Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anthony Falcon je miliardář. Po své smrti odkáže celý svůj majetek italskému synovci Guidu Falconemu (Terence Hill), lehkomyslnému mechanikovi, který si přeje být kovbojem. Aby Guido získal dědictví, musí odjet do Kalifornie, a to ve stanovené lhůtě, jinak veškerý majetek propadne vykonavateli závěti Johnu Cutlerovi (Jackie Gleason), jenž po pohádkovém bohatství svého zesnulého šéfa baží za každou cenu. Zlotřilý Cutler proto vyšle svůdnou volavku Rosie Jonesovou (Valerie Perrineová), aby se pokusila přimět Guida podepsat smlouvu, v němž se vzdává všech nároků na majetek… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Terence hrá naivku s dobrým srdcom, ktorý zdedí kopec prachov, ale chamtiví zloduchovia ho budú chcieť rôznymi fígľami o prachy pripraviť. Asi to mala byť komédia, ale veľká sranda to nie je. Tentokrát mi tam ani citeľne nechýbal Bud. príbeh nebol koncipovaný tak, že by Hillovi chýbal parťák. Len všetky tie podvody, ktorými chcú pripraviť Hilla o prachy nie sú dvakrát ani zaujímavé a ani vtipné, takže Hill sa zmôže len na šibalské gúľanie očami a to je fakt málo. Ani tá romantická línia nefunguje. Takže výsledkom je nuda. 4/10. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Bohužel se v tomto filmu jasně ukazuje, že těch kvalitních snímků, kde by exceloval Terence Hill sám bez B. S. bylo docela málo. Z pana Bilióna je hodně předvídatelná komedie bez pořádných vtipů, kde dominují automobilové honičky a v první řadě i cesta napříč USA. A přitom všem je dopředu jasné, jak to skončí a dokonce i to, že Guid Falcone přijde na poslední chvíli. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Člověk mu nabídne bilión dolarů a on myslí jenom na jídlo." Tak tomu rozumím a Guidovi fadím. Morálně je tady totiž všechno v pořádku a karma to má skvěle ošéfované, ale jak se k tomu mám postavit, když je to taková kravina a budoucí paní Biliónová ani není můj tip? Rozhodl jsem se, že zbaběle zůstanu s hodnocením na půli cesty a půjdu si vyzkoušet, jak se po Guidově způsobu proskakuje vlak.. A pokud mi chce někdo odkázat bilión dolarů, tak si je vezmu, ale jenom proto, že jsem slušně vychovaný. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi zábavná, svižná akčná cestná komédia. Základná zápletka sa týka dediča miliardového majetku, talianskeho mechanika a závodného jazdca v podaní Terrenca Hilla, ktorý musí do určitého času vycestovať do Kalifornie, aby si nárokoval svoje dedičstvo. Ak sa Terrencova postava nedostane včas do podnikových kancelárií, aby si uplatnila nárok na dedičstvo, celá pozostalosť skončí v rukách exekútora, ktorého diabolsky hrá Jackie Gleason. Gleasonova postava vo filme neustále smeruje sústredené úsilie, aby zabránila tomu, aby sa tam oprávnený dedič dostal včas. 6/10 ()

5150 

všechny recenze uživatele

Naprosto pohodová oddechovka. Terence Hill ve společnosti půvabné Valerie Perrine zažívá velké dobrodružsví na cestě k vytouženému cíli v podobě závratného dědictví, překážky do cestu mu klade zejména Jackie Gleason v roli záporáka.. Za velkou pochvalu stojí několik prvotřídních kaskadérských kousků, např. již zmiňované finále v Grand kaňonu nebo třeba pád dvojice z koně, ten byl vážně o zranění..)) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Červené auto, ve kterém ujíždí Guido (Terence Hill) před policií, je Ford Mustang Mach 1 z roku 1971. (joecole20)
  • Do hlavní ženské role chtěl režisér Jonathan Kaplan obsadit Lily Tomlin, studio však trvalo na herečce Valerie Perrine. (Terva)
  • William Redfield, představitel Leopolda Lacyho, zemřel měsíc po dokončení natáčení na leukémii. (Terva)

Reklama

Reklama