Reklama

Reklama

Poslední dny na Marsu

  • Velká Británie The Last Days on Mars (více)
Trailer

Měl to být poslední den jejich mise na Marsu, jenže poté, co se jeden ze členů týmu vydá na neschválenou expedici, to možná bude i poslední den jejich života... (Czexx)

Videa (3)

Trailer

Recenze (377)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa teda nepodarilo. Typický príklad nevyužitého potenciálu, pretože námet, aj keď obohraný ako stará platňa, je skvelý a ponúka veľa možností. Len čo z toho, keď scenár je totálne hlúpučký a naivný? Nejaké to napätie tu bolo, to áno, len škoda, že všetko bolo priklincované takým kopcom nelogických situácií až sa mi chce z toho plakať. Scenárista asi nepozná základy fyziky, inak si to neviem vysvetliť. Hlavne ten koniec ma dostal teda, normálne som rozmýšľal či sa to myslí vážne alebo pozerám nejakú paródiu na Vesmírnu prdu. Zahrané to bolo celkom fajn, ale výprava a réžia mi akosi nesadli. Miestami som mal pocit, že pozerám televíznu inscenáciu. Možno to bolo aj tou hudbou, ktorá sa k filmu nehodila. Ale niekomu možno bude vyhovovať. U mňa to je jasne podpriemerný film. 40/100 ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento typ "We explore mysteries of Outer Planets" sci-fi já opravdu můžu. Po úžasné Europa Report přichází na řadu The Last Days on Mars, kde kosmonauti nezkoumají měsíc planety, nýbrž samotnou planetu. Díky jediné větě ze zdejších komentářů jsem se ihned dozvěděla, co že se to tam na Marsu vlastně přihodí:) Ale co, nevadí a můj zážitek z filmu to rozhodně nijak nenarušilo. Tíživá atmosféra je zdařilá, stejně jako akční scény. V hlavní roli boduje skvělý Liev Schreiber. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné vesmírné sci-fi křížící se s hororem typu Vetřelce. Čistý žánrový film a jelikož mám tenhle žánr rád, byl jsem celkem spokojen. Jediná škoda, že jsem se nebyl schopen identifikovat s jediným z hrdinů, trochu mi tu chyběl nějaký charismatický tahoun. Ovšem silný je vjem zkoumání cizích planet na pozadí studeného nelítostného vesmíru. Walking Dead on Mars... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Celovečerní debut od režiséra nejen mnou kladně hodnoceného Fifty Percent Gray (nominace na Oscara za animovaný kraťas) je adaptací povídky The Animators od Sydneyho Jamese Boundse - sci-fi autora, o kterém jsem až doteď neslyšel. Povídka pochází z roku 1975, a jestli byla adaptována věrně, tak nezbývá než říct, že už tenkrát moc originality nepobrala. Rozhodně to tedy platí pro The Last Days On Mars, a to ještě o to víc, že za těch cca čtyřicet let v mezidobí bylo napsáno a natočeno mnoho podobného. Není to špatné, Robinson umí navodit atmosféru, má k dispozici slušné herce, a rozpočet využil měrou vrchovatou. Ale jaksi není důvod dívat se na to víckrát, a pokud jste trochu žánru znalí, tak dost možná ani jednou, protože "něco" se začne dít až po dvaceti minutách a po hodině a půl nabíhají titulky. A to "něco" jede podle obvyklého scénáře, kdy se někdo zachová jako idiot - ale kupodivu je to relativně přijatelně vysvětleno (byť jednou větou o tom, že jsou všichni tak ve stresu, že prostě nejednají racionálně), a pak už se to veze po kolejích promáznutých nějakým tím krvavým stříkancem bez nějakých ozvláštnění až ke konci. Nutno přiznat, že přesně tuhle mixáž dějových zlomů jsem ještě neviděl - ale jednotlivě tu už každý rozhodně byl. Jsem na vážkách ohledně doporučení. Kdyby se mě někdo zeptal na slušně udělané sci-fi s dobrou atmosférou, jen tak na vypuštění po práci, ideálně ještě aby nebylo moc dlouhé, tak bych navrhl Pandorum nebo tohle. V zásadě nemůžu vytknout nic kromě té neoriginality - a kdyby každá žánrová tuctovka vypadala takhle, mohli bychom si gratulovat. Takže to nakonec dá na 70%, i když těsně. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

I přes to prostředí Marsu je tohle pořád komorní scífko. Efektů používá střídmě, postav je ještě méně a monstra aby pohledal... Jenže film chytne lehce a do závěru nepustí, a to je v mém náročném období asi nejdůležitější faktor. Překvapující budiž fakt, že se nejedná o další odlehčenou Misi na Mars, nýbrž o těžký survival z "předaleké exotiky". Za těch sedm milionů dolarů je to rozhodně fajn podívaná. 7/10 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Scenárista Clive Dawson se snažil zůstat věrný původní povídce "The Animators" Sydneyho J. Boundse. V původní předloze však figurovala posádka o 6 mužích, zatímco ve filmu se objevily navíc dvě ženy. (Dr Lizal)
  • Natáčení snímku probíhalo převážně v oblastech Jordánska, státu v oblasti Blízkého východu. (Conspi)

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama