Reklama

Reklama

Normální lidé berou svět takový, jaký je. Jiní tento svět mění. Steve Jobs, spoluzakladatel světoznámé počítačové firmy Apple, patří vedle Billa Gatese mezi nejznámější osobnosti moderní historie. Díky jeho vizionářskému způsobu myšlení, schopnosti vyjednávat a díky jeho prozíravým obchodním strategiím vznikla nejen veleúspěšná firma, ale především se změnil způsob, jakým lidé do té doby počítače vnímali. Steve Jobs při vývoji kladl důraz na jednoduchost používání a na design. Americký film režiséra Joshuy Michaela Sterna líčí život Stevea Jobse (Ashton Kutcher) od jeho chudých začátků na vysokoškolské koleji přes založení Applu v garáži rodičovského domu a nucený odchod ze společnosti až po její znovuovládnutí v roce 1997. Geniální vizionář je zde ztvárněn také ze své odvrácené stránky, jako nezodpovědný otec i jako egocentrický, netolerantní a náladový manažer, jenž nesnese sebemenší odpor. Je ovšem nepochybné, že i tyto vlastnosti se podílely na jeho fenomenálních úspěších… (Česká televize)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (720)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ach jo fakt se potrebujou amici koukat na patos o tom jak si jeden typek splnil ten pravej emerickej sen? film plny neuveritelne cernobilych postav ktery by budto hlavnimu hrdinovi vylizali rit za sucha nebo by ho poslali do horoucich pekel jeste mohli pridat vic tleskani kycovitych dialogu a vzdat vice holdu pravemu genialnimu borci co nepracuje s idioty sorry ale takhle se objektivni zivotopisny film nedela fakt ne... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jobs byl génius, o tom žádná. Film si tato osobnost rozhodně zaslouží. Nevím o něm vše, ale vím, že byl osobností složitou a že se s ním někdy složitě spolupracovalo a pracovalo. Ve filmu působí spíše jako oběť správních rad a ředitelů, která nakonec přes ústrky zvítězí mírností jen díky svým nadčasovým vizím. Posléze se z něj stává tvrdý manager, neváhající ztenčit svůj team o polovinu... No možná taky názor a taky pohled. Jak to celé bylo asi vědí jen přeživší pamětníci v Apple. Tři mekintoše. * * * ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Limonádové zpracování životopisu Steva Jobse by se uplatnilo i mezi sportovními snímky, v nichž jde také pouze o to ukázat sílu vůle hlavního hrdiny. Občas zde mezi cukrkandlovým zjednodušením zableskne něco málo z Jobsovy geniality. Jobs rozhodně nebyl žádný sympaťák, jestli ho lidé uznávají, tak proto, co dokázal na poli informačních technologií. O tom ovšem tento film rozhodně není. Vynahrazuje si to však sentimentem. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem čekal mnohem víc. Steve Jobs byl jeden z největších vizionářů uplynulých desetiletí a zasoužil si mnohem lepší poctu. Co mi vadilo nejvíce je velmi špatně vykreslený charakter Jobse, který byl asi brutální pedant, ale přijde mi, že ve filmu se vůbec nezaměřili na jeho nejsilnější stránky a co jsem nejvíc nepochopil, je fakt, že tvůrci filmu se vůbec nevěnovali nejúspěšnější éře v jeho kariéře, tedy od jeho návratu do Apple a uvedení iPhone, iPad apod. Tři hvězdičky dávám především z úcty k němu, ale toto měl být oscarový film a místo toho mám hodně rozporuplné pocity. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jsem zklamaný. Film je nedostatečně zajímavý a zaměřuje se na nepodstatné věci z Jobsova života a prakticky se z díla nedozvíme téměř nic. Ashton Kutcher ztvárnil Steva dost dobře, o tom žádná. Pohyby i obličeje měl zmáknuté perfektně. Na filmu se mi však nelíbí, že je hlavní postava vykreslená jako totální blb s minimálním vývojem jeho charakteru. Pak je velice těžké s někým takovým soucítit a nebo mu třeba i fandit. Spíše je to divákovi ve výsledku jedno co se s ním stane a neboť jako dokument podle mě svou funkci také nesplnil, tak může být za 2 hvězdy ještě moc rád. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (19)

  • Sám Ashton Kutcher (Steve Jobs) patří mezi významné technologické investory. Skrze svůj investiční fond vstoupil v minulosti např. do firem Skype, Foursquare, Airbnb či FAB. (Degreet)
  • Ashton Kutcher pre rolu Stevea Jobsa dva dni pred začiatkom natáčania skončil v nemocnici. Chcel sa totiž natoľko vžiť do svojej úlohy, že si osvojil Jobsovu frutariánsku diétu. Jediné, čo konzumoval, bolo teda čerstvé ovocie. Čo malo za následok zlyhanie pankreasu. (Flipko)
  • Film vznikl bez jakéhokoli vlivu nebo přispění firmy Apple. (Kritiq)

Související novinky

Hledá se nový Steve Jobs

Hledá se nový Steve Jobs

04.10.2014

Biografie jOBS s Ashtonem Kutcherem rozhodně nebyla posledním filmem o slavném zakladateli Applu. Ostře sledovaný další pokus chystá Danny Boyle (Milionář z chatrče, Sunshine) a dlouho to vypadalo,… (více)

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

David Fincher natočí „Apple Network“?

David Fincher natočí „Apple Network“?

27.02.2014

Anebo nějak podobně nazvaný životopis. Jak už jste se možná dovtípili z titulku, režisér facebookového dramatu Social Network, jehož portfolio se honosí filmy jako Sedm, Klub rváčů nebo Zodiac, začal… (více)

Reklama

Reklama