Reklama

Reklama

Ten třetí

  • Velká Británie Third Person (více)
Trailer 1

Film scenáristy a režiséra Paula Haggise vypráví tři příběhy o lásce, vášni, důvěře a zradě propletené v mnohovrstevnaté dějové linii, která připomíná autorův oscarový snímek Crash. Příběhy se odehrávají v New Yorku, Paříži a Římě. Tři páry, které spolu zdánlivě nemají nic společného, vzájemně pojí hluboké vazby - milenci a odcizení manželé, ztracené a nalezené děti. Hvězdně obsazený snímek Ten třetí, v němž se představí oceňovaní herci Liam Neeson, Adrien Brody, James Franco, Olivia Wildeová, Mila Kunisová, Kim Basingerová a Maria Bello, je víc než jen sbírkou milostných příběhů... Je to záhada, tajenka, v níž se pravda dostává na povrch v záblescích, vodítka jsou postřehnutelná jen koutkem oka - a nic není takové, jaké se zdá. (Cinemax)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (167)

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl tak zajímavý film. Nutno říct, že už nějakou dobu jsem neviděl žádný film, ale po té určité pauze jsem si nemohl přát lepší film. Za tip na tento film děkuji uživateli KGB alias Honzovi Ryšánkovi. Hodně podobné filmu The Words, který jsem žral. A tak zákonitě moje sympatie směřují i k tomuto dílu. Herecké obsazení nemohlo být lepší. Velmi šikovně propletené děje, které by i samostatně stačily na plnohodnotný film, dokázaly udržet v napětí po celou dobu představení. Na konci si s námi režisér trochu pohrál, chvilku jsem myslel, že jsem se v tom ztratil. Ale nakonec si myslím, že jsem to nějak pobral. Radši ani nebudu číst rozbory od rádoby expertů a budu si žít v domnění, že jsem dostatečně inteligentní. 80%. ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Third Person má potenciál. Zachycuje tři zdánlivě nesouvislé příběhy, mezi kterými volně přepíná a člověk jen čeká, kdy se odhalí nějaké to propojení. Reálně ale vzhledem k délce zase k tolika zvratům nedojde. Největší šok čeká diváka na konci, který mi ale trvalo delší dobu, než jsem pochopila, jak je asi myšlen a kdybych se neutvrdila čtením jiných recenzí, nejspíš bych si doteď nebyla jistá, protože explicitní to vůbec nebylo. Na druhou stranu pokud přijmete a vidíte, jak byl myšlen konec, začne to celé dávat smysl a musíte tu myšlenku a její znázornění obdivovat. ()

Reklama

katrk 

všechny recenze uživatele

Ne že by mě to bavilo od začátku a bez přestávky, ale moje reakce při titulkách: WOW. Sto procent to neni, ale pět hvězdiček zaslouženě. Být v kině, tak jsem možná i zatleskala. :)) Po dlouhé době jsem si uvědomila kolik se toho dá říct beze slov. Tenhle film je důkazem toho, že pokud se určitý věci řeknou, ztratěj hodně na svym významu. Musela jsem to sem napsat, i když jsem se tim dostala přesně ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Proč se někdo snaží mermomocí uchopit neuchopitelné? Kdyby něco takového Paul Haggis zamýšlel, tak nám to Third Person předloží úplně jinou a polopatickou formou. Tohle byla nádherná mozaika spletitých vztahů, kde jsem přeplouvala z jednoho do druhého, aniž by to rušilo moje nadšení snad z každé postavy, která se tam vynořila a procházela určitou emocionální krizí. Ucelená mozaika se objeví až téměř ke konci, ale to nic nemění na tom, že po tomto zážitku jsem si musela dát Paula do mé Topky scénáristů a doufám, že s ním prožiji opět něco tak skvělého, jako byl Third Person. O hereckém obsazení snad ani nemá smysl polemizovat, jména nahoře vypsaná hovoří už sama za sebe a Liamovi ta role vysloveně sedla. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Skládačková přehlídka plná zvučných jmen, což (alespoň protentokrát) znamenalo i skvělé výkony. Nedokázala bych říct, kdo z nich vyčníval nejvíc. Všichni byli skvělí. Co se týče scénáře, tak smekám, jen místy mi to tím množstvím tragických náhod připomnělo styl" Romeo a Julie". (Tím myslím, že několik okamžiků pro mě bylo lehce na hraně uvěřitelnosti protože mi prostě mozek nedá a vyhodnotí to množství tak málo pravděpodobných nehod-jako vysoce nepravděpodobné :D) Ale celkově se mi film moc líbil, i všechny ty zápletky, které nebyly nudné ani otřepané, jak se často u těhle spletitých puzzlovitých filmů stává. Moment překvapení se také konal a to hned několikrát. A v neposlední řadě audiovizuální stránka je taky hodně povedená. Trošku slabší 4 hvězdičky, ale pořád čtyři. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • James Franco povedal, že Ashton Kutcher sa nevydržal pozerať na scénu, pri ktorej ťahal po zemi jeho manželku (vtedy snúbenici) Milu Kunis a odišiel z miestnosti počas natáčania. Počas toho, ako ju Franco ťahá po koberci, zakopne a spadne, čo nebolo v scenári. Režisér sa napokon rozhodol, že scénu nechá aj s pádom, vyzeralo to tak emotívnejšie. (megajalec)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2013 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama