Reklama

Reklama

Země dinosaurů

  • Česko Země dinosaurů 1 - Jak to všechno začalo (více)

Obsahy(1)

Prostřednictvím tohoto kresleného příběhu pro celou rodinu se vydej s dinosauřími kamarády Nožičkou, Sárou, Zobkou, Bodlinkou a Pírkem na báječnou cestu do pravěku. Před dávnými a dávnými časy, v dobách čadících vulkánů a strašlivých zemětřesení, se jeden malý brachosaurus jménem Nožička ocitl úplně sám. Na své cestě do legendárního Velkého údolí se šťavnatou trávou potká čtyři malé dinosauříky, kteří se k němu připojí. A tak začne vzrušující, ale i nebezpečné dobrodružství, během něhož malí kamarádi potkají hladové dravce a jiné překážky. Díky tomu se naučí mnoha novým věcem, jako je pomoc kamarádovi a týmová práce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Magneto 

všechny recenze uživatele

Cim to je,ze urcite filmy,ktore sme videli ako deti nikdy nezabudneme a o desiatky rokov nam spomienka na nich zvlhci oci a v dusi pocitime zavan sentimentu?Mozno je to tym,ze ako deti sme emocionalny odkaz z tychto snimkov mohli vnimat v krystacky cistej podobe bez predsudkov,ktore nas suzuju v dospelosti...Ja osobne sa snazim v sebe tento moj "detsky" pristup udrzat co najdlhsie,pze inac by som prisiel o to kuzlo,ktore mnohych z nas opusti potom,co zacneme dospievat...Tento konkretny poctivo animovany skvost,produkovany Stevenom Spielbergom je asi najdojemnejsim a nakrajsim filmom,ktory som kedy videl...Je to asi zhoda nahod,ze sa v tomto diele vsetky casti produkcie tak nadherne doplnaju,ze zazitok,ktory si so sebou po zhliadnuti so sebou zoberiete,je intenzivnejsi ako zivot sam...Len ked si zoberiete hudbu.Anjelske zbory a krasne tahave melodie umocnuju uz aj tak intenzivny zazitok o sto percent.Citliva rezia ani raz nezavaha a dej plynie neuveritelne rychlo.Animacia je mila,detailna a velkolepa.Scenar je klasicky,ale to je skor vyhoda...Reziser ma aspon viac moznosti na ovplyvnenie divakovych emocii...Dokonalost sama,ktora nema konkurenciu a ostane v mojom srdci navzdy.Pre moje deti,ak ich budem mat,to bude povinny film ;-) ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Doufala jsem, že kladné hodnocení zdejší většiny nebude ovlivněno jenom nostalgií z dětství, ale že se skutečně jedná o kvalitní animovanou nedisneyovskou podívanou pro celou rodinu. Bohužel jsem ale polovině postav přála sežrání ostrozubem, a to není dobrá vizitka. Nejmenší diváci budou asi nadšení a chápu tu všeobecnou oblibu - tvůrci přece jen předběhli "Jurský park" - ale u mě se tenhle filmeček dost minul účinkem. ()

