Reklama

Reklama

Balerína

  • Francie Ballerina (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Film vypráví příběh Félicie, mladé osiřelé dívky, jejíž největší vášní je tanec. S pomocí svého nejlepšího přítele Victora se jí podaří uprchnout ze sirotčince a vydat se na dlouhou cestu do Paříže, kde na ni čeká mnoho nelehkých úkolů a zajímavých setkání. Zábavný a dojemný film o přátelství, sebedůvěře a rodinných poutech. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (108)

misterz 

všechny recenze uživatele

Nádherný animák s roztomilými postavičkami Feliciou a Viktorom, ktorí sa rozhodli ísť si za svojím snom. A na druhú stranu je tu i hrozne nesympatická záporná postava, ktorá samotný dej po pocitovej stránke výrazne obohatila. Skrátka relaxačné, príjemné, pohodové, miestami humorné, miestami napínavé a pre deti i poučné. Veľká spokojnosť. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Motiv jakožto morální poučení („jdi za svým snem“) zazní naplno hned v úvodu a je tedy velmi dobře odhadnutelné, jak se příběh tancem nadané siroty v Paříži bude odvíjet; nepřekvapí snad skoro ničím – od prvních kroků přes "rockyovský" trénink po grandiózní úspěch. Je to celé takové sympatické, že se na nikoho nedá moc zlobit, přestože dramatický konflikt v závěrečné třetině vyznívá zbytečně nuceně; a aby se bavili i kluci a nejenom holky, zařazuje také dvě hódně přestřelené akční sekvence (útěk ze sirotčince, finále na Soše svobody). ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Gradovať zápletku bez dynamických zvratov, tomu hovorím umenie. Nepríčetná mamička je tiež pomerne originálny nápad. Myslím, že v Baleríne ani tak nešlo o balet, ako skôr o umne klišovitú mozaiku detských snov, ktoré sa aspoň na plátne vyplnia pre radosť školopovinného publika. Aj dospelí si tam nájdu nejaký ten odkaz (kebecká vlajka). Nemyslím, že ide o druhotriedny animák naopak, je lepší, než som čakal. Trošku ho kvalitatívne zráža dolu SK aj CZ dabing, ktorý mohol byť lepšie zvolený. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie od Frantíkov. Keď si to pustíte s vašou dcérkou, určite neprehlúpnete. Bude sa to páčiť vám, bude sa to veľmi páčiť malej copani. Paríž, Eiffel, balet..to najlepšie čo frantíci majú poskladajú do slušného príbehu s peknými postavami. Vadil mi len nezmiselný koniec s kladivom a pobehovaním po veži. Inak spokojnosť. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Někdy se v životě musíte hodně otáčet aby jste dosáhli svého snu! Baletní Karate kid potkává modermo! Nemám slov.... dokonalé, vtipné, veselé akční... nenucené a Nédisney-afektivní z perfektní choreografii, hudbou, postavami, dějem.. a pihatou zrzečkou v hlavní roli.... nářezné kreslené překvapení tohoto roku. BraVO! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • První taneční scénou v Národní pařížské opeře je P. I. Čajkovského „Labutí jezero“. Následně se zkouší klasický vánoční příběh „Louskáček“ stejného skladatele. (noelcoward73)
  • Victor se stal pomocníkem stavitele Gustava Eiffela, autora Eiffelovy věže. Eiffel vytvořil i železnou konstrukci pro sochu Svobody (dle návrhu Fréderica Auguste Bartholdiho). Oba tyto monumenty se ve filmu objeví. (Ganka)

Reklama

Reklama