Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. V krajině, kde každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, se zoufale snaží dostat na bezpečné místo. (A-Company CZ)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (357)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Exotický akční thriller, který klame tělem. On sice je béčkový, předvídatelný a vlastně až legračně šablonovitý, ano. To beze sporu. Jenomže z tohoto výčtu zdánlivě záporných vlastností se po přistoupení na režisérovu hru snadno stává obrovská guilty pleasure, jen je třeba si všecko sečíst dohromady a uvědomit si, s jakým elánem byl film natočen. Konstantní napětí, dá se říci. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Jedu si takhle s rodinou do Su Che Phrde Le prodávat vodovod. To jsou takový trubky ve zdi. Systém je celkem pochopitelný. Když řekneš Ororoch Orebubuch Wotr a zároveň otočíš kličkou na zdi, poteče voda! V Asii to bez kouzel nefunguje. Komu se to nelíbí, ten si na nás zastřílí. Málem jsem to domů nedal... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Většina z těch bezcitných chlapů se jen snaží ochránit své děti. Jako vy." Až do zpovědi britského agenta, nebo něčeho takového, mě to moc nebavilo a pouze jsem se přesvědčoval, že se mi něco takového nemůže stát. Jakmile se však naplno řeklo, že si za to anglicky mluvící korporátní kolonisté mohou sami, tak mě to začalo zajímat. Ono se vlastně nic nezměnilo, pořád se jenom zachraňovala rodina, ale najednou jsem těm zástupcům národa, který silou mění demokracii za ropu, docela začal fandit. Jen ty děti se svými bebíčky, hladem, čůráním a touhou vyvolávat problémy mě trošku iritovaly, ale zato americká snaha hledat spásu ve Vietnamu dost potěšila mou cynickou podstatu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NEVÍME KDE, ALE NEJDEME TĚ! A AŽ TĚ NAJDEME, ZABUJU TĚ!“ /// V blíže nespecifikovaný zemi, kde vymalovanej klikyhák rovná se písmeno, dojde k převratu. Taťka, mamča + dvě holčičky maj na kahánku. Všichni víceméně čekáme, že strejda Brosnan bude mít řešení, jak je z tý šlamastyky dostat. Jenže Pierce už není co bejval, takže thriller o rodině, která zažívá thriller vodtáhnou spíš taťka s mamkou. Povedlo se jim napětí (tvůrcům, samozřejmě). Když zdrhá rodinka, vždycky se z toho dá hodně vytřískat. A když ste šikovný, tak se ani nemusíte uchylovat k debilitám, jakože parchant zdržuje, stará zdržuje… Snažej se to vomezit. Parchant se hold nebude chovat jako inženýr (i když znám inženýry…). Politickej podtext ospravedlňuje, že bílej kosí barevný, takže i tohle by mohlo zaujmout. Celkem dlouho je to sympatický, ale asi po hoďce to tak nějak nemá čím překvapit. Což se vlastně ani nedalo čekat, takže buď spokojenej že to neprudí (a že barevní… ale no tak…). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že trénovat hod parchantem do dálky, má smysl! 2.) Můžu porovnat, jestli je v prdelákově lepší zdrhat před tsunami nebo revolucí. 3.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Intenzivní napínačka, u které se až stydím, že jsem ji takovou dobu odkládal. Rodina s dětmi se na dovolené v Asii ocitne uprostřed převratu, ve kterém místní loví američany a je to atmosferická jízda jako prase. Potěší áčková herecká hlavní dvojka, přiměřená stopáž, která ani na minutu nenudí, a hlavně všudypřítomná akce, paranoia a zběsilý útěk před násilníky. Jednoduchý, ale krásně funkční celek, jehož nejvetší předností je schopnost přišpendlit diváka do sedačky, a to se mi zas tak často nestává. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Možný dôvod zmeny názvu filmu z pôvodného "The Coup" (v preklade prevrat), je práve to, že rok po natáčaní v Thajsku v krajine nastal prevrat. (Real Tom Hardy)
  • Filmovalo sa predovšetkým v Thajsku, Kambodži a záverečné scény aj vo Vietname. (MikaelSVK)
  • Geograficky má děj filmu nejblíže ke Kambodži, jehož hlavní město Phnompenh je po řece Mekong skutečně nedaleko Vietnamských hranic. (Tillia)

Související novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (více)

Reklama

Reklama