Reklama

Reklama

Hollywoodská hvězda CHRIS ROCK (Smrtonosná zbraň 4, Česká spojka, Sestřička Betty) je podepsán pod touto komedií z vězeňského prostředí nejen coby představitel hlavní role, ale také jako scenárista a producent. Před kameru se mu podařilo dostat takové celebrity, jako jsou Halle Berry, Ice-T nebo basketbalová superstar Shaquille O´Neal.
Albert Brown a jeho kamarádi Rip a Otis jsou ctižádostiví rappeři, kteří zkusili každý trik, aby pronikli do hudebního průmyslu. Sláva se ale stále nedostavuje, a tak tato trojice přejde na gangsterský rap. Využít k tomu chtějí jméno MC Gustoa, místního zločineckého bosse, jenž sedí ve vězení. Ten se však o chlapcích brzy dozví a plánuje pomstu, která by mu měla přinést podíl na zisku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek zabývající se mladou černošskou komunitou a jejich oblíbeným hudebním stylem zvaném rap. Příběh svojí jednoduchostí už tehdy musel působit značně obyčejně. Tři pubertální kamarádi se chtějí prosadit s běžným rapem, což nepřináší výsledky. Vsadí tedy na gangsterský rap a ten jim naopak přinese jenom problémy. Ne, žádné mohutné střílečky, žádné drsné hlášky, nic napínavého. Jen jemně lehká komedie. A tak je to takovým vyzněním určeno spíše pro děti a mládež, neboť kromě moralizování má celý koncept i výchovný charakter. Hlavně se objasňuje a filozofuje o rapu jako takovým, což ve finále vypadá, že o to zřejmě hlavně šlo. Soundtrack není špatný, ale na takové téma by mohl být přeci jen o něco obsáhlejší. Jedná se tedy o skromný spíše odpočinkový počin, na který se dá bohužel velmi rychle zapomenout. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Zábavná rap komedie, kterých není opravdu nikdy dost. V cameo rolích se mihne docela dost rapových ikon (Ice Cube, Eazy-E, Ice – T). Obsazení je povedené, obzvlášť když vás baví Chris Rock. Ústřední „Gangsta Rap Song - Straight Outta Locash „ se mi líbil a i klip se povedl ;-). Já se doopravdy výborně bavil, ale jak říká uživatel Flipper, film se dá odstřelit klidně i odpadem!. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Zabudnutý klenot (paradoxne pochopiteľne) medzi hudobnými paródiami. CB4 – kvalitná satira disponujúca komplexnou znalosťou predmetného hudobného žánru a obdobia. Paroduje vznik a vzostup hip-hopovej formácie N.W.A a v tomto ohľade je tak presná, že môže byť rovno považovaná za alternatívny komediálny biopic. Taktiež svojim spôsobom zaujímavo mapuje presun popularity na subžáner gangsterského rapu. S nekonečnou náložou odkazov. Zároveň je ale v mnohých scénach až prehnane stupídna a debilná, často na úrovni spodiny humoru typu filmy dvojice Jason Friedberg & Aaron Seltzer. Čo je ale na druhej strane potešujúce – existuje aj jeho klon, bez toho dna záchodového humoru, s väčšou porciou zmienok a celkovo lepším uchopením s okúzľujúcim, podmanivým názvom – The Glockumentary. Vo všeobecnosti Cell Block 4 aj napriek tomu veľmi cením a fanúšikom tejto bangerskej muziky rád odporučím. "The revolution must be marketed."  ♪♫ (x) (2014) (28.2.2019) (19.5.2021) (28.7.2023) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles počas leta 1992. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama