Reklama

Reklama

Normální lidé berou svět takový, jaký je. Jiní tento svět mění. Steve Jobs, spoluzakladatel světoznámé počítačové firmy Apple, patří vedle Billa Gatese mezi nejznámější osobnosti moderní historie. Díky jeho vizionářskému způsobu myšlení, schopnosti vyjednávat a díky jeho prozíravým obchodním strategiím vznikla nejen veleúspěšná firma, ale především se změnil způsob, jakým lidé do té doby počítače vnímali. Steve Jobs při vývoji kladl důraz na jednoduchost používání a na design. Americký film režiséra Joshuy Michaela Sterna líčí život Stevea Jobse (Ashton Kutcher) od jeho chudých začátků na vysokoškolské koleji přes založení Applu v garáži rodičovského domu a nucený odchod ze společnosti až po její znovuovládnutí v roce 1997. Geniální vizionář je zde ztvárněn také ze své odvrácené stránky, jako nezodpovědný otec i jako egocentrický, netolerantní a náladový manažer, jenž nesnese sebemenší odpor. Je ovšem nepochybné, že i tyto vlastnosti se podílely na jeho fenomenálních úspěších… (Česká televize)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (720)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Mám podezření, že režisér Joshua Michael Stern je uživatel Microsoftu, jinak by takový příběh neprznil. Problémem je i fakt, že Steve Jobs měl tolik životních okamžiků, které si zaslouží svůj prostor. Takže pokud někdo chtěl natočil život Steva Jobse, tak ho natočí celej nebo se na to úplně vykašle. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Limonádové zpracování životopisu Steva Jobse by se uplatnilo i mezi sportovními snímky, v nichž jde také pouze o to ukázat sílu vůle hlavního hrdiny. Občas zde mezi cukrkandlovým zjednodušením zableskne něco málo z Jobsovy geniality. Jobs rozhodně nebyl žádný sympaťák, jestli ho lidé uznávají, tak proto, co dokázal na poli informačních technologií. O tom ovšem tento film rozhodně není. Vynahrazuje si to však sentimentem. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jsem zklamaný. Film je nedostatečně zajímavý a zaměřuje se na nepodstatné věci z Jobsova života a prakticky se z díla nedozvíme téměř nic. Ashton Kutcher ztvárnil Steva dost dobře, o tom žádná. Pohyby i obličeje měl zmáknuté perfektně. Na filmu se mi však nelíbí, že je hlavní postava vykreslená jako totální blb s minimálním vývojem jeho charakteru. Pak je velice těžké s někým takovým soucítit a nebo mu třeba i fandit. Spíše je to divákovi ve výsledku jedno co se s ním stane a neboť jako dokument podle mě svou funkci také nesplnil, tak může být za 2 hvězdy ještě moc rád. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Najväčšie obavy pred premierou vzbudzovalo obsadenie Ashtona Kutchera do hlavnej úlohy. Nakoniec je to zďaleka najmenší problém, s ktorým sa snímok Joshuu MIchaela Sterna musí potýkať a tým najväčším je očakávaná povrchnosť. Tá je však plne pochopiteľná aj vzhľadom k tomu, že dej mapuje ozaj široký časový úsek narozdiel od životopisných filmov typu Môj týžden s Marylin, či Hitchkock. To, že film neobsahuje všetky zaujímavé momentky v živote Steva Jobsa a do jeho súkromného života nazrieme len výnimočne mi teda subjektívne nijak zvlášť neprekáža. A v konečnom výsledku je to životný Kutcherov výkon, ktorý posúva tento príjemný malý film v mojich očiach ešte o niečo vyššie. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Není to pecka jako Social Network (byť podle toho, jak jsou ve filmech narýsovaní, by si Jobs s Zuckerbergem rozuměl), ale svižné a dostatečně zajímavé to je. A díky Kutcherovi jsem měl chvílemi pocit, že sleduju volné pokračování Osudového doteku :D Jen jedna (a ani ne důležitá nebo zajímavá) scéna pro Jamese Woodse?? ()

Galerie (89)

Zajímavosti (19)

  • Ashton Kutcher dostal ponuku na úlohu Jobsa esemeskou na svoj nový iPhone 4S. (Zdroj: Bonton)
  • Když Jobs (Ashton Kutcher) navštěvuje hodiny kaligrafie, vidíme, že kreslí jen jedničky a nuly, tedy binární kód. (jajush)
  • Když na začátku 80. let Steve Jobs (Ashton Kutcher) přebírá projekt Macintosh, přijede na parkoviště autem Chevy Cavalier sedan druhé generace. Druhá generace tohoto auta však přišla na trh až v roce 1988. (Cheeker)

Související novinky

Hledá se nový Steve Jobs

Hledá se nový Steve Jobs

04.10.2014

Biografie jOBS s Ashtonem Kutcherem rozhodně nebyla posledním filmem o slavném zakladateli Applu. Ostře sledovaný další pokus chystá Danny Boyle (Milionář z chatrče, Sunshine) a dlouho to vypadalo,… (více)

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

David Fincher natočí „Apple Network“?

David Fincher natočí „Apple Network“?

27.02.2014

Anebo nějak podobně nazvaný životopis. Jak už jste se možná dovtípili z titulku, režisér facebookového dramatu Social Network, jehož portfolio se honosí filmy jako Sedm, Klub rváčů nebo Zodiac, začal… (více)

Reklama

Reklama