Reklama

Reklama

Poslední dny na Marsu

  • Velká Británie The Last Days on Mars (více)
Trailer

Měl to být poslední den jejich mise na Marsu, jenže poté, co se jeden ze členů týmu vydá na neschválenou expedici, to možná bude i poslední den jejich života... (Czexx)

Diskuze

dehtak

dehtak (hodnocení, recenze)

Dal bych víc ale za ty zombiky sem ubral. Ohrane téma zombici , mám na ně alergii. Zombie = NUDA NUDA NUDA A 100000x ohrana NUDA.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

martess

Třeba z toho pohledu, že má někdo rád oddychový filmy. Já zase nechápu, jak může někdo srovnávat tohle a Interstellar, když má každej z těch filmů naprosto jiný cíle. To je jako srovnávat Přepadení v pacifiku a Titanic jen proto, že obojí se odehrává na lodi.

martess

martess (hodnocení, recenze)

Ako môže niekto opovrhovat sci fi hodnotou interstellaru a vzapeti vychvalit túto krajinu to nechápem. Ako interstellar mal svoje muchy ale tie sa týkajú detajlov ktoré sú nič v porovnaní so všetkým ostatným. Tento film je totálna sracka! Možno vizuálne sa to dá ale ten scenár? Des

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Newman_xf

Newman_xf (hodnocení, recenze)

Taky jsem fanoušek Dr. Who, ale že by o byla vykrádačka si nemyslím. Jednak je to podle povídky ze 75 (staré série Dr.Who neznám) a jedna je téma filmu dnes poměrně často diskutovaný problém - co s těmi vzorky udělat. Co udělat s astronauty, kteří s nimi přišli do styku. Zápletka je tak neoriginální a klišoidní, že ani Moffat v tomhle ohledu není bůhvíjaký génius :).

 

Mě spíš překvapilo, že z mezinárodního týmu, který se dle vlajek podílel na financování projektu tam chyběl minimálně asiat (což na jednu stranu oceňuji, že tam za každou cenu nemusela být dobově korektní crew, ale tady by to dávlo i smysl). Co jsem si všiml, tak na helmách měli UK/USA. Na filmu nebylo až tak poznat, že rozpočet nebyl velký, ale alespoň ty mraky mohly odmazat. Tyhle vypadaly fakt moc pozemsky. Vůbec to spíš než Mars připomínálo Jordánsko :). 

 

A ty postavy já nevím no. Liev je dobrý, ale tváří se spíš jak kdyby jediné co umí opravit je protékající hajzl, velitel vypadá, že před misí vylezl zrovna ze školy pro důstojníky (po několikaletém propadání), nechápu, který z nich měl teda lékařské vzdělání, psycholog dokazuje, že ten nejvíc v pohodě je vždy největší magor a Kim vyhlásila džihád celému vesmíru :D

 

Není to špatné, ale působí to na mě krapet nedůvěryhodně. 

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

Zrejme preto to nevyšlo lebo to nenatočil Nolan takže by to nakúpilo toľko ľudí čo si kúpi Interstellar. Ale film sa celkom dal pozrieť. S pivom v ruke.

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Tohle je sci-fi horor, né dokument, bože. Ty postavy musí bejt nějak rozdílný nebo zajímavý. Tenhle film je primárně o tvoření nějakýho napětí, není to dokument. Stejně naivní optikou bych mohl kritizovat Apokalypsu od Coppoly, kterou máš v oblíbených. V porovnání s realitou je to naprostá píčovina, která není ani trochu důvěryhodná, ale o to v tom filmu přeci nejde, ne? Tak ho nebudu tepat, že není zrovna akurátní a že Četa je realističtější.

retrix

retrix (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Jak jsem napsal, vidíš to jinak beru to. Ale jinak. Myslíš, že na vesmírné stanici ISS se nějaký člen posádky chová jako Kim a kdekoho pošle do prd. , protože tam mají určitě větší ponorku než měli ve filmu na Marsu. A že další člen, když vidí kolegu, že mu prdne ventil od skafandru v kosmu, tak jej raději nechá tam, aby neohrozil sebe ? A že když uvidí na obloze Marťana, tak to raději nikomu nenahlásí, aby měl zásluhy jen on atd, atd. At tak nebo tak,nakonec nejde o to, že se tak chovali, jde o to, že se tak chovat ani nemuseli, v tomhle filmu na tom nezáleželo, tam byla přeci zápletka v něčem jiném.

