Reklama

Reklama

Oidipus Tyranus

(divadelní záznam)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 1

Obsahy(1)

Netradiční zpracování Sofoklovy antické tragédie nabízí rocková opera Oidipus Tyranus holešovického divadla RockOpera Praha, autorů Milana Steigerwalda a Pavly Forest. Televizní režie se ujal Jan Brichcín. Tajemný příběh, který nás zavede do starořeckých Théb za bájným hrdinou Oidipem, pojednává o nevyhnutelnosti lidského osudu, o pýše a prchlivosti, krvesmilstvu i otcovraždě. Příběh v podání špiček rocku i opery patří do prioritního repertoáru RockOpery Praha, prvního rock-metalového divadla v Česku. A zaujmou určitě i výkony hlavních představitelů, jako např. Jana Toužimského, Kamila Střihavky, Pavly Forest nebo Viktora Dyka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 1

Recenze (6)

the.trooper 

všechny recenze uživatele

Hudba na 5* děj je spleten dohromady a já se ptám proč ? Tohle téma se dá tak úžasně zpracovat , trochu nápaditosti prosím ! ()

HArna 

všechny recenze uživatele

Tak trochu netradiční rocková opera,zpracování antické tragédie.Nejvíce se mi líbil Viktor Dyk,ale i Honza Tužimský a jejich duet zpráva z hvězd. ()

Reklama

Košoun 

všechny recenze uživatele

2* za hudbu a většinu umělců, z úcty k Sofoklovi výše nejdu. Divadelní režie je špatná, resp. nijaká a režie záznamu se zapojením "speciálních obrazových efektů" (nevím jak to vhodně popsat, nic takového jsem ještě nikdy neviděl a snad neuvidím) katastrofální. Vyloženě jen pro fanoušky tvorby RockOpery Praha. ()

Sarcasmgirl 

všechny recenze uživatele

RockOpera je srdcová záležitost, která se musí vidět naživo. Záznam nikdy nebude tak dobrý, jak vystoupení samotné. Kdo to naživo neviděl, neměl by vynášet soudy o tom, zda je to kvalitní metalový zážitek, či ne. Kompletně je to hudební zážitek doprovázený živou ohnivou show a akrobacií, kde i kapela hraje naživo. Srovnávat to s muzikály by byla velká chyba, styl zpracování se razantně liší. Za mě luxus a Vy zvedněte prdele a mazejte aspoň jednou za rok utratit pár těžce vydělaných korun za nějakou kulturu. ()

Reklama

Reklama