Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špeciálna jednotka vyslaná s cieľom infiltrovať najväčšiu austrálsku tajnú vojenskú organizáciu Pine Gap sa ocitne pod útokom neznámych síl.
Skupina elitných vojakov dostane za úlohu napadnúť tajnú vojenskú agentúru Pine Gap as odniesť z nej vedúci vedecký tím, ktorý patrí k najlepším na svete. Organizácia totiž zastrešuje aj vojenský výskum s potenciálom vyvinúť nové smrtiace zbrane. Keď však jednotka dorazí do objektu, napadne ich neznáma bytosť. Celá akcia sa ešte viac zvrtne, keď narazia na mladú ženu, ktorá si nespomína na vlastnú identitu a nevie, ako sa do budovy dostala. Tím ju vezme so sebou a snaží sa utiecť. Čoskoro však zistia, že veci nie sú také, aké sa na prvý pohľad zdajú, a stredisko sa stáva testovacím miestom pre niečo zlovestné a desivé. (Incantator)

(více)

Recenze (25)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Peta Sergeant, respektive její výrazná a zajímavá tvářička, byla nejpádnějším důvodem, proč jsem si tohle pustil. Byl jsem zvědavý, jak bude hrát/vypadat v jiném filmu, než v Iron Sky, kde se mi hodně herecky (nejen) líbila. Mám taky ovšem rád sci-fi, horrory a byl jsem zvědavý na australské exteriéry i na australský film obecně. No, exteriérů jsem si příliš neužil, horroru a sci-fi jen o málo více, ale námět filmu nebyl vůbec špatný - maniakálně vraždící telepatka je fajn béčková postava. S lepším scénáristou, režisérem a vyšším rozpočtem z toho mohl být skvělý komorní thriller s hustou paranoidní atmosférou. Takže - dobrý nápad ale podprůměrné zpracování, slibný rozjezd ale slabý závěr, trocha akce, pár dobrých gore efektů, hezké ženské... tedy průměr. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Zápory v tomhle snímku vidím, už na začátku, kdy se údajná "speciální jednotka" chová jako parta buranů sebraná někde v zapadákově. A potom hlavně, že nám servírují "jenom" záběry třetího oddílu ze čtyř. Proč nemůžeme vidět i ty ostatní co se s nimi děje? Určitě by to mohlo bejt daleko zajímavější, než hodina trávená s psychicky narušenou blounckou a jejím "údajným" manželem se kterým vzpomíná na staré dobré časy. Leč jinak sem si film bezvadně užil, příběh super a atmosféra hutnější jak krupicová kaše k večeři! 75% ()

Reklama

musolini 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal nadějně,ale postupně to upadalo až se z toho stala slátanina.Někdo se pokoušel thriller a nevím,jestli vůbec chtěl.Možná měl nápad,ale nevyšlo mu to.Bylo tam až moc psychologických nesmyslů na to,aby to zaujalo.Velmi zjednodušeně,vojáci vlezou na tajnou základnu a pozabíjej sami sebe.Mezi tím kupa fantasmagorií. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Akčný krváčik s prvkami sci-fi, avšak úplne priemerný. Nemám veľmi v láske filmy, v ktorých sa musím po celý časa dívať na skupinku blbečkov (v tomto prípade vojačikov), ako pobehujú v podzemných tuneloch, hysterčia a strieľajú všade naokolo. Sem tam sa za rohom objaví nejaká pekná príšerka, takže vojačikovia raz lovia a o chvíľu sú lovení, klasika. Veľa tam toho ale nebolo. Potom sa to otočí na ďalšiu klišé zápletku ako experimenty na ľuďoch či ovládanie mysle, do toho občasné otravné flashbacky, a ja som si vlastne uvedomil, že ma to prestáva baviť, a jediný dôvod, pre ktorý to pozerám, je dostatok gore, skrvavených mŕtvol, sem tam odseknutá končatina, upálenie či vybuchujúca hlavička. Zdalo sa mi to síce o niečo lepšie, ako podobné, nudné Underground či Stormhouse z minulého roka, takže mávnem rukou, dám slabú trojku a ide sa ďalej. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V podstatě je to film o sexy ženě v nátělníku a pak o tom dalším. Nasadit sexy australanku Amber Clayton do takového outfitu je sice prvoplánové avšak obstojně to funguje. Navíc, pro pohyb v podzemních prostorách chodeb je to patrně nejpraktičtější oděv. A nebude na to prolézání nepřehledného labyrintu zdaleka sama. Společnost jí bude dělat elitní komando vojáků, které to sem přišlo "vyčistit", zmutované bestie a především pro klaustrofobiky to bude solidní zážitek. Super tajný vojenský projekt na testovaní lidských schopností se vymknul kontrole a jeho následky s sebou nesou oběti. Prostředí podzemních prostor je poměrně vděčné a těžko už něčím zajímavým překvapí. Tady to úplně nefungovalo tak, jak mělo a skoro nic navíc se z něj nevymáčklo. Lépe a působivěji byly natočeny scény mimo tyhle prostory, kterých byla dohromady pouhá pětina. Gore sice žádná sláva, ale v rámci možností omezeného rozpočtu se nedalo očekávat něco extra. Krev mně přišla až moc nerealisticky přetmavělá. Film nešel cestou "vykradu, co se dá" a ačkoliv se tomu nevyhnul a bylo možné poznat zřetelnou inspiraci slavnějšími scifi vzory, tak se pokoušel přijít i se svojí vlastní interpretací, což dohromady vytvářelo svébytnou originalitu s velmi dobře vyváženým tempem. Film se tedy rozhodně nešinul slimáčím tempem. Ne vždy se však dařilo udržet film ve smysluplnosti a několikrát se přidružila také slušná režijní zmatenost, která filmu dost ubírala. Nastal pak zmatek v postavách, jejichž konání nebylo vždy tak úplně jasné a některé postavy působily docela nadbytečným dojmem. Justin Dix si toho nabral až moc. Dal se do psaní scénáře, film si vzal pod svá produkční křídla a odrežíroval si ho. Herecká sestava velmi dobrá v popředí se zmíněnou atraktivní Amber Clayton a sympaticky drsným Ditchem Daveym a rovněž množství nápadů bylo správně posazených avšak ne úplně zdárně vypilovaných. Celkové sloučení všech těch příslušných složek bylo až moc zmatečné a možná až překombinovaně složité na to, jak film inklinoval k brakové jednoduchosti a lacinost snímku se v žádném případě nepodařilo s úspěchem odbourat. Sympatický scifi počin to určitě je i když pracoval s ohranými a v rámci scifi snímků příliš často používanými ingrediencemi. Austrálie přišla s přetransformováním toho známého, co je ve stejné kategorii k vidění u béčkových mistrů z USA. Mé hodnocení: 60% ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama