Reklama

Reklama

Útok na Bílý dům

  • Česko White House Down (více)
Trailer 3

Hlava Spojených států amerických, prezident Sawyer (Jamie Foxx), má v plánu uzavřít mírovou dohodu na Blízkém východě a stáhnout všechny americké vojenské jednotky z této oblasti. Potřebuje získat podporu vlády, a tak se snaží její představitele přimět k souhlasu s tímto postupem. Spojuje se proto s mluvčím Bílého domu Raphelsonem a snaží se ho přimět k podpoře. Ten však nemá v plánu návrh podpořit a osobně se domnívá, že stažením vojenských jednotek z Blízkého východu by se mohly Spojené státy dostat do ohrožení. Členem ochranky mluvčího je i mladý svalovec John Cale (Channing Tatum), který má za sebou několik vojenských misí v Afghánistánu. Práce ho nenaplňuje a touží se dostat k ochrance prezidenta USA. Asistentka amerického viceprezidenta mu proto domluvila pohovor přímo v Bílém domě se zvláštní agentkou Finnertyovou, která již léta pracuje pro prezidentovu tajnou službu. John se chce šance chopit naplno, navíc s sebou do Bílého domu bere i svou dceru Emily, která je prezidentovou velkou fanynkou. Agentka Finnertyová roznese Johna na kopytech a práci mu nedá. John je zklamaný, a když se ho po pohovoru dcera zeptá, jestli ho přijali, nemá sílu jí říct pravdu. Dívenka je nadšená a přemluví otce ještě k tomu, aby absolvovali prohlídku této významné budovy. Když se navíc díky prohlídce setká i se samotným prezidentem, a dokonce si s ním natočí video pro svůj blog, je v sedmém nebi. Hlavním šéfem prezidentovy ochranky je Martin Walker, který má za týden odejít do důchodu. Spolu se svou ženou se v současnosti srovnává se ztrátou milovaného syna, který coby voják přišel o život právě v oblasti Blízkého východu. Den probíhá jako každý jiný, alespoň do té chvíle než v budově Kapitolu dojde k výbuchu, při kterém je zraněn i viceprezident USA. Prezidentova ochranka musí okamžitě jednat, zajistit Bílý dům a také dostat prezidenta do bezpečí. V rámci opatření musí také skupina návštěvníků, mezi nimiž je i John, vyčkat v zavřeném salónku. Emily je ale v té době na toaletě a nemůže se tedy nijak spojit se svým otcem. Bílého domu se postupně zmocňuje neznámá organizovaná skupina střelců. Vraždí kohokoliv, kdo jim přijde do cesty. Svědkyní toho se stává i vyděšená Emily, která se snaží najít bezpečné místo k úkrytu, ale přitom stihne natočit na mobil několik záběrů vražedníků a dát je na svůj blog. John má zákaz hnout se ze salónku. I tam se ale dostanou teroristé a drží návštěvníky jako rukojmí. John jim uniká a snaží se najít dceru. Agent Walker řekne prezidentovi, že ho dostane do bezpečí bunkru, ale cestou do bezpečí postřílí ostatní členy ochranky a přiznává prezidentovi, že i on je jeden z padouchů. Do cesty se jim ale připlete John, zachrání prezidenta a společně se vydávají na útěk. Cestou potkají několik ozbrojenců, ale s jejich likvidací si poradí. Ukryjí se spolu ve výtahové šachtě... (TV Prima)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (1 065)

