Reklama

Reklama

Balerína

  • Francie Ballerina (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Film vypráví příběh Félicie, mladé osiřelé dívky, jejíž největší vášní je tanec. S pomocí svého nejlepšího přítele Victora se jí podaří uprchnout ze sirotčince a vydat se na dlouhou cestu do Paříže, kde na ni čeká mnoho nelehkých úkolů a zajímavých setkání. Zábavný a dojemný film o přátelství, sebedůvěře a rodinných poutech. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (108)

majo25 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, jedná sa o dievčatkovský animák. Každému chlapovi môže byť balet ukradnutý, ako taký je preceňovaný, a iba ťažko bude chápať sen stať sa baleťákom. Napriek zmienenému je najhoršie na ňom to, že je to megaklišé, väčšie klišé si snáď neviem ani predstaviť - o tom, ako si plniť sny, ako čiernobieleho hlavného hrdinu všetci odstrkujú, ako mu všetci robia napriek, ako mu hovoria, že je nula, že aj tak nič nedokáže a on im to na konci filmu všetkým ukáže, až aj oponentom spadnú sánky...myslím, že som nič nevynechal...to fakt sa dnes niekto pustí do niečoho tak sprofanovaného a otrlého?? U mňa s tým ale bodovať nebude. A to by neboli Francúzi uchýlní, aby do detského animáku opäť neprepašovali lásku dvoch cca 12-ročných decák - hnus, hnus. Tradičný hollywoodsky koniec, ono celý animák vyznel viac americky, než európsky. Animačne a hudobne je pritom v poriadku, spĺňa európsky 3D nadštandart, aj keď si nemôžem odpustiť poznámku strašne vychrtlých žensko-dievčenských telíčkach a nepomerne väčších hlavách a buľvách v nich. A tie megaskoky, čo predvádzali, to pokojne môžu ísť na olympiádu skákať do diaľky a nabetón to bude svetový rekord. Ale veď čo, animák znesie veľa, akurát že to neguje piplavú prácu pri inak celkom verne nepodobených ľudských pohyboch; a bez týchto "wuxia" prvkov by pokojne mohli miesto animovaného filmu natočiť film hraný. Pachuť silného klišé ale ostane. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Animák, který se mi moc líbí, škoda, že ve druhé části lehce ztrácí dech. Je to tím, že je zbytečně dlouhý. Mít to o deset minut méně, zkrátit lapálie se záporáky, které jsou vcelku ubíjející, mělo by to lepší švih a já dám plný počet. Krásná animace, hudba, příběh, vtipné, poučné i hezky nadabované. ()

Reklama

brumbrum odpad!

všechny recenze uživatele

Nepozeratelne, sorry. Komplet prenesene modely/mimika/uskrny/povahy... z inych 100 rovnakych rozpravok. Nic osobne, nic svojske, proste copy/paste. Keby to bola prva rozpravka z tejto kategorie, tak je to fajn - a pacit sa bude hocikomu, kto v tom nespozna tu formalnu a obsahovu schemu z inych. Ale takto, po zhliadnuti inych, je to zial zbuchane narychlo, este aj povahy figurok. Nemozem inak ako ODPAD, pretoze som to musel po 15 minutach stopnut a zmazat. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně velké překvapení: milý, zábavný, vtipný i dojemný animák pro děti i dospělé - s povedeným vizuálem, zajímavým příběhem a skvělým soundtrackem. Nikdy bych nevěřil, že by mě mohl tak bavit film z prostředí malých adeptek baletu. Ale to jsem si o závodnících formule 1 říkal u Rivalů taky – a nakonec z toho byla také plná palba :-) ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Takto nejako má vyzerať rozprávka pre deti ... hlavne teda pre tú dievčenskú časť. Rozveselí, rozosmutní, nájdu sa tam aj darebáci, aj dobráci od kosti, raz sa hlavným hrdinom darí, inokedy majú zlý deň, poučí ... a hlavne ukáže deťom, že sny sa môžu splniť. Hudobne vydarené a DeHaan nahovoril Victora fantasticky. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • První taneční scénou v Národní pařížské opeře je P. I. Čajkovského „Labutí jezero“. Následně se zkouší klasický vánoční příběh „Louskáček“ stejného skladatele. (noelcoward73)
  • Režiséri filmu Eric Summer a Éric Warin zvolili pri nakrúcaní technológiu "motion capture", ktorá vyžaduje náročnú spoluprácu tzv. predhercov. Predlohou im boli skutoční parížski baleťáci. Ich pohyby boli snímané rovno do počítača, kde sa následne premenili do 3D podoby. (classic)

Reklama

Reklama