Reklama

Reklama

Země dinosaurů

  • Česko Země dinosaurů 1 - Jak to všechno začalo (více)

Obsahy(1)

Prostřednictvím tohoto kresleného příběhu pro celou rodinu se vydej s dinosauřími kamarády Nožičkou, Sárou, Zobkou, Bodlinkou a Pírkem na báječnou cestu do pravěku. Před dávnými a dávnými časy, v dobách čadících vulkánů a strašlivých zemětřesení, se jeden malý brachosaurus jménem Nožička ocitl úplně sám. Na své cestě do legendárního Velkého údolí se šťavnatou trávou potká čtyři malé dinosauříky, kteří se k němu připojí. A tak začne vzrušující, ale i nebezpečné dobrodružství, během něhož malí kamarádi potkají hladové dravce a jiné překážky. Díky tomu se naučí mnoha novým věcem, jako je pomoc kamarádovi a týmová práce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Krnac 

všechny recenze uživatele

Nízko rozpočtový film ktorému verili producenti Steven Spielberg a George Lucas, film podľa mňa nebol prekonaný ani jeho vysoko rozpočtovým dá sa povedať remakom Dinosaurus. Scenár je výborný (vzhľadom na to že je pre deti a museli vystrihnúť scény ktoré by inak nechali), čo sa týka fyziky pri určitých veciach som musel trochu vypnúť mozok aj ako dieťa (proste rovná planina, príde zemetrasenie a máte kaňon), jediné čo sa dá naozaj nazvať problémom je že s momentov ktoré vo vás majú vytvoriť emócie funguje len pár. Ale čo sa týka fungovania dinosaurieho sveta toto spracovanie je vrámci niektorých vecí jedno s najbližších realite. Ja si myslí že film naozaj dobrý, s prihliadnutím že je to pre deti tak za mňa 85%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12,3miliónaTržby USA $48,092,846Tržby Celosvetovo $84,460,846║ Putovanie s dinosaurami v kreslenej podobe prináša pekný príbeh o priateľstve a vzájomnej pomoci. Rozprávku som videl aj dávnejšie a tak som si po dlhšej dobe pripomenul aké čaro mala tvorba 80.rokov. /70%/ ()

Reklama

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Předesílám, že tenhle úžasný animák nemůžu objektivně hodnotit. Jak byste asi taky chtěli objektivně hodnotit úplně první film, který si pamatujete z dětství? Jeho prvním zjevným kladem je jeho naprostá žánrová čistota. Nekoná se tu žádné pošilhávání tvůrců po dospělém divákovi, takže žádná počítačová animace, žádné pop-kulturní narážky ani lehce přidrzlý humor. Ohromuje smyslem pro estetiku hraných velkofilmů a díky tomu obsahuje řadu nádherných záběrů a scén, jejichž účinek ještě násobí nadpozemsky krásná hudba Jamese Hornera. Všechny tyhle složky dávají dohromady skoro vražednou kombinaci, opravdu si nevzpomínám, že bych kdy viděl dojemnější film. Třeba scéna, v níž Nožička (v původním jednohlasém dabingu jako Malá tlapa) běží vstříc vlastnímu stínu v domnění, že je to jeho mrtvá matka, je snad tím nejsmutnějším, co jsem kdy ve filmu viděl. Kuriózní na tom je, že Don Bluth byl údajně donucen akceptovat vystřižení nebo zkrácení devatenácti (!!!) scén, jelikož se producenti obávali příliš intenzivního dopadu na dětskou psychiku. Dost dobrý... Snímek obsahuje i poselství o dinosauří (potažmo samozřejmě lidské) toleranci, jež ale není servírováno divákovi přímo pod nos, jak tomu často bývá. Celé dílko je natočeno neuvěřitelně citlivě, s fantazíí a s elegancí, tedy se vším, co chybí jeho pokračováním. Nemám už, co bych dodal. Snad jenom to, že lepší film s dinosaury nikdo nenatočil a nikdy nenatočí. Nezapomenutelný skvost (nejen) mezi kreslenými filmy. ()

Rathe 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se rozhodl vrátit se do dětských let a série Země dinosaurů se mi zdála jako dobrá volba. A taky byla! Myslím si, že první díl nabídne docela smutné momenty, které dokážou předehnat i některé filmy, které jsou na toto téma stavěné. Prostě smrt maminky Nožičky byla tragická - pamatuji si to z dětství a připomněl jsem si to i dnes. A rozhodně to hodnotím kladně. Prostě vynikající pohádka. ()

Magneto 

všechny recenze uživatele

Cim to je,ze urcite filmy,ktore sme videli ako deti nikdy nezabudneme a o desiatky rokov nam spomienka na nich zvlhci oci a v dusi pocitime zavan sentimentu?Mozno je to tym,ze ako deti sme emocionalny odkaz z tychto snimkov mohli vnimat v krystacky cistej podobe bez predsudkov,ktore nas suzuju v dospelosti...Ja osobne sa snazim v sebe tento moj "detsky" pristup udrzat co najdlhsie,pze inac by som prisiel o to kuzlo,ktore mnohych z nas opusti potom,co zacneme dospievat...Tento konkretny poctivo animovany skvost,produkovany Stevenom Spielbergom je asi najdojemnejsim a nakrajsim filmom,ktory som kedy videl...Je to asi zhoda nahod,ze sa v tomto diele vsetky casti produkcie tak nadherne doplnaju,ze zazitok,ktory si so sebou po zhliadnuti so sebou zoberiete,je intenzivnejsi ako zivot sam...Len ked si zoberiete hudbu.Anjelske zbory a krasne tahave melodie umocnuju uz aj tak intenzivny zazitok o sto percent.Citliva rezia ani raz nezavaha a dej plynie neuveritelne rychlo.Animacia je mila,detailna a velkolepa.Scenar je klasicky,ale to je skor vyhoda...Reziser ma aspon viac moznosti na ovplyvnenie divakovych emocii...Dokonalost sama,ktora nema konkurenciu a ostane v mojom srdci navzdy.Pre moje deti,ak ich budem mat,to bude povinny film ;-) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Všechny animované filmy pocházející z této filmové série byly vytvořeny na motivy příběhů napsaných Judy Freudberg a Tonym Geissem. (Marasuchus17)
  • Při dobrém sledování je možné si v úvodní scéně pod hladinou vody vlevo všimnout skupiny bublin vyplouvajících k hladině, které nápadně vytváří podobu šroubovice deoxyribonukleové kyseliny (DNA), jež je základním stavebním kamenem pro všechny živé organismy. Jedná se o malý teaser na Spielbergův Jurský park (1993), který vznikl o pět let později a v němž DNA také sehrála důležitou roli. (Marasuchus17)
  • K iluzi 3D prostředí a navození realističtějšího vzhledu okolních přírodních krajin se tvůrci rozhodli použít multiplánovou kameru. Tato z filmařského hlediska významná technologie vytvořená studiem Disney byla již dlouho před tímto snímkem použita i v jiných filmech, např. ve filmech Sněhurka a sedm trpaslíků (1937), Bambi (1942) a Kniha džunglí (1967). Don Bluth a všichni jeho spolutvůrci použili multiplánovou kameru také u svých filmů. Těmito animovanými filmy jsou: Tajemství N.I.M.H. (1982), Americký ocásek (1986) a dalším byla právě i Země dinosaurů. (Marasuchus17)

Reklama

Reklama