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

retrix

Tak Kim se chovala naprosto normálně. Byla akorát nasraná, protože po tý době už měli evidentně ponorku. Velitel toho týpka pustil taky naprosto normálně. Za celkou dobu tý mise se zcela jasně nic hroznýho nestalo, nebyl důvod dělat nějaký fóry. A ten týpek to samozřejmě nikomu říct nechtěl, protože si chtěl ten objev přivlastnit. Mimochodem to chování Kim tam bylo hlavně proto, aby tam byl nějakej kontrapunkt k tomu plešounovi, co pořád mlel o morálce a choval se hezky. Jak se potom ty lidi projeví pod tlakem je jasný. Netvrdím, že se všichni chovají úplně nejlíp, ale rozhodně se jako debilové chovají o něco míň, než je v podobnejch filmech zvykem.

na příspěvěk reagoval retrix

retrix

retrix (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Já to vidím jinak, normálně se tam chová akorát hlavní hrdina s partnerkou. Ostatní mně připadají jako labilní postavy propuštěné  právě z psychiatrického ústavu. Hned úvodem nám Kim předvádí sounáležitost s posádkou, jak na všechny se.. a jak mají jít do prd... Takovou osůbku by určitě na první výpravu na Mars vybrali, o tom nepochybuji a prošla by všemožnými i nemožnými testy. To, co mě hned podruhé zarazilo bylo jednání šéfa, jak se nechal snadno opít rohlíkem a dovolil tomu týpkovi odejít na průzkum, takhle se šéf výpravy rozhodně nechová. Ani jsem nepochopil, proč ten týpek musel lhát a neřekl pravdu. A za  třetí nebo již počtvrté, jednání té druhé postavy, co jej doprovázel, mně připadalo zcela komické. Spadne mu do díry ani ne přítel ale kolega z expedice a on se zcela rozsype a je mimo mísu. Ono to dál pokračovalo , ale to nemá ani cenu rozepisovat. Je to můj názor nikomu jej nevnucuji ani se nepřu. Když to vidíš jinak je to v pohodě.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Uživatel retrix smazal svůj příspěvek.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

retrix

právě že tahle posádka patři mezi ty nejlepší , jejich chování je logické a hlavně každý z nich má osobnost a tak se snaží přežít 

na příspěvěk reagoval retrix, retrix

retrix

retrix (hodnocení, recenze)

K hereckým výkonům není co vytknout, režie něco mezi průměrem a podprůměrem (ty trhavé pohyby kamerou a ještě ve tmě, kde je prd vidět, si mohl Robinson odpustit). Děj je podprůměrně jednoduchý, nic výrazného.  K záporům filmů tohoto typu rozhodně přispívá ten fakt, když režiséři dělají z posádek vesmírné lodi dementy, kteří by neprošli testy snad ani na výpravu do Antarktidy natož na Mars. S hereckými výkony je ve filmu nadprůměrná i svižnost a akčnost děje a možná i autetičnost prostředí.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

duckman

Videl som to. Len niekto tu spomínal že by bol rád keby už nejaký Sci-fi film skončil aj happy endom. ČO MNE OSOBNE V TOMTO FILME NECHÝBA. Takto som to myslel. Podľa mňa je to ukončené tak akorát.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Uživatel duckman smazal svůj příspěvek.

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

renegad

Muzes mi vysvetlit, jakej happy end mas v LDoM na mysli???? :DDD A Hobit se promenil uz jen v ubehanou akcni taskarici ala Disney, vscihni jsou jakoze v hroznym nebezpeci a ten zpusob jakym to vzdycky preziji je pro me fakt trapnej, ted v tom dole v tech jeskynich v Hobitoj to bylo fakt az mustny, jak dementni akce to tam byla.

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

duckman

Tak to teda dosť ťažko. Hobbit má ten problém že sa musí držať knihy (síce to nerobí tak úplne presne a veľa vecí je pridaných alebo prekrútených ale približne to čo je v knihe je aj vo filme). Last days on Mars tento problém nemá. Je výplodom fantázie scenáristov. A spomínaný Happy end mne osobne vôbec nepasuje. Radšej nech to skončí nejednoznačne než aby po skvelom dojemnom presladenom happy ende niekto natočil dvojku. Svojich fanúšikov si to nájde.

na příspěvěk reagoval duckman, duckman

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

Nejhorsi je, ze se i Hobit zacina ubirat podobnym smerem dementnich akcnich vyplachu a pritom by tomu tolik sluselo trochu temnejsi zrpacovani, kdy to treba Gandalf konecne koupi sipem do ksichtu :DDD

na příspěvěk reagoval renegad, Yoshitsune

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

martess

tak Carter je jen tupa naivni teatralni taskarice a ja doufam, ze p otmhle fiasku a po fiasku s Lone Ranger uz podobne trapnosti budou vznikat stale mene a mene a cloud Atlas to byl sracka pro me osoben audio vizuani agonie, tyhle miliradove pohadky by mely zmizet nekam a navzdy.

martess

martess (hodnocení, recenze)

duckman

John Carter sa ešte ta zniesť lebo je to skôr taký gulaš necieleny na to ukazať buducnosť ale dobrý pribeh a ten bol v poriadku dokonca aj mimoni celkom ušli ostatne 100% suhlasim a hlavne pacific rim nepochopil som kde sa tu zpbralo tolko fanušikov ked tne pribeh nema žiadnu tradiciu ani pointu

na příspěvěk reagoval duckman

martess

martess (hodnocení, recenze)

spacetoms

Nevidel som prto nedam taky priami nazor ako duckman ale videl som trailer a to je dovod prečo som to vlastne nevidel lebo ma to ani lne trochu nezaujalo

martess

martess (hodnocení, recenze)

spacetoms

Ak si dospelý (nie ak máš nad 18 ak si dospelý opakujem) tak vieš že happyend je nie len pri letoch do vesmiru ale aj pri bežom ľudskom živote velmi nepravdepodobny hlavne v tomto vesmire a v tejto spolčnosti... ja som ten film este nevidel mozem vsak tvrdiť že filmy ako gravity, europa report, prometheus a kto vie ktore ešte su mimoriadne super sci fi ktore boli ku*evsky pokazene nezmyslami ktore hoc su to stupidne malicke blbosti su neprihladnutelne takže súhlasim že sci fi tvorcovia by sa mohli vynasnažiť a hlavne na smrtiach a ked nevedia zabiajt nech to teda nerobia :D

spacetoms

spacetoms (hodnocení, recenze)

kdy uz do prdele natoci nomalni sci fi, kde nikdo zbytecne nechcipne, kde se najde neco uzasnyho a film skonci uspokojivym happy-endem

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, martess

elennas

elennas (hodnocení, recenze)

duckman

O tom som už počula, ale keď som si prečítala preview zdalo sa mi to také klišéoidné, tak som váhala. Asi som čakala na doporučenie...tak dík...zaradím to do poradovníka :-)

elennas

elennas (hodnocení, recenze)

Dobré to bolo :-) Liev Scheiber by mohol mať viac hlavných úloh, musím sa prebrať jeho filmografiou. Neviem prečo som si spomenula na Guya Pearsa v Útek z MS-1 :-D

na příspěvěk reagoval duckman

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

Pro me proste sci-fi extaze, krasny vozitka, krasna stanice, skvelej pribeh, jako vzdy skvelej Liev Šrajbr, pro me tak na urvoni filmu Pandorum Bohuzel kritika neni dobra a tak nas cekaji dalsi vypiceny zmrdoviny jako Pacific Rim, Man of Steel, Avengers, Klaut Atlas nebo jeste treba Honza Carter a podobne dojebane exkrementy nebo animovane chcanky z asie co tady sbiraji 90%.

na příspěvěk reagoval spacetoms, martess

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama