Reklama

Reklama

To, že se jejich manželství rozpadlo, ještě nějak Richard a Kate překousli. A jako praví Britové celkem elegantně rozchod zvládli. Ale když zjistí, že jejich penzijní fond se stal obětí bezohledného a ještě navíc francouzské tuneláře, rozhodnou se, že to už je přespříliš. Vypátrají, že muž, který je připravil o všechny úspory, právě koupil své snoubence diamant za 10 miliónů dolarů a je rozhodnuto. Vypraví se za ním s jasným cílem – uloupit drahokam a pořádně se tak zahojit i pomstít. Tato jejich výprava, která je zavede z Londýna nejen do Paříže ale i na francouzskou Riviéru, má ještě jeden efekt – ukáže se, že přes všechno vzájemné provokování, neschválnosti, špičkování a škádlení, není jejich vztah až tak úplně vyhaslý. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (79)

nash. 

všechny recenze uživatele

Lehounká, naprosto odpočinková a díky slovním výměnám hlavní dvojice i nečekaně zábavná pohodovka. S nadsázkou podaná a příjemně lehkomyslná zábava, balancující mezi naivní pohádkou a lehce jízlivou komedií, ve které poněkud toporný Brosnanův šarm vyvažuje skvělý Timothy Spall a zábavná a úžasná Emma Thompson. Už jen kvůli těm dvěma jsem celým filmem projel s úsměvem a na konci vystoupil příjemně osvěžený a dobře naladěný. ()

dwbmb 

všechny recenze uživatele

Proč si tohle dělám. Nejspíš proto, že mám pro Hopkinse menší slabost díky staršímu Skoč až zítra, který mi utkvěl v paměti svou lehce hypnotickou bizzare atmosférou. Tentokrát zjevně žral hypnotika přímo Hopkins, když stvořil tohle dílko, které je taky bizzare, ale svou naprostou dementností. "Co by asi udělaly skutečné osoby, kdyby byly v takové situaci? Aha...no tak napíšeme pravý opak". A scénář byl na světě. Koukání na vypnutou obrazovku by mě bolelo míň. Jedna hvězda za Emmu, je to pořád číča! ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Sympatická komedie s milými hrdiny, něco v duchu Honba za diamantem, jen v městském prostředí. Brosnan je stále šik a je příjemné ho vidět v komediální rovině, kdy si ze sebe střílí a dokonce je tam i malý parodický vtípek na Jamese Bonda. Není třeba víc rozepisovat, je to komedie, která potěší, je to hloupoučké, ale milé a nenáročný divák se rozhodně pobaví. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Emma a Pierce se setkali v jedné francouzské ptákovině. Člověk by si skoro řekl, jak kdyby je britská tajná služba nastrčila schválně, aby ve Francii záměrně udělali nějakej průser a započali tím další stoletou válku. Jenže, a to mě dost překvapilo, v komedii není ani moc narážek mezi Angličany a Francouzi a tak nezbývá nic jiného, než se držet klasického šarmu obou hlavních herců. Ten to naštěstí zachraňuje a to i přesto, že Francouzi je občas zavedli do takových akčních scén, že spolu s konzervativními Angličany, vyzní dost zvláštně. Až trapně. Dobré momenty tam ale také jsou a docela pohodově se na to kouká, takže jasnej průměr. ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

A todle má bejt co? Někde vyhrabali scénář ze 60. kdy stačilo se jen zašklebit, něco plácnout, nemotorně upadnout a komedie byla hotová? To možná platilo tehdy, ale ne teď. U naivností jako Četníci s Lui de Funesem to bylo možná roztomilé, ale dnešní doba potřebuje trochu víc dúvtipu než tehdy. Dva dobří herci se propůjčili k dosti průměrné zápletce s režiji které chybí do komediálnosti minimálně tak 50 %. Humorné situaci na úrovni dětskýho ochotnickýho divadla, které se s ubývající stopáží stávají čím dál tím víc prostoduché. Asi bych to pouštěl studentům filmu, aby viděli jak to vypadá když si se scénářem naprosto vůbec nelámete hlavu až je z toho skoro průjem. Až budete trpět stařeckou demencí, tak takový film možná neopak oceníte. Už ten plakát je příšerný. :))) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (2)

  • Po plážovom volejbale si v bare Kate (Emma Thompson) objednáva martini, čo je jasná narážka na filmy Jamesa Bonda, ktorého hral aj Pierce Brosnan, ktorý v tomto filme hrá jej manžela. (Johnny.ARN)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Londýne, Paríži a vo francúzskom mestečku Antibes. (dyfur)

Reklama

Reklama