Reklama

Reklama

Poslední dny na Marsu

  • Velká Británie The Last Days on Mars (více)
Trailer

Měl to být poslední den jejich mise na Marsu, jenže poté, co se jeden ze členů týmu vydá na neschválenou expedici, to možná bude i poslední den jejich života... (Czexx)

Videa (3)

Trailer

Recenze (377)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Spíš než o Poslední dny na Marsu se jedná o Další zvoranej film o Marsu. Tahle planeta má prostě pech. Ani chvílemi obstojná psycho atmosféra a skvělá hudba nezachrání průhledný scenář plný nenápaditých hororových klišé (byť jsou poměrně zručně natočena) a nudné charaktery (byť jsou zajímavě obsazeny). Ruairimu Robinsonovi, který natáčel bomba krátkometrážní věci (pokud jste neviděli, okamžitě napravte), přeju do budoucna zajímavější materiál. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NIKDY NEUVIDÍŠ DOMOV…“ /// Někoho napadlo, že točit sci-fi vyjde levněji, než točit třeba.. třeba… no to je jedno. Stačí trochu CGI, kulisy a posádka schopná vyloudit nějakou emoci. Levně neznamená vždycky špatně (soráč, nic jinýho mně teď nenapadá…). Tady to taky jde, než začne veškerý sci-fi ustupovat hororu. Nevadí mi, že běhaj po Marsu jak po nějaký pláži. Nejsu vodborník z NASA. Štve mě, že příběh recykluje dávno vymyšlený a vlastně se řeší naprostá píčovina a ještě k tomu debilně. Bez emocí a překvapení. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Povídku ,,The Animators“, kterou v roce 1975 napsal Sydney J. Bounds, neznám. 2.) Mým snem je vidět zombíka na Marsu. 3.) Thx za titule ,,topr harley“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Kvalitné herecké obsadenie, vydarený vizuál a triky. Prvá polovica ešte funguje solídne, ale v druhej sa všetci tí inteligentní vedci zmenia na full retard dementov jak z nejakého slasheru v ktorom ich naháňajú zombíci na Marse. A na konci všetci zdochnú. Proste typický film s potenciálom, ktorý je s každou ďalšou minútou horší a horší. 5/10. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Já u těchto filmů mívám problém s tím, že to, co by měli být jedni z psychicky nejodolnějších a nejtrénovanějších lidí planety, jsou v podobných filmech většinou třesoucí se konstituce hrozící sesypáním. Ani k tomu nepotřebují mimozemské organismy. Zde v tomto podání aspoň co do vybavení základny a některých postupů to působí celkem věrohodně, dokonce ani tolik není dáván důraz na hororovou stránku, spíš se to pokouší být thrillerem o lidech v neobvyklých situacích. Problém je v tom, že se to celé seběhne vlastně docela rychle a celkem bez napětí a sympatií pro postavy, až na Schreibera a Romolu Garai. Takový ucházející průměr. Ovšem, po naprosto všech stránkách lepší než Prometheus :) ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Liev Schreiber a jeho Horizont událostí střihlý Vetřelci? Není to zase tak špatné, jak by se mohlo zdát. Svůj hororový potenciál sice snímek nezvládá využít naplno, avšak v rámci mezí béčkového sci fi, ve kterém proteče trochu té krve, funguje obstojně. Během hodiny a půl, kterou ve společnosti Posledních dní na Marsu strávíte, se vám dostane solidní režie, slaboučký scénář, stereotypní postavy a docela solidní obsazení. U tohoto filmu platí více než jinde, že volba je jen na vás. Jen nečekejte zázraky. [55%] ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení snímku probíhalo převážně v oblastech Jordánska, státu v oblasti Blízkého východu. (Conspi)
  • Romola Garai je velká milovnice sci-fi žánru, avšak průběh natáčení okomentovala: "Nošení skafandru je stejné jako nosit korzet. Je to stejně nepříjemné." (Dr Lizal)

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama