• Fingon

Snad jediné pozitivum, kterým se Zocelení může chlubit, je kamera... na straně druhé je tu dobře vidět, jaký je rozdíl v tom, jestli příšernost točí dobrý nebo příšerný režisér. Jdu sebrat Botostroji jednu hvězdičku.(12.10.2009)

• Marthos

"Zoceleným se dostalo velké pocty v podobě udělení jedné z hlavních cen V. Mezinárodního filmového festivalu. Sovětští delegáti na tomto festivalu hovořili o nich s velkým uznáním. Zoceleným byla rovněž loňského roku udělena národní cena. Filmoví kritikové ocenili je jako náš nejlepší film roku. S velkým úspěchem promítali jsme je loni na podzim v New Yorku sovětským, čínským a polským delegátům V. Valného shromáždění OSN. Jestliže nyní, ozdobeni již tolika cenami a uznáními, přicházejí Zocelení na plátna našich biografů, je třeba jim přát, aby se stali významným příspěvkem ke slavným květnovým dnům, v nichž všechen náš lid bude vzpomínat 30. výročí založení naší komunistické strany. Bez ní, bez jejího boje, bez soudruha Gottwalda nebyli by vznikli Zocelení jako pravdivý obraz boje našich dělníků za svržení zločinného kapitalistického řádu, za šťastný dnešní život našeho lidu, budujícího socialismus a dávající všecky své síly do služeb velkého boje za udržení míru." Kino 6, str. 196-7(18.5.2009)

• decouble

Umělecky pojatá propaganda je pořád jen hnusnou propagandou.(13.10.2009)

• Abdul

Komunisté to v době krize vůbec neměli lehké. Karlově huti, kde všichni pracovali, vládlo kapitalistické vedení, které se nebránilo nasadit na problémová místa hotové vykořisťující nelítostné tyrany, kteří se nebáli pozavírat, odposlechnout, podtrhnout, či regulérně postřílet jakéhokoliv problémového bolševika. Dokonce přečkali stávku, jež právě z bolševické iniciativy vznikla a dokázali umluvit, uplatit, nebo jinak unabídkovat dělníky všech ostatních politických stran. Komunisté se však nevzdali a na plátně to proto tentokrát prohráli. Ovšem konečné davové šílenství jak za Ejzenštejna spojené s písní dělnického hnutí a rudým praporem dává jasně tušit, že do čtrnácti let přijde pomsta.(27.2.2005)