrem toho po celý čas musí byť nejaká populárna letná skladba, kde mám pocit, že celé to vzniklo len preto, aby si niekto urobil populárny soundtrack s veľkým množstvom slovenských umelcov. Každá scénka je nasilu a maximálne neprirodzená, dialógy sú falošné a bez štipky chuti a Tomáš Palonder je tu tak neskutočne otravný, že človek to musí po polhodine vypnúť a dať si s filmom pauzu, lebo je mu z toho absolútne zle. Nedá sa to počúvať, nedá sa na to dívať a priam sa hanbím, že to je v našej slovenskej kinematografii, a že to existuje. Pozeraním tohto filmu mi bolo maximálne trápne. To je tento film. Je to absolútny trapas akejkoľvek filmovej kvality. Hodnotenie: F ()

dopitak odpad!

všechny recenze uživatele

Jo, i u nás to známe. Někdo docela schopný lobbovat ale neschopný točit dostane chuť za cizí prachy se někde ohřát u moře, případně na rovníku. Vytáhne si proto pár herců, patrně z nedostatku jiných pracovních příležitostí ochotných k čemukoliv, a za peníze sponzorů a koproducentů vyrazí na jih s permanentně zapnutou kamerou, vždyť v časech digitálních snímání nic nestojí a něco z té improvizace určitě použít půjde. Pavola Janíka neznám, ale tipnul bych si, že zatím se živil maximálně tak jako režisér hudebních klipů disko skupin. Třeba část na motorových přibližovadlech na moři měla kvalitu klipu Verony. Kamenem úrazu je ale kromě scénáře a dialogů, při nichž člověk nemůže nevzpomínat na Účastníky zájezdu, Lov miliardáře, „Jezero hrochů“ (Troška je „přítomen“ hodně, vždyť i ten kohout tu kokrhá) a podobné skvosty, samozřejmě i výběr herců. Labuda starší kromě rolí nezapomenutelných má za sebou i ty, na které by hlavně divák rád zapomněl co nejdříve, ale v Tak fajn možná ještě laťku o něco „posunul“. Labuda mladší by se dobře hodil do filmu o na doživotí odsouzených vrazích, ale nezpochybnitelný je i jeho přínos pro oblast dokumentů o přírodě, málokomu se totiž podaří zachytit vorvaně takhle pěkně zblízka. U Barbory Žilecké se jen čeká, jestli ty kozy ukáže nebo ne (chtěl bych tuhle slečnu vidět někdy po ránu, ještě než se zmaluje, stačilo by v televizi). Jedině snad Tomáš Palonder hraje postavu, která může v někom existovat, problém ale je, že podobné typy „free happy lidí“ bytostně nesnáším. A někdejší idol česko-slovenských mužů a pak taky Davida Krause Zuzana N. se tam jen mihne, aby se její jméno mohlo dostat do titulků hned pěkně na začátek a přilákat k tomuhle megašmejdu aspoň někoho. Z nostalgie. A k tomu Peter Bič prodžekt! No potěš koště. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Mega tragédia, kde jediným ako takým hercom je tučko Labuda, Palonder je vymletý v osobnom živote a tú vymletosť preniesol aj na slovenské plátna, kde hral dôležitého s charizmou ospalej myši. Vrcholom je vystúpenie takých hereckých es a mozgových trustov ako Plačková či Járová, ktorých jedinou úlohou bolo ukázať na lehátku umelé kozy. Na viac tieto plastové megery samozrejme ani nemajú. ()

Havenohome odpad!

