Reklama

Reklama

Extrémní hranice

(seriál)
  • Velká Británie Charley Boorman's Extreme Frontiers
Velká Británie, 2011, 60 min

Režie:

Russ Malkin

Hrají:

Charley Boorman

Obsahy(1)

Charley Boorman podnikl s hercem Ewanem McGregorem epickou výpravu v seriálu Dlouhá cesta a nyní se v doprovodu producenta a režiséra Russe Malkina vydává za dalším dobrodružstvím v rámci nové a vzrušující dobrodružné expedice, která se dostane pod kůži celému národu. Budeme Charleyho doprovázet v průběhu jeho impozantní, 26 500 kilometrů dlouhé cesty napříč Kanadou, druhou největší zemí světa. Charley a Russ zdolají tuto trasu převážně na motorkách. Projedou přes všech deset kanadských provincií, dvoje hranice, tři oceány a čtyři extrémní hraniční území od východu na západ a odhalí jedinečný pohled na tuto nádhernou zemi. Nikdy předtím neměl Charley příležitost tak podrobně prozkoumat jeden stát. Každá epizoda mapuje, jak se potýká s řadou nebezpečných, děsivých, podnětných a legračních úkolů – od jízdy na kanoi, rodea, cestování v horách, kam je přepraví vrtulník, až po lední hokej. Nepřijdeme ani o to, jak se Charley postaví působivé 8000 metrů vysoké hoře Mount Fable v Albertě a při potápění k vraku v Huronském jezeře překoná svoji klaustrofobii. Každá zkouška odkrývá úchvatnou kanadskou divočinu, zdejší lid a jeho rozmanitou kulturu. Naši dobrodruzi se noří do tamní bohaté historie a v řadě často obtížných úkolů jsou nuceni sáhnout si na samé dno svých sil. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

O samotném cestování je to ještě méně, než Charleyho předchozí sólo počiny, ale zase divák navštíví řadu zajímavých míst jinak obrovské a nehostinné Kanady, pozná spoustu lidí a okusí řadu adrenalinových zážitků. Ten požitek ze samotné cesty mi určitě chyběl, ale jinak je to i napotřetí moc fajn dokument, který má tu výhodu, že si Charley na nic nehraje a divák se hned po prvním dílu cítí, jako kdyby byl na té cestě s ním. Seriál se skládá z 9 epizod a jedné čistě rekapitulační, kterou lze klidně vypustit, protože tam žádné nové informace nepadnou a nějaké hlubší zamyšlení se taktéž nekoná. ()

OnNe 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že koukat se na dokument jen s Charliem bez Ewana a Claudia bude šílená nuda, ale CHARLIE BOORMAN je neskutečný frajer a sympaťák. I když je už od mala Kanada mou nejoblíbenější zemí světa, teď ji mám ještě radši. Na můj vkus ale málo dílů. Přidat o dva díly víc, kdy je vidět i samotný transport Charlieho Kanadou, bylo by to 5 hvězd. ()

Reklama

milford 

všechny recenze uživatele

Už to není taková expedice jako předešlé počiny. Hlavně jsem předpokládal, že se Charlie bude přesouvat hlavně po zemi a letadlo použije jako poslední možnost jako v Z Irska do Sydney a Ze Sydney do Tokia. Jenže ouha, druhá půlka skoro celá letadlem. Přijde mi to škoda, protože Kanada je určitě kus krásné země a většinu přeletět je o ničem. Je mi jasný že i přesun po zemi by byl "monotónní" nádhernou krajinou, ale určitě by se po cestě mohly přihodit zajímavé situace které by celou show zpestřili. Bohužel, s letadlem přihody nejsou. Takto na mě celá show připadá jen jako výběr zajímavých scenérií a ukázky činností, které jsou pro Kanadu zajímavé. Cesta, která by to propojovala a byla typická pro předchozí relace tu není skoro cítit. Ale i tak je to stále vynikající pořad a těším se na další Charlieho vylomeniny (zde jednoznačně nejlepší část na policejní akademii). ()

Ebon 

všechny recenze uživatele

Velmi osobně pojatý cestopis. Charlie vám po pár minutách přijde jako kámoš, který nic neskrývá. Ukazuje své radosti i strach. Kanada je samozřejmě nádherná. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama