Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Toužíte po pořádné motorce a nemáte moc peněz? Pak si ji kupte v bazaru, třeba poškozenou. To samé udělal Nick - koupil nabouraného Northona za 1500 liber. Jenže netušil, že původní majitel byl zabit v bitce motorkářských gangů zrovna při podivném satanistickém obřadu. Vzývaný démon se vtělil do jeho motorky, která se změnila - místo na benzín jezdí na krev. A má všechny znaky upíra - přes den se skrývá před sluncem a nikdo ji nedokáže vyvézt z garáže, natož nastartovat. Zato v noci vyráží za krví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Motorka je pekelný stroj. Stačí si během léta pustit kdykoliv zprávy na Nově a určitě tam nějaký ten mrtvý motorkář bude, takže je mašina na dvou kolech určitě ideální volbou, aby ji posedl nějaký ďábel. I Bought a Vampire Motorcycle je příjemná hororová komedie, která nabídne pár nechutných fórů (Snový souboj s vlastním hov... však víte s čím) a pár opravdu povedených (Většinou když je na scéně kněz), kdy se krví a utrhnutými končetinami nešetří. Navíc k tomu hraje fajn retro hudba a efekty, kdy se motorka vylepšuje na zabijácký stroj jsou dobře zvládnuty (Celkově můžu technickou stránku pochválit). Herci jsou fajn a tak nevidím nějaký větší háček v tom proč bych téhle ,,volovině" nemohl napálit hodně silné 3* ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem zaznamenal existenci tohoto filmu na Festivalu Fantasie v roce 2010, kde o něm byla zmínka (i ukázka z filmu) během jedné z přednášek. Od té doby jsem ho měl v hledáčku, ale dostal jsem se k němu bohužel až teď. Filmů s posedlými stroji (především auty, kamióny) jsem už pár viděl a toto téma mi rozhodně není proti srsti. Britové to však tentokrát pojali hodně ujetým způsobem a je dost možné, že tato hororová komedie nesedne každému. Už jen proto, že jejich způsob humoru je dost specifický. A tento film je svým způsobem jedná obrovská blbost, plná bizarních situací, dvojsmyslných hlášek, černého humoru a céčkového gore. Což mi samozřejmě vůbec nevadilo, protože pošahané věci mám rád. Slabinou filmu je bezesporu jeho samotný příběh, protože oba scénáristé moc dobrou práci neodvedli, ale za to se jim společně s režisérem podařilo vytvořit několik povedených scén (ujetých, morbidních, šílených…), na které hned nad nezapomenu. Hlavní doménou je zde samozřejmě démonický stroj lačnící po čerstvé krvi, kterému nedělá absolutně žádný problém si jí obstarat sám (mnohdy opravdu netradičními způsoby) a ještě se při tom pořádně vyřádit. To poznají na vlastní kůži ostatně nejen hlavní hrdinové tohoto filmu, ale i motorkáři, policisté, kněz, zdravotní sestry – no prostě každý kdo se mu připlete do cesty. Krev bude stříkat na všechny světové strany, uťaté lidské hlavy i jiné části těl samozřejmě taky nebudou chybět. Jenže to samé se dá říci i o několika hluchých a nudných částí, které mi lehce pokazily celkový dojem z tohoto filmu. Ona ta stopáž byla docela dlouhá a hlavně nevyvážená. 50% ()

Reklama

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Masersky povedená krvavá řeznická záležitost... To démonické vypodobnění je fakt masakrozní... kam se hrabe nějaká ... Christine. Jako komedie to funguje taky docela dobře. asi si na první dojem řeknete upíří motocykl, co je to zase za ptákovinu, ale scénaristické a vizuální spracování je možná až na takové úrovni že vás to až děsivě ohromí... chudák Osmodeus, do čeho to duši dal. :D Nejlepší scény filmu... krmení, vymítání, česnekový ech, alergie na kříže" je to nabitý? Kořist... třeba to jak motorka jezdí po stěnách... pomocí hřebů které má v kolech, světlomet který vás neváhá i rafnout a extra tupé ocelové brčka... jedním slovem, šílené. Ale povedené a místy dosti brutální. :) ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Děsivý tento film moc není, ale to se z principu dalo očekávat. Každopádně solidně nabušený dějem a s minimem trapnosti. Kdo má rád osmdesátkovou poetiku brakových (ne)hororů, ten bude spokojený. V zásadě z podobného ranku jako Zabijáčkí klauni z dalekého vesmíru - režie taky není moc jistá, tvůrce si to vynahrazuje ale nápady a láskou k braku. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Béčkové a nízkorozpočtové až na dřeň. Triky nejsou o moc lepší, než v Bad Taste, scénář jako kdyby vypadl ze sešitových příběhů cyklu Na stopě hrůzy, logika si občas dává šlofíka a herecké výkony by se daly srovnat s výkony ochotníků u nás na vsi (co se týče umění i zápalu). Jenomže je tu i velmi slušná dávka černého humoru, který navzdory předchozím ingrediencím z toho všeho vykouzlí zábavnou podívanou. 60% - a kdyby mi to nebylo blbý, dal bych i víc :-). ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama