Reklama

Reklama

Petr Kocourek (Tomáš Vorel jr.) se hlásí na katedru grafiky na UMPRUM, kam přijímají jen pár vyvolených. Už jednou ho nevzali a profesor Slanina (Jakub Kohák) je nekompromisní. Na školu se hlásí i krásná Julie (Eva Josefíková), do které se Kocourek bezhlavě zamiluje. Michal Kolman (Jiří Mádl) studuje VŠE, ale místo přednášek a seminářů ho zajímají jen spolužačky a rychlá auta. Zkoušky a zápočty řeší podvodem nebo úplatkem či pomocí svého vlivného otce (Jan Kraus). Kocourkova matka (Zuzana Bydžovská) se dávno vzdala představy, že její syn bude studovat něco pořádného, zatímco paní Kolmanová (Ivana Chýlková) svého synka neustále vydržuje a hýčká. Oba kluky spojuje už od gymplu ilegální malování graffiti. Na pražských střechách, nádražích a v podchodech zažívají divoká dobrodružství. Při jedné noční honičce je Kocourek dopaden... Hudba a rap DJ Mika Trafika a Vladimira 518, strohé herectví, dynamická kamera, tajemná noční zákoutí – to vše dává Praze autentickou podobu. (A-Company CZ)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Po asi třetím shlídnutí a přečtení tady těch rádobyuměnovědnejch odsudků zvedám na 4*.  Dyť je ten film úplně v poho.

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Jako obvykle v neděli tragická nabídka filmů, po půlhodině jsem na AMC objevil Vorlovo pokračování Gymplu... Co k tomuto hnojivu napsat? Kromě Josefikove to snad nestojí za nic.... Tzv. studenti kromě chlastu, fetu, sexu a čmáranic ... velké nic ... Už nikdy, ani Vorla...

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Uživatel Eress smazal svůj příspěvek.

Fifer

Fifer (hodnocení, recenze)

Vorel se vrhl na komerční film, to bylo jasné už od dob Cesty z města. Upřímně, je snadné mu to vyčítat, ale realita je taková, že na film jako Kouř a Kamenný most by mu dnes nikdo prachy nedal (asi by mu dali prachy na Kouř 2,ale on není hlupák a ví,že by si pokazil své nejlepší dílo.). Gympl má spoustu vad, ale vtipné to bylo. Teď přišla Vejška. První polovina je skvělá. Vtipná, spousta Vorlovsko-sklepáckých hlášek. Škoda, že to kazí konec, který je dost předvídatelný. Je to prosťounké.

Vladajsoucna

Vladajsoucna (hodnocení, recenze)

Apolskis

Spíše se tu snaží komerčně navázat na první díl, který má i přes rádobydramatický podtext k nejrůznějším mádlovinám blíž než tento snímek.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Vladajsoucna

Vladajsoucna (hodnocení, recenze)

Apolskis

No, je to takové graficky plytký a nekompaktní. Ostatně úpadek českého filmového plakátu po roce 89 je evidentní. Dříve jsme byli v této oblasti velmocí, dělali zde ti největší mistři, i nejhorší budovatelské kraviny mívaly vynikající výtvarné ztvárnění.

na příspěvěk reagoval Apolskis

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Mire

Mire (hodnocení, recenze)

Tak a je to už vonku. Otázne zostáva, prečo nie je aj von Blu-Ray emisia. Film som si chcel zreprízovať pekne vo FHD :(

Jello Biafra

Jello Biafra (hodnocení, recenze)

Vladajsoucna

zatiaľ som z toho videl len nejaké ukážky, ale každopádne sa teším až si to pozrem, práve to že je ten film kritika dnešnej hnusnej doby a skazenej mládeže mňa na tom najviac zaujalo

na příspěvěk reagoval Martin741

Vladajsoucna

Vladajsoucna (hodnocení, recenze)

Nebylo to nejhorší, celkem přesvědčivá reflexe současnosti, bohužel hlavně scénáristicky dost nedotažená. Vorel si zkrátka od legendárního Kouře nenašel adekvátního spoluautora. Přesto je Vejška oproti nesnesitelně křečovitému prvnímu dílu sympaticky civilní - dokonce i Mádl hraje v intencích své úlohy uspokojivě. Jde o úplně stejný případ jako u Cesty do lesa, kdy pokračování převyšuje první díl.

na příspěvěk reagoval Jello Biafra

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

TheSlezy

takze az zaciatkom novembra sa to bude dat stiahnut. Myslim oficialne DVD Rip alebo Blue Ray Rip. Na chcanripy seriem, to nepozeram.

Spiker01

Spiker01 (hodnocení, recenze)

Teď už to fakt chtěj vidět jen piráti, co nechodí do kina a nosiče nekupují, to je fakt...já to naštěstí stihl. Teda naštěstí, ono upřímně ani v tomto případě není moc o co stát, ale Dědictví je horší, to zas jako jo.

na příspěvěk reagoval Martin741

Xtr3m

Xtr3m (hodnocení, recenze)

No to je strašný, všichni tady v Čechách brečej, jak je těžký na filmu něco vydělat, ale asi jim přijde úplně normální vydávat DVD po 10 měsících, kdy to už nemá žádnou reklamu a nikdo o tom neví :D Jen tak dál...

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Uz to chcem vidiet, a este k tomu by som bol rad, keby vysli aj Bony a Klid 2.

Havaj8

Havaj8 (hodnocení, recenze)

Spiker01

Je to neskutecny, od ledna takova doba, kort na ceskou kinematografii, ktera by na tom mela chtit vydelat, a podle me si to tolik zas lidi nekoupi po takovy dobe, i kdyz to mermomoci chtej videt.

Spiker01

Spiker01 (hodnocení, recenze)

Hodně zvláštní, že to ještě neuniklo. To jsem snad ještě nezažil. Já na tom byl v kině, takže mně je to fuk...akorát nevím, zda-li to čekající uspokojí po tak dlouhém čekání :)

na příspěvěk reagoval Havaj8

Wisborg

Wisborg (hodnocení, recenze)

TheSlezy

A já jsem myslel, že DVD by mělo vyjít co nejdříve po stažení filmu z kin, aby podpořilo prodej filmu dokud je aktuální...

TheSlezy

TheSlezy (hodnocení, recenze)

Officialni oznámení od Pana Miloslava Šmídmajera z Bio illusion ► Nyní se bavíme s distributorem, že DVD i BR připravíme tak, aby vyšlo koncem října, začátkem listopadu. ◄

na příspěvěk reagoval Wisborg

Reklama

Reklama