Gimp 

všechny recenze uživatele

Na čsfd projekcích je něco opojnýho. Sál narvanej, někdo se začně smát, dalších dvacet taky a člověku koutky letí nahoru dřív než se naděje. A Emmerichovi tohle prostředí dle mýho svědčí, protože kvalita těch fórků je tak tak a někdy ani to ne. Ale užil jsem si to jak Den nezávislosti back in 96. (btw má to neexplicitně takovou tu bondovskou logiku, hlavní záporák má nádor na mozku, který by nejspíš mohl změnit jeho chování ...). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nabízí se otázka jestli má podobný akčňák dneska vůbec co říct, ano i ne. Například úvodní budování toho že se něco chystá, funguje spolehlivě. Záporáci jsou zpočátku charismatičtí a nevadí ani hlavní hrdina. Bohužel filmu škodí jak přepálená stopáž, tak samozřejmě tlak na co největší akčnost, která jak dneska víme je z velké většiny digitální. Takže sledujeme asi 5x digitální výbuch někde v Bílém domě. Digitální pád limuzíny do bazénu + notnou část honičky předcházející. Digitální helikoptéry. Copak nikoho nenapadne, že tohle normální divák prostě nemusí vidět? Ohromí vůbec dneska někoho že limuzína udělá 4x salto? Neohromí, protože je to blbost a tohle auto prostě neumí a basta. Škoda že se nepodařilo zužitkovat hláškovací potenciál nebo vzájemné pošťuchování dua Tatum/Foxx. Film se stává s blížícím se koncem prakticky nekoukatelný. Takže dopadá podobně jako Olympus has fallen. Možná je tohle o malinko lepší. Ale opravdu jen o trošku. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Letošek je rokem Smrtonosných pastí. Ta pátá s McClanem byla paradoxně nejmíň smrtonosná i zábavná, ta s Butlerem, která nás poprvé vzala tam, kde se měl McClane ocitnout už dávno, až moc opsaná, rutinní a nudná (byť scéna dobytí Bílého domu byla luxusní), a tak nejlíp sklapla až tahleta třetí. Emmerich, ačkoli měl ze všech jmenovaných zdaleka nejvyšší rozpočet, paradoxně nevítězí epičností (poněkud nenápadité) akce a za peníze, za které jindy srovnává se zemí celá města, zničí tady jen dva baráky (a ten Bílý už v minulosti několikrát zničil efektněji a nápaditěji), letadlo a pár helikoptér a aut. Boduje ale nejlepším scénářem, který je sice plný klišé, ale pěkně nám představí Bílý dům, Channing s Foxxem představují fajn dvojku, jejíž počínání mi evokovalo dva kamarády pařící spolu na Playstationu, a i záporáci jsou ucházející (a pět důležitých/výrazných padouchů je už trochu moc). A hrdinova vzpurná dcerka mě kupodivu bolestivě neiritovala a při jejím závěrečném odvolávání náletu mi stekla po tváři společná slza smíchu i dojetí. Kdykoli se na to rád podívám znovu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NAŠE ZEMĚ JE SILNĚJŠÍ NEŽ JEDEN DŮM“… /// Emmerich vod začátku dělá to, co umí nejlíp: chrlí tuny vlasteneckýho patosu. A to i tehdy, když vlastně vo nic nejde. Všichni mluvěj jak z příručky a stejně nafrnděná je i hudba. OK, beru to, stejně jako parchanta nabušenýho vědomostma vo tom baráku před demolicí a prezidenta, kterej je tady tak nějak pro nás, lidi. Pak šest (maximálně vosum…) sociopatů vyjebe s celým osazenstvem, a všichni co se smáli Fuguaově partě hladovejch žluťáků ze severu, asi potupně vrhnou. Ch. Tatum se snaží dokázat, že v G.I.Joe měl chcípnout někdo jinej a do toho všeho tam pípá alarm, což je k nasrání. Hroutí se burza (Rolande, ty krávo, ty myslíš na fšechno!), Vadim rozbil vázu (z dynastie Ming, 16. století, dar od královny Alžběty II – poznámka pro ty, kteří chtěli jet do Bílýho domu jen kvůli ní…) a kybernetickej mág v rytmu vážný hudby něco kutí. Pokusy o hlášky nefungujou. Ach jo. Ještě že je tam ta statečná holka, páč ty sračky, co se tam dějou, se asi museli doopravdy stát, jelikož tohle by nikdo nevymyslel. Emmerich podlehl kouzlu vlastní výjimečnosti a do Bílýho domu narval i automobilovou honičku. Teď už vím jedno (což ti mohlo bejt jasný před 50ti větama…) - je to ČURÁK! Chytám záchvaty smíchu a do hajzlu hážu zbytek mozku a ostatní nepotřebný věci (manželku? Jak víš, že ji už nebudu potřebovat?...). Takže tady sedím poblitej, bez mozku (jako vždycky…), ale vysmátej. BŮH NÁM ŽEHNEJ! Tohle musíte vidět! Ten génius dokázal narvat všechny neduhy akčních filmů do jednoho, sejmul všechny, jenž maj do prdele díru a zničil každou věc, co nese známky kovu. A PRO NÁS U BÍLÉHO DOMU JE TO NEUVĚŘITELNÁ CHVÍLE… Bohužel (bohudík) já tam nebyl. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se na prohlídku Bílýho domu. 2.) Zjistím, že do Somálska měli místo Jestřábů poslat Tatuma. 3.) Chtěl bych dr. Cholouška seznámit s ještě větším bláznem, než je Franta Koudelka. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Na mnoho rejžů, tím více na Emmericha, je tohle omezený prostor, takže snímek čím dál víc s přibývajícími minutami upadal do stereotypu. Zda je film pro či protiamerický je zbytečné hodnotit, ne proto, že se jedná o akčňák, ale obě strany mají svůj prostor a tak si zastánce té či oné může v klidu vybrat. Ke konci na mě té střelby bylo už poněkud moc...asi stárnu. :o) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (25)

  • Tenisky, ktoré má počas celej druhej hodiny filmu obuté Prezident (Jamie Foxx) sú Air Jordan 4 vo farebnej kombinácii Varsity Red a vyšli v roku 2012. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Underworld míří do Prahy

Underworld míří do Prahy

16.05.2015

S filmovou sérií Underworld to po třetím díle vypadalo bledě, ve čtyřce se ale vrátila Selene s tváří Kate Beckinsale (Letec) a zase bylo dobře. Není tedy divu, že se věčný boj upírů a lycanů chystá… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Terminátor: Hledají se Connorovi

Terminátor: Hledají se Connorovi

14.12.2013

Už teď je jasné, že pokračování robotí ságy pod názvem Terminator: Genesis bude obsahovat i cestování v čase. Vyplývá to z postupně se rýsujícího obsazení: role Johna Connora byla chvilku spojována s… (více)

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

Gerard Butler po Bílém domě zachrání Londýn

31.10.2013

Na začátku roku vypadal souboj dvou letošních „Smrtonosných pastí v Bílém domě“ jako rozhodnutá záležitost. Emmerichův White House Down měl vyšší rozpočet, komerčního tahouna Tatuma v hlavní roli a… (více)

Reklama

Reklama