Reklama

Reklama

Slavnostní zahájení XXX. Letních olympijských her 2012 Londýn

(pořad)
  • Velká Británie London 2012 Olympic Opening Ceremony: Isles of Wonder

Recenze (147)

mcleod 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že tam někdo půjde švihlou chůzí, když součástí ceremoniálu bylo mimo jiné shrnutí britské kultury, ale nevadí. Aspoň že tam byl Rowan Atkinson jako Mr. Bean nebo Daniel Craig jako James Bond. A spousta výborný muziky... ale bohužel i spousta blbý "muziky". Díky režisérovi Dannymu Boylovi, výbornému britskému humoru, kultuře a historii to bylo lepší než ostatní zahajovací ceremoniály, které mi většinou připadají nesmírně nudné a kýčovité. Tohle bylo relativně pěkné a hlavně to občas byla docela sranda :-) ()

Stromovous87 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem spíš nudu a jediné na co jsem se těšil byl nástup reprezentantů a zapálení ohně, ale nakonec jsem byl příjemně překvapen. Určitě nejlepší zahájení jaké jsem zatím viděl. Hlavně vystoupení Rowana Atkinsona a hudební koláž, která nás provedla historií britské populární hudby, si 5 hvězdiček zaslouží. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jediný (do)koukatelný; a vlastně docela i sympatický; zahajovací ceremoniál v dějinách! Škoda, že stále zcela zbytečný, o ničem a pro nic... Proč prostě neprohlásit hry za zahajené a tečka? Když totiž Boyle pojme zahájení olympiády shodně jako svou adaptaci Frankensteina (nejen ta nemlich shodná průmyslová revoluce), tak něco není úplně košér a ani britský (a díky holinkám i český) nadhled to nespasí. ()

Earl10 

všechny recenze uživatele

Asi dosud nejlepší ceremoniál, jaký se divákům představil. Úvodní monumentální pasáž až do industrializace nepostrádá nic a nabízí vše, Shakespeara i Kennetha Branagha v nejlepší formě. Pak se dočkáme mírně přepláceného pokračování, ovšem i tak na vysoké úrovni plného osobité stylu. Potěší i výstup Mr. Beana. Největším pozitivem je, že ceremoniál naplno ukazuje Británii ze všech stran (historie, hudba, film...) a jde s dobou, ale zároveň je ryze britský. Geniální nápad zažehnutí olympijského ohně už asi nepůjde překonat, nádhera. P.S. Asi sem jediný, ale vystupení královny s Bondem mě úplně minulo a považuji ho za Achillovu patu celého ceremoniálu. [70%] ()

novoten 

všechny recenze uživatele

James Bond jako bodyguard, Rowan Atkinson jako běžec, Voldemort jako monstrózní strašák a Paul McCartney jako frajer večera. Boyleho show prosvištěla opravdu všechno, co vždy elegantní Velká Británie mohla nabídnout a při posledních tónech Hey Jude na mě lidská atmosféra, která pojí kontinenty, dýchla takřka dokonale. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • K příležitosti slavnostní ceremonie byl vydán do prodeje i oficiální soundtrack nesoucí název „Isles of Wonder“, kterého se prodalo 10 000 kusů během prvních 24 hodin od zahájení prodeje. (FIBO)
  • Kvůli možným dopravním komplikacím, které mohly nastat po skončení ceremoniálu, byl program režírovaný Dannym Boylem zkrácen zhruba o 30 minut. Zcela byla vypuštěna akrobacie na kolech a motocyklech. (ČSFD)
  • Ještě před oficiálním zahájením her došlo k diplomatickému incidentu, když před zahájením fotbalového zápasu žen mezi KLDR a Kolumbií pořadatelé omylem na světelnou tabuli umístili vlajku Jižní Koreje, namísto KLDR. Hráčky KLDR odmítly k utkání nastoupit, svůj názor změnily až po omluvě pořadatelů. (MikeCool)

Reklama

Reklama