Reklama

Reklama

Balerína

  • Francie Ballerina (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

Film vypráví příběh Félicie, mladé osiřelé dívky, jejíž největší vášní je tanec. S pomocí svého nejlepšího přítele Victora se jí podaří uprchnout ze sirotčince a vydat se na dlouhou cestu do Paříže, kde na ni čeká mnoho nelehkých úkolů a zajímavých setkání. Zábavný a dojemný film o přátelství, sebedůvěře a rodinných poutech. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (108)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $24,702,560Tržby Celosvetovo $106,127,278▐ Na to že to nerobilo žiadne elitné animačné štúdio (Pixar, DreamWorks, 20th Century Fox, Sony) tak ide o dosť podarený počin. Dejovo pútavé a zábavné, pekná choreografia, dobré zasadenie do určitého obdobia v Paríži a animácia na veľmi slušnej úrovni. /70%/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Animáky nevyhledávám, všechna studia na ně začala před časem ve velkém sázet, jenže většinou scházely kvalitní scénáře, přebývaly uječené postavy a až příliš se tvůrci snažili zalíbit všem. Výsledky jsou křečovité jednohubky, které nebaví ani cílovou skupinu: ty nejmenší. Stojaté vody žánru dle mého Balerína příjemně rozvlní, dvojice sirotků následuje své sny, vše je příjemně barevné a milé, takže nejen holčičky si přijdou na své. Fajn soundtrack. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Pekné to bolo. Pixar je samozrejme úplne iný šport, ale funguje to celkom dobre. Škoda pekelnej hudby (teda pesnišiek, Badelt je v pohode). 7/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že už názov tohto filmu ma odrádzal a asi bude odrádzať aj mnoho iných mužských filmových divákov. Som rád, že som sa nenechal odradiť a konštatujem, že sa jedná o jeden z najkrajších a najrozkošnejších animovaných filmov všetkých čias. Hlavná hrdinka sa stala jednou z mojich najobľúbenejších animovaných postáv. Félicia totiž nie je otravná, ani rozmaznaná, ale rozumovo vyspelá, akoby bola dospelá žena. Animácia je dokonalá, to už je očividné aj z priložených screenshotov. Príbeh i keď je celý film o tom istom, tak nenudí a nemá nejak veľké hluché miesta. Deti to asi baviť nebude, ale teenagerov a starých capov ako som ja určite bude. (2.6.2022) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn animák na to, že to nevyprodukovalo nejaké velke známe štúdio. Fajn príbeh, dobra hudba, animácia a prijemne postavy, ale chýba tomu väčší spad, väčšia hravosť pre lepší zážitok. 60% - 3* ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

