Reklama

Reklama

Balerína

  • Francie Ballerina (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Film vypráví příběh Félicie, mladé osiřelé dívky, jejíž největší vášní je tanec. S pomocí svého nejlepšího přítele Victora se jí podaří uprchnout ze sirotčince a vydat se na dlouhou cestu do Paříže, kde na ni čeká mnoho nelehkých úkolů a zajímavých setkání. Zábavný a dojemný film o přátelství, sebedůvěře a rodinných poutech. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 9

Recenze (108)

misterz 

všechny recenze uživatele

Nádherný animák s roztomilými postavičkami Feliciou a Viktorom, ktorí sa rozhodli ísť si za svojím snom. A na druhú stranu je tu i hrozne nesympatická záporná postava, ktorá samotný dej po pocitovej stránke výrazne obohatila. Skrátka relaxačné, príjemné, pohodové, miestami humorné, miestami napínavé a pre deti i poučné. Veľká spokojnosť. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Film s očekáváním, které se nenaplnilo. Co se stalo. Když opomenu, že příběh je hodně přitažený za vlasy (jemně řečeno), je tak průhledný a plný klišé. Tvůrci se během celého filmu nedokázali rozhodnout, zda točí klasický příběh z konce 19. století, nebo ze současnosti. Tato schizofrenie se táhne celým dějem a mě dosti iritovala. Použití písniček je nevhodné a kazí celkový dojem. Tvůrci pokládali za vhodné sem tam vložit něco hodně legrační, něco ve stylu Dreamworks (častý to nešvar evropských animáků). Závěr již přechází až do grotesky. Dokážu si představit omnoho lepší převedení. Zdá se, že tvůrci až takové vysoké ambice neměli. Škoda. Takto, je to jen umně vyrobený prefabrikát průměrné jakosti, který nezachrání ani opravdu pěkná animace. V rámci žánru za 3 (kvalita animace nehodnocena). ()

Reklama

nonick1 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně velké překvapení: milý, zábavný, vtipný i dojemný animák pro děti i dospělé - s povedeným vizuálem, zajímavým příběhem a skvělým soundtrackem. Nikdy bych nevěřil, že by mě mohl tak bavit film z prostředí malých adeptek baletu. Ale to jsem si o závodnících formule 1 říkal u Rivalů taky – a nakonec z toho byla také plná palba :-) ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Takto nejako má vyzerať rozprávka pre deti ... hlavne teda pre tú dievčenskú časť. Rozveselí, rozosmutní, nájdu sa tam aj darebáci, aj dobráci od kosti, raz sa hlavným hrdinom darí, inokedy majú zlý deň, poučí ... a hlavne ukáže deťom, že sny sa môžu splniť. Hudobne vydarené a DeHaan nahovoril Victora fantasticky. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Animák, který se mi moc líbí, škoda, že ve druhé části lehce ztrácí dech. Je to tím, že je zbytečně dlouhý. Mít to o deset minut méně, zkrátit lapálie se záporáky, které jsou vcelku ubíjející, mělo by to lepší švih a já dám plný počet. Krásná animace, hudba, příběh, vtipné, poučné i hezky nadabované. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • První taneční scénou v Národní pařížské opeře je P. I. Čajkovského „Labutí jezero“. Následně se zkouší klasický vánoční příběh „Louskáček“ stejného skladatele. (noelcoward73)
  • Victor se stal pomocníkem stavitele Gustava Eiffela, autora Eiffelovy věže. Eiffel vytvořil i železnou konstrukci pro sochu Svobody (dle návrhu Fréderica Auguste Bartholdiho). Oba tyto monumenty se ve filmu objeví. (Ganka)
  • Režiséri filmu Eric Summer a Éric Warin zvolili pri nakrúcaní technológiu "motion capture", ktorá vyžaduje náročnú spoluprácu tzv. predhercov. Predlohou im boli skutoční parížski baleťáci. Ich pohyby boli snímané rovno do počítača, kde sa následne premenili do 3D podoby. (classic)

Reklama

Reklama