Reklama

Reklama

Jak prosté

(seriál)
  • Česko Sherlock Holmes: Jak prosté (více)
Ukázka z filmu 20
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2012–2019), 109 h 9 min (Minutáž: 39–46 min)

Tvůrci:

Robert Doherty

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Jonny Lee Miller, Lucy Liu, Aidan Quinn, Jon Michael Hill, John Noble, Ophelia Lovibond, Nelsan Ellis, Jordan Gelber, Ato Essandoh, Desmond Harrington (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(154)

Excentrický detektiv Sherlock Holmes a jeho střízlivá společnice doktorka Joan Watsonová tvoří moderní dvojici, která řeší ty nejnemožnější případy newyorské policie. (SkyShowtime)

Videa (30)

Ukázka z filmu 20

Recenze (185)

phoebe.h2 

všechny recenze uživatele

Z počátku jsem o americké verzi novodobého Sherlocka nechtěla ani slyšet. Nakonec jsem pilotu dala šanci. Ano, není to taková kvalita jako je britský Sherlock, ale seriál má své světlé chvilky. Pokud na postavu Sherlocka přestanete hledět, jako na TOHO Sherlocka, vyjde vám z toho celkem příjemné detektivní drama, které má svůj důvtip a dobře zahrané postavy. Jonny Lee Miller i zde dokazuje, že je dobrým hercem a postupem času si jeho Sherlocka oblíbíte. Dobrým krokem se ukazuje i to, že se z postavy Watsona stala žena. Mezi ní a Sherlockem je to správné napětí, které dodává seriálu na atraktivnosti. Jen doufám, že je nebudou chtít dát dohromady, protože by to seriálu ve finále pořádně ublížilo. Určitě stojí za to dát této verzi šanci. Je naprosto jiná než její britský bratříček a v tom je to kouzlo Elementary. Edit: Musím konstatovat, že se z Elementary vyklubala jedna z nejlepších novinek. Snad dva díly pro mě byly malinko slabší, ale Elementary si nejenom drží svoji kvalitu dílů, dokonce se u něj zvyšuje. Musím ale říct, že jsem se docela nasmála u dílu, kde se několikrát zopakovalo I believe in Sherlock Holmes. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Pilot: Elementary se snaží, ale nevím proč ho scenáristé tlačí do neškodného policejního průměru, kterých běží v televizi desítky. Sherlock už zde není takový asociál/egomaniak/génius, ale spíše polidštěná postava, jíž se snaží dát tvůrci jakousi zbytečnou hloubku, stejně jako Watsonové, a snažit se diváky dojmout. Sofistikované řešení složitých případů absentuje (stejně i z formální stránky, srovnávaje s britských Sherlockem), k vyřešení zločinu tentokrát bohatě postačí iPhone a pár jednoduchých postřehů. Sympatické na jednu stranu je, že se tvůrci nesnaží o remake britské verze, ale jdou svou vlastní cestou - to ale nic nemění na tom, že se z celého projektu může stát epizodní investigativní seriál, který bude mít s nejslavnějším detektivem společné jen jméno. Jonny Lee Miller je ale překvapivě dobrý... 2. díl: Dobrovolně dávám ruce pryč, nezáživnou tuctovou detektivku, která nijak neprohlubuje "doyleovský" vesmír, sledovat nepotřebuji. Ztráta času. ()

Reklama

Zejf3da 

všechny recenze uživatele

Po velkém úspěchu Britského Sherlocka to byla jen otázka času kdy se američani rozhodnou sprasit to po svým. Porovnávat mezi sebou tyto dva seriály nemá cenu, protože Sherlock od BBC je uplně jiná liga. Ale v porovnání s ostatníma debilníma krimi-seriálama typu CSI atd, je na tom Elementary ještě docela dobře. Miller je docela sympaťák, jinak si nic nevybavuju co by stálo za povšimnutí, kamera, střih, hudba všechno šedej průměr. Škoda že místo Lucy Liu nevybrali producenti nějakou hezkou ženskou, protože by aspon bylo na co koukat. ( zatím jsem viděl pouze pilot ) ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nadprůměr a naprosto zbytečný terč zdejšího hateu. Jasně, nikdy to nebude jako Cumberbatch s Freemanem, chybí Moffatův inteligentní scénář, McGuiganova svižná režie a magický Londýn nahradil okoukaný New York. Což ale rozhodně neznamená, že Elementary nemá potenciál. Mezi Sherlockem a Watsonovou se staví slušná chemie a oba představitelé zatím nezklamávají. Jediný letošní pilot, který mě ihned po zhlédnutí přinutil, že chci vidět víc. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Tak jsem viděl pilotní epizodu Elementary, americké "verze" seriálu Sherlock - ale spíše jde o jeho špatnou fan fiction verzi, což se projevuje zejména v tom, že tvůrci očividně neměli ani zdaleka dostatečnou mentální kapacitu k tomu, aby vytvořili alespoň iluzi Sherlockovy mentální kapacity. U seriálu o geniálním mistru dedukce vadí už to, že Sherlockovy závěry - když zrovna negoogluje - nevyplývají z premis, respektive tyto jsou natolik vágní, že by mohly sloužit jako základ vysvětlení čehokoli a pro cokoli, takže to celé působí jako výsměch logickému myšlení. Viz už úvodní "ruka bez mozolů a vůně včelího vosku rovná se bývalý chirurg" - cože?! Sám padouchův plán pak v sobě zahrnuje tolik proměnných, že z hlediska teorie pravděpodobnosti je vysoce nepravděpodobné, že by ho kdy mohl realizovat (nehledě na to, že bych fakt chtěl znát ženu, která se nechá dobrovolně přeoperovat jen proto, že to po ní někdo chce - kecám, nechtěl). A ještě více za vlasy přitažený je způsob, jak na to Sherlock přijde (nepočítám-li, že na to vlastně přišla Watsonová). O tohoto Holmese by si Cumberbatchův Sherlock ani neopřel kolo, natož aby mu stál za konverzaci. Dvěma slovy: Proboha, proč?! ___ (Navíc Američané už moderní verzi Sherlocka Holmese dávno natočili. Byla vynikající, trvala osm řad a nedávno skončila.) ()

Galerie (1 263)

Zajímavosti (18)

  • Postava Dr. Joan Watson (Lucy Liu) nosí v seriálu hodinky Jaeger LeCoultre Reverso. (Roland Sands)
  • V 17. epizodě 1. série "Druhá možnost" od 4 minuty jede Sherlock (Jonny Lee Miller) s Watsonovou (Lucy Liu) v limuzíně proti směru jízdy. Dvakrát však ulice za nimi ubíhají, jako by jeli po směru jízdy. (Malory)

Související novinky

Pokračování Shazama našlo záporačku

Pokračování Shazama našlo záporačku

13.04.2021

Herečka Lucy Liu (Kill Bill, Kung Fu Panda) hlásí návrat do první ligy, objeví se totiž jako záporačka v pokračování komiksového blockbusteru Shazam! Fury of the Gods od studia Warner Bros. Liu… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

26.11.2012

Ještě těch moderních variací na klasickou detektivku z pera Arthura Conana Doylea nemáte dost? Pak vězte, že po Sherlocku Holmesovi s Robertem Downeyem Jr., televizním Sherlockovi s Benedictem… (více)

Reklama

Reklama