Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý herec Gwynplaine, který si od malička nese velké stigma, putuje zemí s kočovnou společností. Později se sice dozvídá o svém urozeném původu a ohromném dědictví, jeho starý kočovný život jej stále vábí zpět. Variace na stejnojmenný román Victora Huga, v jedné z hlavních rolí s Gérardem Depardieu, vznikla částečně i v české koprodukci v Barrandovských ateliérech. (Dny evropského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

burton 

všechny recenze uživatele

Vida vida. Když jsem četla knihu, představovala jsem si toho neustále smějícího-se muže daleko děsivěji. Zde tento je přímo k zulíbání a docela se mi zdá, že oproti knižní předloze má super život. Ovšem i tak se mi film docela líbil. Svým zpracováním, jakoby byl natočen tak 1954? Jo, tenkrát bych v kině asi měla oči na vrch hlavy. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Poměrně temné zpracování jednoho z méně známých příběhů Victora Huga, které bohužel doplácí na slabší scénář, což se začne projevovat v druhé půli, ve které by se měl příběh postupně rozlousknout, ale v tomto případě tvůrci celou podstatu tohoto díla odbudou v pár na sebe nepříliš navazujících scénách. Každopádně po vizuální stránce to je působivé a potěší přítomnost Gérarda Depardieu, který si roli užívá a doslova táhne počáteční část filmu. Moje hodnocení 60%. ()

Reklama

Metal.God 

všechny recenze uživatele

Velké nesrovnalosti s knihou tu samozřejmě jsou, ale když to budu hodnotit jako něco úplně jiného, tak je to i celkem dobré. Nejvíce se mi líbí začátek filmu. Malé děti hrají své role dobře a příběh je pěkný. Celé se to ale postupem zhoršuje. Velká chyba je ve vizáži Gwynplainea, který je až moc krásný. Zahrán je ale téměř stejně výborně jako Ursus. Jenže ani ten není podle knihy, stejně jako všechny ostatní postavy. Ale jinak jeho složitý charakter vystihl Gérard Depardieu skvěle. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Ani jsem netušil, že Victor Hugo něco takového napsal. I když příběh ze světa boháčů a nuzáků vznikl před více jak sto lety, a převedení do filmové podoby se nemuselo vůbec podařit, nebyl to nakonec žádný trapas. Ba naopak, francouzský tým spolu s českými herci vše dobře ustál, a tak vzniklo věrohodné dílko se zajímavou výpravou. Depardie vnáší do filmu svou tradiční noblesu a Ch.Theret i MA. Gordin tvoří zajímavý pár a rovněž hrají dobře. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

No, ako knižka by ma to určite zaujalo viac. Victor Hugo je pánko svojho remesla, takže hoci mi spracovanie úplne nesadlo, silný príbeh o zjazvenom chlapíkovi rozhodne nebol na zahodenie. Malo to aj neuveriteľne krásny vizuál a herecké obsadenie tiež nebolo najhoršie, no vadilo mi to akože divadelné zachytenie deja a ako sme u komerčných filmov navyknutý, ani "pánu šabloidovi" sa tvorcovia nedokázali ( alebo nechceli) vyhnúť. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • K znetvoření nechtěných dětí docházelo proto, aby v budoucnu nehledaly své rodiče. Často se mělo jednat o nemanželské děti šlechticů. (aporve)
  • Natáčení filmu probíhalo především v České republice. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama