Reklama

Reklama

Sawney: Lidská flákota

  • Velká Británie Sawney: Flesh of Man (více)

Děj dramatického hororu je zasazen do současného Skotska a je založen na skutečném příběhu Sawneyho Beana a jeho rodiny plné sériových vrahů, jejíž historie sahá daleko do minulosti. Členové této rodiny nesou zodpovědnost za 1000 vražd. Investigativní novinář Hamish MacDonald je natolik zaujat touto legendou, že napíše několik hanlivých článků o policii, v nichž kritizuje její neschopnost v řešení případu a zjistí víc, než sám čekal – když tu najednou jeho přítelkyně znenadání zmizí. Stopy vedou do rodinného sídla, kde se tváří v tvář setkává se Sawneyem a jeho kanibalistickým příbuzenstvem. Polapen a svázán, pod hrozbou chirurgického skalpelu, který se blíží k jeho tělu, vezme události do vlastních rukou a zjistí, že se nemá stát další obětí rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Paradne strašidelne prostredie a drsná rázovitá príroda.Má to gore efektnosť a bolo to docela dosť nechutné.Na mňa to ale cele vplývalo neskutočne neuveriteľne a hlavne chaoticky natočené.Má to všetky atribúty krvavo masakrového filmu ale postavy boli fádne,príbeh stál za hovno a spracovanie tiež nebolo Bohvie čo.Film sa veľmi sústreďoval na prírodu a ostatné doležíté veci zatiaľ unikali.Má to prvky detektívky ale aj to veľmi slabé.Hudba ma tiež rozčuľovala. Tak v tomto bol chaos aj keď bol drsný,krvavý ale totálne nezmyselný. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ono by to bylo super, kdyby to byly dva filmy ... Tvůrci se spojili naprosto nespojitelné... Detektivku o pátrání po vrahovi dívky, později dívek a do toho gorefest-jemné "torture-porn" a mazec krve. Záporák sice v rámci "redneck" subžánru ok, ale nijak výjimečný ... Palec nahoru za slušnou porci kanibalismu, to se hned tak nevidí ... Ale jako fajn horor ... ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Přímočaré nekomplikované mordýřské béčko s krásnými scenériemi skotského hajlendu, záživné a mile fantasmagorické, ale zároveň chaotické, bez logiky v ději a s otřesnou ruční kamerou. A s většinou nesympatickými herci v čele s hezounem, který permanentně pochlastává a přitom je furt střízlivý. Ale sympaťák a fajn týpek je kápo kanibalského klanu, zvrhlý čtenář Bible a fajnšmekr na krevní omáčku, jehož mimické kreace a hlášky při jeho zvrácených scénách jsou k popukání a jehož ukájení se uříznutou dámskou rukou je skoro stejně tak nechutně vtipné, jako felace s uříznutou dámskou hlavou v Haute tension. No vlastně s tím nejvyšším kápem klanu je to trochu složitější, ovšem postavu Matky bych potřeboval trochu dovysvětlit. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mnohokráte procezené Masakry a Kopce a další snímky o zmutovaných kanibalských rodinách chytajících si jídlo mezi pokojnými obyvateli. Mně by to nevadilo, jenže: ani jedna postava, se kterou by se divák ztotožnil, což znamená - ať klidně chcípnou všechny...., nedostatek napětí - dvě tři scénky celý film nezachrání - a gore? tedy čekal jsem poněkud drsnější film. Klasická řezničina sestávající se z porcování mrtvol dnes těžko šokuje.... Taxík nebyl špatný nápad, jenže to už jsme tu měli kočár v Jacku Rozparovači a daleko strašidelnější sanitku v Kandidátech života a smrti. Příjemná kamera, krásná skotská krajina (jistě, zasloužila by sama 5*, jenže na ní to bohužel nestojí) a dobrá hudba. Pokud s někým sympatizovat, pak nejspíš s mutantí rodinou, což zřejmě nebyl původní tvůrčí záměr... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

MacDonald je investigatívny novinár, ktorý sa rozhodne na vlastnú päsť vyšetriť brutálnu vraždu sestry svojej ex priateľky. Ani v najhoršom sne si však nepredstavoval s kým bude mať dočinenia. Objektom jeho záujmu nie je nikto iný než známy ľudožrút pochádzajúci zo škótskych lesov - Sawney. Pomerne slušné hixplotation s pár peknými gore zábermi. Za zmienku ešte stojí dobrá kamera a výber prostredia, vďaka ktorým film pôsobí dostatočne "špinavo". Škoda len, že neponúka viac z prvkov žánru horor, ako len občasné krviprelievanie. Záver síce pripravil mierne prekvapenie, ale akoby som mal pocit, že to snímku skôr uškodilo. Ťažko uveriteľné, že sa tento príbeh skutočne stal tak, ako nám to režisér vyobrazil - 55%. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama