Reklama

Reklama

Sejdeme se v Benátkách

  • Nizozemsko Meet Me in Venice
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Hudební a psychologická cesta podél trasy Orient Expressu, která vede z Benátek do Istanbulu. Otec s dcerou se na ní začínají po dlouhém čase vzájemného odloučení pomalu poznávat. Liza je mladá Holanďanka, která cestuje do Benátek, kde se má setkat se svým italským otcem Maurem. Mauro se s její matkou rozešel, když byly Lize tři roky - a tehdy viděl svou dceru naposledy. Od té doby Mauro procestoval celý svět jako muzikant. Po příjezdu do Benátek se ukáže, že Lizu čeká mnohem víc než jen pár dní strávených v tomhle městě. Otec ji s sebou vezme na hudební odyseu podél trasy Orient Expressu. Výprava je zavede z Benátek do slovinského hlavního města Lublaně, přes staré město Záhřeb až k pláním severního Srbska a z Bulharska do Turecka. Během svého putování zažijí spoustu malých dobrodružství a významných setkání. Otec s dcerou toho mají společného mnohem víc, než se na začátku zdálo. Pak, na nejvýchodnějším cípu Evropy v Istanbulu, nabere jejich příběh dramatický zvrat. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (4)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Holandské filmy bývají často tak moc free, že je člověk vydýchává ještě u vánočního stromečku. Tady taky, ze začátku na mě postava Maura vybaila tolik zbytečných keců, až jsem měl dojem, že sleduju mistrovstvé světa v blábolení. Naštěstí má v sobě film železniční tratě, cestování vlakem, malá i velká nádraží, pro což mám slabost, takže místo abych film vypnul, začínal mě díky železniční cestovatelský poetice bavit. Oba hlavní hrdinové byli svým chováním tak sympaticky nesympatický, že jsem si je nakonec oblíbil. Film má v sobě mnoho momentů, které postrádají dialogy i vyprávěcí posun, říká se jim melancholické scény, který umí trefit . Obsahově možná provařená zápletka, ale způsobem vyprávění velmi příjemná a silná záležitost. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa popisu to znelo viac ako len dobre. Tešil som sa na niečo s tématikou cestovania vlakmi, dokonca na legendárnej trase Orient Expresu. No napokon sa z toho vykľula akási pseudo-dráma zo stretnutia otca a dcéry, ktorí sa vidia vôbec po prvý krát v živote. Táto zápletka mala vcelku fajn potenciál, obzvlášť v spojitosti s cestovaním vlakom po rôznych miestach. Ale dej bol napokon veľmi chabý a nezáživný :( Navyše, tá srbská "romanca", tomu tiež akosi nepomohla. Škoda, tešil som sa zbytočne... (Ale to putovanie vlakmi bolo super!) ()

Reklama

Dr.dogous 

všechny recenze uživatele

scénář 2 režie 2 herci 1 výprava 2 celkem 7 Hodnocení 35 % Ráj je všude a vede k němu každá cesta. Vlak movie, nudná, nezaujalo, rozvleklé, herci nesympatičtí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nizozemsko je filmovou zemí, se kterou mívám docela problémy. Umí natočit hodně dobré filmy, ale umí natočit i hodně divné filmy. Tady se ale nabízel zajímavý roadtrip dcery s čerstvě poznaným otcem a to je přesně to, proč jsem se na tenhle film tak moc těšil. Zajímavé na tomhle filmu je třeba i to, že jeho doslovný překlad je právě Sejdeme se v Benátkách a přitom se v Benátkách odehrává asi jenom prvních deset minut. Pak se odehrává ve Slovinsku, Chorvatsku, Srbsku, Bulharsku a nakonec v Turecku. Jediné nizozemské na tomto filmu je asi jenom skutečnost, že ta dcera tam sem tam do kamery mluví holandsky. Jediný problém jsem měl nakonec akorát s herci, kteří mě ze začátku dost rozčilovali, ale po chvíli jsem si na ně zvyknul a celý ten výlet po Balkáně najednou měl úplně jiný rozměr. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama