Reklama

Reklama

Pro strach naděláno

(seriál)
  • Velká Británie A Touch of Cloth

Série(3) / Epizody(6)

Obsahy(1)

Od seriálu Vraždy v Midsomeru po Mesiáše, žádná z britských detektivek nebude ušetřena v této unikátní parodii na všemožná policejní dramata. V hlavní roli se představí John Hannah (Mumie, Spartacus) jako Vrchní detektiv inspektor Jack Cloth - samorost, alkoholik a samotář, který se po záhadné smrti své manželky zcela ponořil do práce. Cloth spolupracuje s neohroženou kolegyní Anne Oldmanovou (Suranne Jonesová) a společně půjdou ve stopách všech podobně nesourodých detektivních dvojic a vyřeší celou řadu děsivých vražd. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

emma53 

všechny recenze uživatele

Já mám většinou z parodií husinu, ale tady jsem se báječně bavila. Ano, souhlasím s tím, že občas to bylo na odstřel trapný, ale to ostatní to bohatě překrylo, takže kde je to pokračování, pánové, protože já bych ho určitě přivítala? :-) A to jsem k tomu měla bonusek v postavě Clotha, kterého hrál bezvadně můj oblíbenec John Hannah. - "Veřejnou dopravu využíval zřídka. Raději chodil pěšky a to tak, že umístil jednu nohu na zem ještě předtím, než přesunul váhu svého těla na druhou nohu. - Byl to samotář, i sám sebe se stranil. Nikdy předtím ho mrtvého nenašli a to se na něj vůbec nepodobá". a spoustu podobných hlášek by vám podle mě mohlo dostatečně zvednout náladu. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Striedavo zábavné, striedavo príliš tlačiace na pílu a pritom sa tváriace ako klasická temná kriminálka. Parodovanie všemožných žánrových kliše je fajn a je vidieť že tvorcovia majú napozerané dosť ale menej je niekedy viac. Mnoho scén svojou snahou byť vtipnými za každú cenu, vyznieva do prázdna a ďaleko lepšie tak fungujú rôzne vizuálne gagy. A je to vlastne škoda, v rámci paródií ide naozaj o jednu z najlepších vecí za posledné roky ale vzhľadom na zvyšnú konkurenciu to ešte samo o sebe nie je pochvalou, výsledok mohol byť vyrovnanejší. ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

Never been found dead before ... Guv, I think you might wanna see this ... Jailed 1996 for killing his wife, released three weeks ago for not doing it since ... I came as soon as I heard ... Something's up and everyone in this room can see what it is ... People in court room can be so judgmental ... Attractive but devastated ... And remember, every child you've seen tonight is a holocaust denier ... Oh, em, I'm in early for the wedding ... Hit the road, Jack! --- Charlie Brooker je zabiják. Podle jeho notiček se jede v doslova vražednym tempu. A úvodem vypsaný hlášky jsou jen malilinkym zlomkem smrtící směsi, jakou umíchal. Bezkonkurenčně intenzivní palba gagů; všudypřítomná hravost (vzkaz, spleť zkratek, vyzváněcí melodie atp.); drzost směrem k televizní (post)produkci; running jokes, co se nemaj šanci omrzet (zejména Piers Morgan); a konečně neuvěřitelnej parodizující záběr, že pomalu až zůstávám v šoku, jaktože si tohle neni schopnej oblíbit každej libovolnej obyvatel týhle planety. Vlastně ani sám nechci pomyslet na to, kolik mi toho při tý šílený nabušenosti uniklo. Brutální nářezovka, fakt že jo. --- "So this place is some kind of rehab cum spa?" - "Rehab, yes. We had to shut down the cum spa." ()

KR4T4S 

všechny recenze uživatele

s01- 85%, s02- 80% "I want to find out who he knows, where he goes, what he does, in which size gloves... What he eats, how he sleeps... Under blankets? Under sheets? Is he single? Is he taken? How crispy does he like his bacon? Upper, middle, working class? Which hand's employed to wipe his arse? What's his blood group? What's his sign? What's his take on Palestine? Who's his mother, who's his dad? Has he read Beevor's Stalingrad? What's his height, what's his weight? How often does he masturbate? Is he churlish, shy or chatty? Who is the real Mike Macratty? Solve these riddles if you can... and together we can stop this man." ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Nebýt několika pasáží s humorem, který dle mého mínění už překročil únosnou hranici, bylo by to za 5. Výborná komedie beroucí si na paškál všechny možné i nemožné prvky kriminálek a trhající je na kusy. Charlie Brooker znovu a znovu dokazuje svůj zvlášť čerstvý pohled na kinematografii. A vidět Batiata v roli hroutícího se, zlomeného Clotha bylo k nezaplacení. Ve vlně všech těch hrozných parodií si takovéto klasiky v moderním hávu cením hodně. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Policistce Anně Oldman několikrát zazvoní telefon, na kterém má vyzvánění se skladbou „All the Things She Said“ od ruského dívčího dua Tatu z jejich druhého alba nazvaného „200 km/h in the Wrong Lane“, které vyšlo v roce 2002. (Trajektt)

Reklama

Reklama