Reklama

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Pohádka mého dětství. To ona mě přivedla k dinosaurům. Proto jsem si místo s panenkami Barbie hrála s maličkými figurkami dino (uměla jsem je všechny pojmenovat, i výšku, váhu, délku, zařazení...) a stavěla jim Velké údolí z kamenů a modelíny. Nádherný film plný přátelství, lásky, dobrodružství a obrovské odvahy s překrásným českým dabingem daleko předčící originál. i ted mě dohání k slzám a ani nevím proč. Možná je to tou hudbou, vzpomíkami...nevím. Ale je to nádherné ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nádherná pohádka. A hádejte kdo byl producent? Steven Spielberg. Zdá se, že se rozehříval na později na ty svoje filmy o Ostrozubech :-) Zdá se, že období jury mu nějak už na konci osmdesátek učarovalo! Já si tuhle pohádku pamatuji ještě z dávných dob, kdy jsme ji měli samozřejmě v prachbídné kvalitě na videu. Už tehdy jsem jí byl naprosto okouzlený. Včera jsem ji viděl po hodně a hodně letech s dětmi a fungovalo to na mně stejně. Jednak je to díky samotnému příběhu o putování Nožičky s přáteli za spásným údolím a pak také díky symfonické záležitosti Jamese Hornera, který z hudebního doprovodu animované pohádky udělal umělecké dílo. Fakt. Ta hudba je opravdu geniální navíc s těmi chorály ty žestě znějí dokonale... Však ji mám také zařazenu do své databáze OST. jediné, čemu na těchto pohádkách nerozumím, je vždy smrt nějakého blízkého hlavní postavy. V Lvím králi je tatínek Simby, tady je to maminka Nožičky. Nevím jestli to má dětem něco dát výchovného, třeba aby si uvědomili pocit samostatnosti, toho, že teď jsou hrdinové zodpovědní sami za sebe.. netuším. S těmi nejmenšími však jakákoliv filmová smrt v pohádce (natož maminky) zle zamává... No ale to je asi jediná výtka, navíc to mohu subjektivně brát jinak než ostatní. Tuto pohádku rozhodně doporučuji a osobně ji řadím k top 50 nejlepším animákům. Dávám za 5 zelných šťavnatých lístků. * * * * * ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Po rokoch prekvapivé zistenie, že sa jedná o nadpriemerný animák. Ako dieťa som až tak nemusel napriek tomu, že dinosaury boli v kurze už vtedy. Síce detsky hravý a s jednoduchým posolstvom, ale aj citlivý a krásne smutný. Príbeh je zasa silne dobrodružný. Animácia pekná, dostatočne akčná a sem-tam aj vtipná. Pochválil by som aj to, že zvieratká rozličných veľkostí i tvarov si po celý čas udržujú tieto parametre, v animákoch to nie je to tak samozrejmé, ako by sa mohlo zdať. Škoda, že pokračovania boli kvalitatívne už o inom. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • K iluzi 3D prostředí a navození realističtějšího vzhledu okolních přírodních krajin se tvůrci rozhodli použít multiplánovou kameru. Tato z filmařského hlediska významná technologie vytvořená studiem Disney byla již dlouho před tímto snímkem použita i v jiných filmech, např. ve filmech Sněhurka a sedm trpaslíků (1937), Bambi (1942) a Kniha džunglí (1967). Don Bluth a všichni jeho spolutvůrci použili multiplánovou kameru také u svých filmů. Těmito animovanými filmy jsou: Tajemství N.I.M.H. (1982), Americký ocásek (1986) a dalším byla právě i Země dinosaurů. (Marasuchus17)
  • Společnost Pizza Hut v minulosti provozovala propagaci zahrnující postavy z tohoto snímku. Pokud zákazníci utratili určitou částku za pizzu, mohli získat maňáska jedné z postav zdarma. Když byl film poprvé vydán na videu, obsahoval také reklamu na Pizza Hut, která hrála před jeho začátkem. (Marasuchus17)
  • Inspiraci k vytvoření asfaltového jezera v údolí kouřících hor, které málem zahubí Nožičku, Zobku, Pírka a Bodlinu, brali tvůrci od současných asfaltových jam v Trinidadu a Tobagu, Karibiku a hlavně od asfaltových jam Rancho La Brea (centrum Los Angeles). Tyto nebezpečné geologické útvary vznikaly v místech, kde se ropa, jež se dostala na povrch, smísila s písky nebo jíly. Každé zvíře, které do těchto pastí šláplo, se k této směsi nejdříve přilepilo a následně se díky snaze o záchranu propadalo stále hlouběji a hlouběji a poté ho čekala bud' velmi bolestivá smrt z vyčerpání nebo ho roztrhali predátoři, kteří tam pak uvázli také. Takto přišly o život statisíce savců z doby ledové v Rancho La Brea, jejichž kosterní pozůstatky tu zůstaly až dodnes perfektně zachované. V současnosti jsou tyto jámy jednou z nejcennějších paleontologických lokalit světa. (Marasuchus17)

Reklama

Reklama