Reklama

Reklama

Poslední dny na Marsu

  • Velká Británie The Last Days on Mars (více)
Trailer

Měl to být poslední den jejich mise na Marsu, jenže poté, co se jeden ze členů týmu vydá na neschválenou expedici, to možná bude i poslední den jejich života... (Czexx)

Videa (3)

Trailer

Recenze (377)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa teda nepodarilo. Typický príklad nevyužitého potenciálu, pretože námet, aj keď obohraný ako stará platňa, je skvelý a ponúka veľa možností. Len čo z toho, keď scenár je totálne hlúpučký a naivný? Nejaké to napätie tu bolo, to áno, len škoda, že všetko bolo priklincované takým kopcom nelogických situácií až sa mi chce z toho plakať. Scenárista asi nepozná základy fyziky, inak si to neviem vysvetliť. Hlavne ten koniec ma dostal teda, normálne som rozmýšľal či sa to myslí vážne alebo pozerám nejakú paródiu na Vesmírnu prdu. Zahrané to bolo celkom fajn, ale výprava a réžia mi akosi nesadli. Miestami som mal pocit, že pozerám televíznu inscenáciu. Možno to bolo aj tou hudbou, ktorá sa k filmu nehodila. Ale niekomu možno bude vyhovovať. U mňa to je jasne podpriemerný film. 40/100 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Není od věci si tu a tam odskočit k scifi-hororu a tak jsem svou pozornost upřel na novinku odehrávající se na Marsu. Sedmimilionový rozpočet nesliboval žádné zázraky, ale herecké osazenstvo nevypadalo na první pohled špatně a tak jsem tomu dal šanci, přestože jsem věděl, že tu má jít o zombie kousek. Žádné převratné zápletky a originality jsem se sice nedočkal, ale k mému nesmírnému potěšení, tu zombie zas až tolik prostoru nedostaly. A když už se objevily na scéně, šlo většinou o slušnou akční jízdu, která mne ani moc nenudila. Tvůrci dokázali místy vytvořit zajímavou atmosféru a přestože by se tu dalo nalézt i několik slabších pasáží, byl jsem nakonec přece jenom spokojený (tedy v rámci možností). Tahle britsko-irská spolupráce si dle mého názoru průměrné hodnocení zaslouží.50% ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

I přes to prostředí Marsu je tohle pořád komorní scífko. Efektů používá střídmě, postav je ještě méně a monstra aby pohledal... Jenže film chytne lehce a do závěru nepustí, a to je v mém náročném období asi nejdůležitější faktor. Překvapující budiž fakt, že se nejedná o další odlehčenou Misi na Mars, nýbrž o těžký survival z "předaleké exotiky". Za těch sedm milionů dolarů je to rozhodně fajn podívaná. 7/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V prvních zhruba dvaceti minutách úžasná atmosféra, nálada, že by se napětí dalo krájet. A pak SPOILERY se to zvrhne v klon The Thing od Carpentera, jen na Marsu, a ne na sněžných pláních, navíc v naprosto nezajímavou kopii ve stylu tradiční zombie vyvražďovačky. (A to mimochodem natočil taky už dávno Carpenter, zombíky na Marsu). Protože tak od 35. minuty už nepřijde jediný lepší nápad ani zvrat, nemám důvod to nadhodnocovat, i když vcelku to je dobře natočené i zahrané. Btw, vůbec jsem nepřišel na to, jak se virus či co to bylo, přenáší, když stačí oběť třeba jen jemně píchnout špendlíčkem nebo jindy mírně přiškrtit. Scenáristická práce s postavou Kim je do nebe volající fušeřina - nejdřív je nám představena jako velmi výrazná osobnost, aby ji pak tvůrci nechali jen tak napospas, aniž by ukázali její bojovnost a možnost přežití? (A to nemluvím o logických nesmyslech, jako vzdálenosti mezi rovery a stanicí, kdy někdy to trvá strašně dlouho, jindy to odběhnou za minutku.) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sklamanie. Vizuál fajn a príbeh tiež vyzeral na dobrú záhadnú vesmírnu zabijačku, ale nakoniec to ostalo len pri fajn zabijačke s dobrými efektami a hercami, ktorá si bere od každého sci-fi filmu niečo a sama nič nové navrch neprihodí. Škoda, po Prometheusovi tu mohol byť ďalší slušný sci-fi horor, ktorých dnes už ubúda. 65% - 3* ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení snímku probíhalo převážně v oblastech Jordánska, státu v oblasti Blízkého východu. (Conspi)
  • Scenárista Clive Dawson se snažil zůstat věrný původní povídce "The Animators" Sydneyho J. Boundse. V původní předloze však figurovala posádka o 6 mužích, zatímco ve filmu se objevily navíc dvě ženy. (Dr Lizal)

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama