Reklama

Reklama

Poslední dny na Marsu

  • Velká Británie The Last Days on Mars (více)
Trailer

Měl to být poslední den jejich mise na Marsu, jenže poté, co se jeden ze členů týmu vydá na neschválenou expedici, to možná bude i poslední den jejich života... (Czexx)

Videa (3)

Trailer

Recenze (377)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je hodně slabý sci-fi horor a to jak obsahově, tak hlavně formou. A nejde vůbec o nějaký efekty, ale prostě o styl zpracování. Námět je sice ohraný, ale minimálně pro fandy subžánru lákavý, nicméně ta forma z toho udělala tak nezáživný počin s rádoby atmosférou a akcí, že jsem to fakt jen horko těžko dokoukával. Tohle bych vážně nedoporučoval, je celá řada lepších sci-fi hororů a všechny nejsou tak staré a zaprášené jako mistr Vetřelec... 45% ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Mars je prokletý, Mars je stigma, Mars vypatlá mozek filmařům... skoro všechny filmy poslední doby situované na Mars byly strašné břečky. Tento nejinak. Autenticita nulová, takovéhle ratejny a předimenzované náklaďáky dostat na Mars nedává smysl, náklady asi jako na 10 expedicí, ale hlavně že je to tak hezky povrchně líbivé. Posádka musí splňovat internacionalitu a multietnicitu, že je to banda kreténů, poserů a hysterických psychopatů je jedno. Velitel má nulové charisma, schopnosti, a tudíž i autoritu. Ostatní jsou čistě jen neschopní asociálové, přesný materiál na astronauty. Chlapi machrující tlučhubové a nemakačenka, ženské otravné, vřískavé, rozkládající kolektiv. Tak a to byly jen postavy, nyní děj.... dopr!!!! Ne, radši ho komentovat nebudu. Největší shit z marsu všech dob, možná. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Já u těchto filmů mívám problém s tím, že to, co by měli být jedni z psychicky nejodolnějších a nejtrénovanějších lidí planety, jsou v podobných filmech většinou třesoucí se konstituce hrozící sesypáním. Ani k tomu nepotřebují mimozemské organismy. Zde v tomto podání aspoň co do vybavení základny a některých postupů to působí celkem věrohodně, dokonce ani tolik není dáván důraz na hororovou stránku, spíš se to pokouší být thrillerem o lidech v neobvyklých situacích. Problém je v tom, že se to celé seběhne vlastně docela rychle a celkem bez napětí a sympatií pro postavy, až na Schreibera a Romolu Garai. Takový ucházející průměr. Ovšem, po naprosto všech stránkách lepší než Prometheus :) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pecka. Prometheus meets Europa Report meets Event Horizon. Namícháno v takovém poměru, že se mi výsledný koktejl přesně trefil do vkusu (z Promethea si to bere - jak bylo vidno už z trailerů - základní námět, z Event Horizonu zaměření čistě na hororový žánr - tzn. žádné vyšší filosofické či jiné ambice, a z Europa Reportu snahu o zdání vědeckosti a nedebilní řešení různých problémů). Takhle čistých vesmírných sci-fi hororů je hrozně málo - a těch solidních ještě méně, v podstatě tak dva do dekády (a z toho jeden spjatý s Alien frančízou). Stesky nad neoriginalitou tedy ode mne neuslyšíte - já osobně se raduju, že je tu po dlouhé době film, který nemá potřebu tvářit se, že objevuje Ameriku, a namísto toho bez jakéhokoli řemeslného zaváhání přináší čisté žánrové potěšení. The Last Days on Mars jsou stoprocentně vážným hororem, humoru a nadhledu tu není ani špetka. Atmosféra bezútěšná, tíživá, klaustrofobická. Postavy jsou od sebe navzájem rozeznatelné (tzn. neplatí časté negativum žánrových filmů, kdy vyčnívá jeden-dva hrdinové a ostatní splývají do homogenní masy) a naštěstí se nechovají jako blbouni z Promethea, ale spíše jako skutečný vědecký tým z Europa Reportu (přičemž iracionálnější momenty jsou vždy obhájitelné momentálním psychickým rozpoložením dané chybující postavy). Celkově jsem opravdu příjemně překvapený, jak moc dobré to nakonec je. "Béčko" možná tak dějem, ale určitě ne zpracováním a tónem. Béčka mají bavit, kdežto Last Days on Mars jsou nekompromisní atmosférická depka. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Krásný, čístý SF vizuál, triky na úrovni, kvalitní herci-to všechno tam je. Ale když už se s tím tak napiplali, nemohli tam hodit nějáké hezké chapadloidní emzáky? Nějákou kreatůru nad kterou by mé oldschoolové, sci-fi horrorové srdce zaplesalo nadšením? Jasně, někdo by potom možná nadával, že to vykrádá Alieny, The Thing, nebo třeba Critters, ale takhle je to stejně jen taková-lépe natočená ale méně COOL-variace "Ghosts Of Mars"......... Nenudil jsem se ale ve výsledku mě ten promarněný potenciál zklamal. Škoda :( ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Scenárista Clive Dawson se snažil zůstat věrný původní povídce "The Animators" Sydneyho J. Boundse. V původní předloze však figurovala posádka o 6 mužích, zatímco ve filmu se objevily navíc dvě ženy. (Dr Lizal)
  • Romola Garai je velká milovnice sci-fi žánru, avšak průběh natáčení okomentovala: "Nošení skafandru je stejné jako nosit korzet. Je to stejně nepříjemné." (Dr Lizal)
  • Natáčení snímku probíhalo převážně v oblastech Jordánska, státu v oblasti Blízkého východu. (Conspi)

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama