Reklama

Reklama

Poslední dny na Marsu

  • Velká Británie The Last Days on Mars (více)
Trailer

Měl to být poslední den jejich mise na Marsu, jenže poté, co se jeden ze členů týmu vydá na neschválenou expedici, to možná bude i poslední den jejich života... (Czexx)

Videa (3)

Trailer

Recenze (377)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Poslední dny na Marsu... značný úhyn komparsu. Herci všichni přežili, neb tam žádní nebyli." Aspoň já jsem tam žádné skutečné herce nezaznamenal. Písečná bouře ve sklenici vody, nevyplašila mě, ostatně ani astronauty: "Neboj, Vincente, jsou to jen hromady prachu..." "Z prachu strach nemám." Ale na jedno zhlédnutí ok. Zombíci prima žraví, jen zbytečně hrrr, po pomalém rozjedu filmu vletěli do děje i do základny takovým fofrem, že nebyl ani čas pořádně se začít bát, což při jejich strašidelných držkách byla škoda. Následně únavné "přesuny přeživších z bodu A do bodu B, bodu C, bodu D... a občasné stydlivé záběry na čerstvé zombie" (© PetrPan). Pro zahnání nudy při přesunech nabízím malý zoologic-gender pisskvíz: A) Jméno prvního psa ve vesmíru? B) První Američanka ve vesmíru? C) První člověk, který močil na Měsíci? D) Jméno prvního zombíka na Marsu? E) První zombice na Marsu? ... Zkuste to poctivě, bez nápovědy. Kolik správných odpovědí, tolik hvězd získáváte právo filmu udělit :-)). // Lajka, Sally Kristen Ride, Buzz Aldrin, Goran Kostić (as Marko Petrović), Yusra Warsama (as Lauren Dalby) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tak předně bych to neoznačoval jako horor, protože strachu bylo hodně pomálu, spíše za thriller. Zaujal mě především skvělý vizuál a atmosférická hudba. Navnadilo mě to natolik, že jsem v závěru filmu pociťoval jisté zklamání, protože The Last Days on Mars bohužel pohřbívá do vod průměru totálně nenápaditý scénář s nevýraznými herci a bez jediného překvapivého momentu či památné scény. Vesmírné CGI scény a záběru Marsu byly ovšem parádní. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

V prvních zhruba dvaceti minutách úžasná atmosféra, nálada, že by se napětí dalo krájet. A pak SPOILERY se to zvrhne v klon The Thing od Carpentera, jen na Marsu, a ne na sněžných pláních, navíc v naprosto nezajímavou kopii ve stylu tradiční zombie vyvražďovačky. (A to mimochodem natočil taky už dávno Carpenter, zombíky na Marsu). Protože tak od 35. minuty už nepřijde jediný lepší nápad ani zvrat, nemám důvod to nadhodnocovat, i když vcelku to je dobře natočené i zahrané. Btw, vůbec jsem nepřišel na to, jak se virus či co to bylo, přenáší, když stačí oběť třeba jen jemně píchnout špendlíčkem nebo jindy mírně přiškrtit. Scenáristická práce s postavou Kim je do nebe volající fušeřina - nejdřív je nám představena jako velmi výrazná osobnost, aby ji pak tvůrci nechali jen tak napospas, aniž by ukázali její bojovnost a možnost přežití? (A to nemluvím o logických nesmyslech, jako vzdálenosti mezi rovery a stanicí, kdy někdy to trvá strašně dlouho, jindy to odběhnou za minutku.) ()

erased 

všechny recenze uživatele

Bez účasti Schreibera bych se pravděpodobně nikdy nedonutil tento film zhlédnout, a byla by to docela škoda. Nic nového pod sluncem to sice rozhodně není, ale jako s čistě žánrovou sci-fi vyvražďovačkou s Posledními dny na Marsu snad ani nelze mít problém - nechybí zde totiž napětí ani povedené využití prostředí, a dokonce si to bere i něco z toho mnou opěvovaného nadšení z překonávání hranic neprobádaného smíšeného s úzkostlivostí z naprostého oddělení od jakékoli civilizace, které se tak dobře podařilo zobrazit v Europa Report. Jediná malá výtka se týká toho, že samotné "zombie" nejsou prozkoumány nijak hlouběji, obzvlášť proto, že právě jejich fungování vědci ve skafandrech nejednou nakousli. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco ve stylu Europa Report, jenže ta zas měla problémy jinde. Tenhle debut Ruairiho Robinsona do lehkého nadpůrměru vyzvihuje zejména výborná stylizace a nesmírně sympatický Liev Chreiber, kterého by měl tak nějak začít více sledovat, třebas zkoukout i ten jeho seriál. A zbytek, podle mě je tohle téma marťanských zombíků jeden velký mindfuck...6/10 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Scenárista Clive Dawson se snažil zůstat věrný původní povídce "The Animators" Sydneyho J. Boundse. V původní předloze však figurovala posádka o 6 mužích, zatímco ve filmu se objevily navíc dvě ženy. (Dr Lizal)
  • Romola Garai je velká milovnice sci-fi žánru, avšak průběh natáčení okomentovala: "Nošení skafandru je stejné jako nosit korzet. Je to stejně nepříjemné." (Dr Lizal)

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama