Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý herec Gwynplaine, který si od malička nese velké stigma, putuje zemí s kočovnou společností. Později se sice dozvídá o svém urozeném původu a ohromném dědictví, jeho starý kočovný život jej stále vábí zpět. Variace na stejnojmenný román Victora Huga, v jedné z hlavních rolí s Gérardem Depardieu, vznikla částečně i v české koprodukci v Barrandovských ateliérech. (Dny evropského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

d.beseda 

všechny recenze uživatele

Krásné "burtonovské" vizuální zpracování. Dějově to mělo také docela svižný spád (možná je to i tím, že konečně po dlouhé době film, který má kolem 90 minut!). O některých Hugových románech mám sice své mínění a začínají mě nudit, ale tohle téma mě bavilo. Mé hodnocení: 93% (viděno: 16.04.2013 / Dny evropského filmu). ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Okouzlující návrat ke klasice, na kterou už všichni dávno zapomněli. Výprava a kostýmy jsou až snové, herectví lyricko-pohádkové. Nemám nejmenší výtku. Předrevoluční Francie vždycky stýká tolik dekadentního potěšení... A tím nemyslím jen výstřih Markéty Hrubešové ve vedlejší roli nebo klasickou tvář mima Borise Hybnera v davu. Už teď se těším na připomenutí verze s Conradem Veidtem. ()

Reklama

Georgex 

všechny recenze uživatele

Poměrně temné zpracování jednoho z méně známých příběhů Victora Huga, které bohužel doplácí na slabší scénář, což se začne projevovat v druhé půli, ve které by se měl příběh postupně rozlousknout, ale v tomto případě tvůrci celou podstatu tohoto díla odbudou v pár na sebe nepříliš navazujících scénách. Každopádně po vizuální stránce to je působivé a potěší přítomnost Gérarda Depardieu, který si roli užívá a doslova táhne počáteční část filmu. Moje hodnocení 60%. ()

Jessicahamby 

všechny recenze uživatele

Skvělý romantický film, možná trochu připomínající některé z děl Burtona (-resp. film Střihoruký Edward ). Hlavní hrdina v tomto snímku, je vyděděnec společnosti, který si uvědomuje - snad příliš pozdě - hodnoty svého bytí. Skvělé herecké obsazení (Depardieu nikdy nezklame), kostýmy, výprava. Nemám co vytknout. ()

Forsetino 

všechny recenze uživatele

Krásné zpracování známého románu Victora Huga. Pro oko diváka potěšující snímek, který má spád a nenudí. Romantické prvky Hugova románu jsou naprosto zřetelné každou minutu. Vystoupení v parlamentu a především větu: "Lid jsem já!" při proslovu ke královně, v narážce na známý absolutistický výrok Ludvíka XIV., si nějakou chvíli budu pamatovat... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo především v České republice. (JoranProvenzano)
  • K znetvoření nechtěných dětí docházelo proto, aby v budoucnu nehledaly své rodiče. Často se mělo jednat o nemanželské děti šlechticů. (aporve)

Reklama

Reklama