všechny recenze uživatele

Váhal som. Ale je to odpad. Je to nehorázna nuda. Keby ma tam aspoň niečo urážalo. Aspoň k nejakému vzrušeniu by prišlo. Ale je to len nuda. Ochotníctvo a amatérstvo na všetkých úrovniach. Tvorca patrí k skupine obyvateľstva SR, ktorá si myslí, že natočiť ľahký žánrový film je jednoduché. Je to rovnako ťažké ako natočiť umelecký film. Všetky gagy sú primitívne ako v námetovej polohe, tak aj v prevedení. Jediná skupina, ktorej sa to môže páčiť je asi len Poledňákovej komédiami a Elánom zdecimované publikum. ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Komédia, no to určite. Veď protagonisti sa nasmiali viac než ja. Klišé ústredná línia o práci na dovolenke s nehercami. Tomáš Palonder to dokázal najmä pri scéne, kde akože plakal, malé deti by to zahrali presvedčivejšie. Labuda ml. je vtipný tak akurát možno pre malú hŕstku ľudí, jeho tatko už smeruje asi tiež do starého železa a Barborka Žilecká, ktorá je o rok a pár dní staršia ako ja do filmu ešte nepatrí, lebo tu bola za krásnu a tou ostala, lebo herecké umenie nepredviedla a odsmiala takmer všetko. Rozhodne nemienim dávať jednu hviezdu kvôli jej kráse, toto nebola módna prehliadka a ak si tvorcovia mysleli, že krásnou ženou si zachránia aspoň nejaké tie sympatie a zarobia aspoň na pubertiakoch, ktorí neodolajú na slovenské pomery veľkej reklame na tento film, ktorá sa hemžila do tohto filmu nevkusnými komerčnými piesňami, jedna tu bola dokonca viackrát použitá, tak sa mýlili, lebo je to prepadák a ďalší dôkaz, že slovenská tvorba je na dne. Do toho ešte reklama v podobe hlášky na jedného slovenského najkomerčnejšieho rapera, pár póz na akože zaujímavé scenérie, proste taká klišé panoráma a nezmysel s vložkou o bojoch s Turkami, veľa trápnych grimás a tančekov bez ktorých sa mladší Labuda asi už vo filmoch nezaobíde a tie akože celebrity, ktoré sú v republike známe z reality šou a promuje ich bulvár sa tu vyzliekli, aby urobili akože nudapláž. Vrcholná zlátanina po ktorej by mal Pavol Janík mladší pouvažovať, či si nevybral zlé povolanie. Ďalšia hanba, ktorú nám tvorcovia urobili na dá sa povedať už medzinárodnej scéne. Časom sa z tohto zrejme stane zaprdená blbosť. Ochotníci hrajú lepšie a robia lepšie veci než bolo toto. ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Doplnila bych název Tak fajn na Tak fajn....jdu se zabít. Vidím, že nejen česká ale také slovenská filmová tvorba je na tom hodně špatně...Tohle bylo ale hrozné i na ten nejhorší český film. Jak jsem si přečetla v předchozích komentářích, že takové drogy nezná ani Daniel Nekonečný tak s tím souhlasím na sto procent. Pevně doufám, že si jen dělali p*del a chtěli tak natočit něco free v létě o užívání si života apod. Zatím ale natočili jenom Mariána Labudu jako nejstarostlivějšího otce na světě a navíc asi silně zakomplexovaného, podivného (zjevně sjetého) Tomáše Palondera se sklony k transsexualitě, neustále pištící a pořád si na něco stěžující Barbora Žilecká, divné herectví Labudy mladšího a přehlídku (s prominutím) nejhorších písniček roku a ještě mi tam chybělo celé cédéčko Rytmusa aby to bylo komplet...Zuzka Norisová by zlepšila nejhorší sadu odpadu alespoň jen na odpad ale bohužel se tam dohromady objevila tak maximálně tři minuty...Stejně jsem nečekala nic lepšího než odpad takže odpad odpadů se mi potvrdil přesně podle očekávání. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Letní dovolenková atmosféra byla docela fajn. Ale to je tak bohužel to jediné, co může tenhle příběh nabídnout a taky hudbu. Ta taky nebyla marná. Děj je úplně o ničem. Herci se ani nesažili něco hrát, což je docela škoda, protože je tu spousta ingrediencí, které by k tomu přímo posloužily, kdyby je někdo dokázal použít a nenechal je jenom rozplynout ve zbytečnost. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem svést na YouTube, že mi do cesty přihrálo volnou kopii tohohle gurmánského zážitku, ale když procházím videa týkající se Babovřesk, co můžu čekat. Sotva jsem si ověřil hodnocení Tak fajn na ČSFD, měl jsem o dnešním programu jasno. Ze slovenské kinematografie jsem totiž viděl tak možná Obchod na korze a mohl bych aspoň v klidu říct, že jsem viděl dva nejextrémnější slovenské filmy co se týče kvality. Ihned po kliknutí na tlačítko play a nastavení oslnivého rozlišení 720p jsem poznal, že mám tu čest s opravdovou lahůdkou. Během prvních šesti minut jsem zpozoroval neuvěřitelný pokles v kvalitě. Vzhledem k tomu, že už na počátku byla nulová asi jako znalosti angličtiny průměrného studenta učňáku (opravdu vím, o čem mluvím), je obtížné si tak nějak udělat představu, kam nadále klesala. Herecký ansámbl se snaží, co může, aby Slovensku udělal co největší ostudu (všechny své slovenské známé tímto oficiálně vyzývám k emigraci... do Polska), mladý Labuda se chová jako totální trotl. Barbora Žilecká má možná pěkné nohy (a vůbec všechno), ale tím jsou veškeré klady hereckého osazenstva vyčerpány. Scénář nemá žádnou gradaci, po celou dobu vysedávají tři kreténi na pláži nebo po hospodách. Občas je sice fajn podívat se na film, kde se lidi nehádají, ale scénář je impotentní jako Evropská unie při ukrajinské krizi, protože za celou tu hodinu a půl se tady nestane prakticky nic zásadního. Ke konci se objeví náznak rozuzlení, ale celkovou sterilitu to narušit nedokáže. Nicméně druhým drobným kladem filmu je alespoň to, že na rozdíl od tematicky podobných, ale neskutečně tupých Účastníků zájezdu tady nejde o to, aby si dotyční zašukali. Za zmínku stojí taktéž skvostný zvuk, který mi připomněl naše video ze zájezdu do Itálie, kde muzika řve na plné kule, ale mluvené slovo nejde skoro vůbec slyšet. Nafackuj si, debile zvukařský. (930., 7. V. 2014) ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Vykal. Ale co cakat od modernej slovenskej "filmovej tvorby", ked kazdy tvorca /Piussi/ je 100 % ne presvedceny o tom, ze by mal dostat za tie svoje vyplody minimalne Oskara? ()

Reklama

Reklama