I když Balerína nepřinese nic hlubšího a originálního, tak se příjemně sleduje. Nádech všemu dodá hudba, která se dobře poslouchá. Pochválit mohu i po další době český dabing, ač vliv na hodnocení nemá .. 7/10 = 75% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nádherný animák s roztomilými postavičkami Feliciou a Viktorom, ktorí sa rozhodli ísť si za svojím snom. A na druhú stranu je tu i hrozne nesympatická záporná postava, ktorá samotný dej po pocitovej stránke výrazne obohatila. Skrátka relaxačné, príjemné, pohodové, miestami humorné, miestami napínavé a pre deti i poučné. Veľká spokojnosť. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Dnešný druhý animák, na ktorý som sa pozrel bol "Ballerina." A musím povedať, že vyzeralo to byť ako zaujímavé dielko. A hoci je to trošku druhotriedny animák, myslím si, že patrí medzi tie lepšie. Napriek tomu, že má veľmi jednoduchý príbeh a veľmi okukané postavy, tak mám pocit, že si to snažia vynahradiť trošku emóciami, srdcom a dobrými tanečnými animáciami. Dizajny postavičiek sú podľa mňa v pohode, akurát občas na mňa viac pôsobia ako bábiky než ako reálne tanečnice. Trošku animačný problém, ale aj tak mám pocit, že sa snažili tvorcovia z toho urobiť asi to najlepšie čo mohli. Film má charizmu a vie ponúknuť príjemné momentky, no rovnako sa neviem ubrániť pocitom, že dospelým to moc nedá, lebo to videli xy-krát. Rozoberme si teda pár negatívnych momentiek filmu. V prvom rade soundtrack je pre mňa trošku mix. Niektoré skladby tam celkom pasujú, no na druhú stranu prečo máme v záverečnom tanečnom čísle, kde sa má tancovať na Luskáčika popovú skladbu? To absolútne neladí. A občas by som viac chcel, aby film viac používal hudbu, ktorá by pasovala do časového obdobia a rovnako aj témy filmu. A tu to rozhodne neplatí. Zloduch filmu je otrasný. Bez toho, aby som spoiloval, tak poviem, že sme túto zlú matku videli miliónkrát a v záverečnej momentke mám pocit, že to trošku prestrelili. Jej dcéra je tiež dosť otravná, no ku koncu filmu niečo pochopí. A myslím si, že je to celkom v pohode. Možno by som len chcel ešte medzi nimi pred šou záverečnú rezolúciu. Myslím si, že všetci vieme od začiatku kam to pôjde, ako to dopadne aj cez aké situácie sa budeme pretĺkať. A je na tom, aby postavy a srdce filmu fungovalo. A musím povedať, že to tu funguje. A práve to asi zachraňuje tento film pred jeho podpriemernosťou. Pretože hrdinovia sú dobrí, sympatickí a vedia dať tomu dostatok dobrých emócií. A rozhodne to vo filme vidieť. Takže keď si to dám dokopy, dal by som filmu asi C+, ale nakoľko si myslím, že cieľová skupina ten film ocení a nakoľko má srdce na správnom mieste, tak mu ešte jeden bod predsa len pridám. Rozhodnutie, či je to rozprávka, ktorú by ste chceli vidieť nechám na vás. Ale ak máte deti a najmä dievčatá, tie určite tento film ocenia. Hodnotenie: B- ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Takto nejako má vyzerať rozprávka pre deti ... hlavne teda pre tú dievčenskú časť. Rozveselí, rozosmutní, nájdu sa tam aj darebáci, aj dobráci od kosti, raz sa hlavným hrdinom darí, inokedy majú zlý deň, poučí ... a hlavne ukáže deťom, že sny sa môžu splniť. Hudobne vydarené a DeHaan nahovoril Victora fantasticky. ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

I když jde tanec mimo mě, Ballerina velmi příjemně překvapila. Milý příběh se sympatickou animací připomínající Na Vlásku, dokonce i hudba mi sedla a všechno to krásně podtrhlo prostředí Paříže. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Animák, který se mi moc líbí, škoda, že ve druhé části lehce ztrácí dech. Je to tím, že je zbytečně dlouhý. Mít to o deset minut méně, zkrátit lapálie se záporáky, které jsou vcelku ubíjející, mělo by to lepší švih a já dám plný počet. Krásná animace, hudba, příběh, vtipné, poučné i hezky nadabované. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Animák, který se jaksi ztratil, neměl žádnou reklamu a přitom je vtipný, milý a bez problému konkuruje Pixaru. Ratatouille to sice není, ale mě se to líbilo. :)))) ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle animák mě nečekaně mile překvapil. Pouštěla jsem si ho pouze za účelem slyšet dabing Elle Fanning, ale nakonec jsem se nechala unést. Je to příjemný hezký snímek s - musím vyzdvyhnout - velice krásnou animací. Postavy byly na tomto filmu určitě to hlavní, co mě oslovilo. Protože když se vezme v potaz celkový děj, tak to je bohužel už jaksi tak trochu to klišé. Každopádně jde o mladou osiřelou dívku, která by velice ráda dosáhla svého snu. Bohužel se jí ale nedaří, protože je chudá, bez rodičů a v životě má holt smůlu uplně ve všem. Ale i přes to všechno si nakonec cestu ke svému snu najde, a k tomu jí dopomůže osoba, která pro ni ve finále bude znamenat daleko víc, než ten samotný sen. - "Touch the sky." ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Další z řad povedených animáku z druhé ligy. Trošku mi postavičky připomínaly hity na Vlásku, Ledové království, když si odmyslím horší vizuál, který se nemůže rovnat těm největším hitům. Děj kolem baletky, historické Paříže hýří pestrostí, vtipnými dialogy a dokonce v mnoha situacích mile dojímá. Trošičku chybí odvaha přiblížit pohádku i dospělým, ale překvapivě jsem se výborně bavil......7/10 ()

Reklama

Reklama