Reklama

Reklama

Revoluce

(seriál)
Trailer 1
USA, (2012–2014), 29 h 33 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Hrají:

Billy Burke, Tracy Spiridakos, Giancarlo Esposito, Zak Orth, David Lyons, Elizabeth Mitchell, JD Pardo, Stephen Collins, Daniella Alonso, Maureen Sebastian (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(42)

Pätnásť rokov po výpadku elektriny sa snažia ľudia na Zemi prežívať rôznymi spôsobmi. Rodiny žijú pokojným životom v malých spoločenstvách, život je celkovo pomalší a krajší. Nie však bez problémov. Život jednej mladej ženy sa radikálne zmení, keď jej pred vlastnými očami zavraždia otca, ktorý mal údajne prístup k veľkému tajomstvu - prečo došlo k výpadku elektriny na celom svete... Mladučká Charlie (Tracy Spiridakos) je nútená po vražde otca (Tim Guinee) nájsť uneseného brata (Graham Rogers) a dostať ho z rúk kapitána Nevilla (Giancarlo Esposito) a jeho vojakov. Snaží sa o pomoc požiadať svojho strýka (Billy Burke), ktorý však nie je nadšený z toho, že by sa mal zapliesť s vojakmi generála Monroa (David Lyons). Brutálna vražda otca tak spojí dvoch celkom odlišných ľudí a pošle ich na ťažkú cestu, na konci ktorej možno nájdu odpoveď, ako vyviesť svet z tmy… (TV Dajto)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (203)

sir-dave 

všechny recenze uživatele

První série mě bavila dost, Postapokalyptická Amerika bez proudu a vymožeností rozdělená na několik frakcí v čele s MM Republikou a sekundující partičkou dalších hrdinů, kteří jdou převážnou část od bodu A do bodu B. Začátek všeho je zahalen tajemstvím, které se pozvolným tempem odkrývá. Pointa spočívá v zapnutí elektřiny a boji o moc. Druhá série s Vlastenci už spadala do průměru. Nejlepší postavy Charlie Matheson a Bass Monroe (hodnocení za 1. - 2. sérii - konec) ()

T2 

všechny recenze uživatele

počiatočný nápad dobrý ale utopený v prvoplánovej béčkovitosti a Jon Favreau teda riadne klesá, teraz je aspoň vidieť ako fakt dobre zvládol Costner v podobnom postapokalyptickom štýle svojho Postmana, ktorého kritika rozdupala a neprávom, troška tento seriál pripomenie aj Já, legenda s Willom Smithom ale tam sa aspoň dosiahlo nejaké to napätie... po 3dieloch zatiaľ skôr sklamanie než akékoľvek nadšenie /40%/ ()

Reklama

Loooki 

všechny recenze uživatele

Ja som to pozeral iba kvôli Elizabeth Mitchel...aj napriek tomu, že mi miestami seriál dvíhal tlak svojou debilnosťou, postupne to krásne gradovalo, do veľmi zlého finále, ktoré bolo pre mňa sklamaním, ale tak počkám si ako sa rozvinie druhá séria, (tá sa niesla v prvej polke dobre a potom to opat slo dole vodou, zrušením seriálu bolo finále epické, ale už nerozvinuté v ďalšej sérii) Hodnotené po absolútnom finále seriálu. ()

klerik

všechny recenze uživatele

Tak ako ma nedostal Abramsov FRINGE, nechytil ma ani "Abramsov" Revolution. Nie moc originálne, málo napínavé... Mám pocit, že seriál ani nemá veľký potenciál rozvynúť niečo zaujímavé. Je to podobne zabudnté v minlom storočí ako je TERRA NOVA... Elizabeth Mitchell môžem (LOST, V) ale tu nemá jej postava okrem výzoru nič zaujímavé. Ani priestor... ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Kvalitní sci-fi seriál z produkce J.J. Abramse. Na celém světě přestane jít elektřina a už se nenahodí zpět. Děj seriálu se odehrává 15 let poté v Americe, zničené občanskou válkou. Po výpadku se každý chtěl dostat k moci. 1. série se zabývá převážně ve východní části Spojených států, kde se nachází Monroova republika. Ten vládne pevnou rukou. Ale jeho vojáci jsou vyzbrojeni pouze zbraněmi jako v Napoleonských válkách. Většina nábojů se už vystřílela a nové vyrobit nejdou. Lidé se stáhli z měst a usadili se na venkově. Tam si vesele farmaří a žijí klidný život. Pokud jim ho někdo nenaruší. Příběh sleduje osudy rodiny Mathesonových, kteří toho o výpadku vědí hodně. Postupně se seznámíme se spoustou postav. Některé seriál časem opustí. Spojené státy jsou rozděleny na 6 částí: Monroova republika, Georgie, Texas, Colorado, Národ prérií a Kalifornie. Zatím seriál zavítal do 5 z nich. Postavy postupně začínají přicházet všemu na kloub a snaží se nahodit elektřinu. Zjistí, ale že to nebude tak jednoduché. Spoiler: Podaří se jim to, ale jen na chvíli. 2. série začíná výbuchem atomových bomb ve Philadelphii a Atlantě. Na scénu přichází nový hráč, Vlastenci. Ti se snaží pomocí svých nekalých praktik ovládnout celou Ameriku. A to jim přece naše parta hrdinů nemůže dovolit. Přibývá taky nových postav. Aaron k tomu ještě zjišťuje, že může ovládat nanity, kteří ve vzduchu blokují elektriku. Po dlouhých tahanicích se z bývalých nepřátel stanou přátelé a společně bojují proti vlastencům. Tento boj se jim nakonec podaří vyhrát. Ale bohužel to skončí docela otevřeně. Naniti neřekli své poslední slovo. Seriál byl bohužel ukončen, ale pokračuje komixem... "I'm Batman." :D ()

Galerie (244)

Zajímavosti (7)

  • Seriál byl kvůli nízké sledovanosti po druhé sérii zrušen. Tvůrci jej však v roce 2015 ukončili čtyřdílnou komiksovou sérií. Komiks tak nahrazuje třetí sérii seriálu. (danielsaf2)
  • Premietanie pilotnej časti v New Yorku prebiehalo tak, že 80 návštevníkov z 1000 si sadlo na stacionárne bicykle a vyrábali tak elektrický prúd potrebný na premietanie. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama