Reklama

Reklama

Léto v únoru

  • Velká Británie Summer in February (více)
Trailer

VOD (1)

Film Léto v únoru, jenž vznikl na motivy knižního bestselleru, vypráví příběh umělců z bohémské komunity, které se dobře daří na divokém pobřeží Cornwallu v letech předcházejících první světové válce. Zatímco budoucnost země visí na vlásku, tady se rozehrává bouřlivý milostný trojúhelník, který je založen na skutečných událostech. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (24)

emma53 

všechny recenze uživatele

Jejich obrazy jsou nádherné. Ale film o této umělecké komunitě už u mě vyvolávaly trochu rozpaky. Myslím, že trochu svižnější tempo by neuškodilo, ale je možné, že nám tvůrci chtěli dát prostor nad rozjímáním o tom, proč Florence jednala, tak jak jednala, ale nepomohlo to. Možná mládí a tolik opěvovaný AJ jí zastínilo rozum a šla do toho proti svému srdci, které bylo přece (alespoň pro nás) tak čitelné!. Abych pravdu řekla, tak mě místy opravdu iritovala a to nemluvím o AJ, kterého jsem také nedokázala pochopit. Věděl to a přesto jednal tak, že jsem v tom viděla jistou škodolibost, která se někdy sakra vymstí. V malířské, či jinak umělecky zaměřených komunitách je plno takových nepochopitelných, živelných rozhodnutí. Kdo ví, třeba právě proto nám pak zůstává tolik uměleckých perel, kde se jejich emoce vtisknou do pláten a ty zůstávají v našich domovech, galeriích a my se pak můžeme jen domýšlet, co v danou chvíli umělec prožíval......možná. Emily měla kouzelnou tvář a tu naivitu a rozpolcenost duše zahrála výborně, ale Dana jsem nemohla vymazat z mysli, ještě stále ho mám spojeného se seriálem Panství Downton. K tomu nádherné Cornwallské exteriéry s pobřežím, útesy a bouřlivými vlnami, stejně jako jejich bouřlivá srdce, vytvořilo tu pravou atmosféru pro tenhle příběh. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Skutočný príbeh by mal byť preto sfilmovaný, pretože je toho hoden. Netuším však, v čom bol zaujímavý tento príbeh, keďže ide o klasické klišé, že dvaja kamaráti milujú tú istú ženu a tá sa dobrovoľne odovzdá obom. Takáto komunita bohémskych umelcov, v preklade banda prašívých darmožráčov, mi akosi bola vždy cudzia. Inak Emily Browning opäť zabudla na to, že šaty robia človeka a tak si ich miestami opomenula obliecť. V podstate si ani nepamätám film, kde by ona ostala po celý čas oblečená. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Půjdu znova s hodnocením proti hlavnímu proudu, a výjimečně to nebude jen proto, že tam hraje Dan Stevens. Příběh o nesprávném načasování jistých vyjádření, aneb co nastane, když se správné věci nestanou v tu správnou dobu… Mě teda film rozhodně nenudil, i když se nevyznačoval napětím, spíš volným plynutím příběhu až k nevyhnutelnému (?no, podle mě se mu teda rozhodně vyhnout dalo, nejednat Florence občas tak impulzívně) konci. Scénář sice skutečně není žádný terno, jak už píše kolega noriaki, neboť ho psal sám život, a ten si v nevypočitatelných zvratech libuje jen zřídka a bývá docela předvídatelný. Ale je výborně zahrán (ani jsem netušila že se Dan Stevens, Dominic Cooper a Hattie Morahan po Rozum a cit zase někde ve filmu potkali) a odehrává se v krásných exteriérech i interiérech (Cornwall se mi prostě líbil, zevnitř i zvenčí). Pohnutky, které vedly Florence k jejímu rozhodnutí (a to teda k žádnému, snad s výjimkou jednoho) tedy taky nechápu, ale vzhledem k její nervové labilitě, kterou během filmu několikrát ukázala, usuzuji, že se jí jen tak prostě nechtělo čekat… Jen si neodpustím ještě dotaz na jednu věc, nemohl by ten vstupní test pro komentáře na csfd kontrolovat, zda dotyčný nebo dotyčná zná význam slova spoiler (a nejen v souvislosti s autem)? ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Dobře obsazené,ale celkově nevýrazné,zapomenutelné a nudné.Vlastně už dlouho se mi nestalo,že by mě nějaký film tak moc nebavil.Nebýt Emily,ani bych nedokoukal...30% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Akosi ma to nenadchlo. Jediné, čo ma fakt bavilo bolo vykreslenie tej bohémskej atmosféry v umeleckej komunite, kde sa schádzalo viacero znamenitých maliarov. A samozrejme ma zaujala ešte aj "femme fatale" Florence v podaní pôvabnej Emily Browning, ktorá sa ocitla v centre pozornosti celého deju. Čo sa však dejovej línie a samotného príbehu týka, v tom sa mi naozaj hľadá ťažko niečo, čo by vo mne vzbudilo nejakú väčšiu pozornosť. Už len samotný fakt, že sa Florence sľúbila takému narcisovi ako bol AJ, mi akosi na celom príbehu nesedelo. A následne už prišlo len to, čo sa dalo v podstate aj čakať... Takže ja osobne neviem, kde vlastne hľadať to samotné kúzlo tohto filmu. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Příběh šel zcela mimo mne. Společnost umělců shromážděná ve filmu mne spíše zneklidňovala. Slečna si vybrala chlapíka, který mi byl zcela nesympatický, ten její druhý byl zase ovšem mnohem větší suchar. Určitě nejsem cílový divák a ke sledování jsem se dostal omylem, takže můj komentář asi netřeba brát tolik vážně. Je to určitě film určený spíše něžnému pohlaví. 60% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Divný milostný trojuholník. Čo by sme čakali z predvojnového Anglicka. Celkovo je to taký film o anglickej bohéme, ak niečo také vtedy existovalo. Žiaľ, je to až veľmi romantické, uplakané, bez poriadnej emócie. Aspoň že tam boli cecky. 1 z 5 ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Axident tady bezelstně vykecal celý děj, ale naštěstí to na zážitek z filmu nemělo skoro žádný vliv. Příběh je tuctový, šablonovitý a lehce dopředu odhadnutelný. Taky ho psal sám život, a ten si na nějakou nápaditost a nebo výjimečnost nepotrpí. Summer in February to ani nepotřebuje, jeho síla leží v perfektním vykreslení doby a uvěřitelných hereckých výkonech. Od Dominica Coopera jsem to čekal, od ostatních a především od Emily Browning zase až tak ne. Škoda že tu hutnou atmosféru emocí čas od času narušuje prapodivné chování postav. Motivaci Florence jsem vůbec nechápal. Možná byly její volby opodstatněné, ale ve stominutovém zkratkovitém vyprávění to režisér nevyjádřil dost obratně. ()

SheenaStaley 

všechny recenze uživatele

Mám rada životopisné filmy a tento som si celkom užila, napriek tomu, že s hlavnými protagonistami niesom moc oboznámená a rovnako ako viacerí tu, som sa úplne nevedela stotožniť s konaním Florence. Každopádne mojou hlavnou motiváciou pre zhliadnutie bolo prostredie Cornwallu, ktorý z celého srdca milujem a aj keď by tento film vo mne inak zanechal len priemerné dojmy, jednoznačne som mu musela zdvihnúť hodnotenie :) Inak pomerne príjemný oddychový zážitok :) ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

nenáročná oddechovka zasazená do krásné ale drsné krajiny.Hobbití ateliérek neměl chybu.Jen jsem si položila otázku jestli Emily byla obsazena ne kvůli hereckému talentu ale kvůli svým výrazným ústům.Chvílemi jsem měla pocit jakože se dívám na rybku v akváriu u známých . Myslím že jsou to tlamovci. Pokud se nemýlím.Zdálo se mi že i Dan měl problém políbit ji.Záběr zblízka působil jaksi groteskně.Její role mi tam moc nesedla.Jinak u mě dobrý. ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

To jsem zcela nějak tedy jak bych to řekl nepochopil. Nijaké, žádný velký děj, ty špetky, co tam jsou, jsou předvídatelné hned od začátku. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Mladá Florence Carter Woods přijíždí na krásné cornwallské pobřeží do umělecké komunity, utíkajíc z vlivu autoritářského otce přiučit se malbě. Píše se rok 1913, nikdo nepracuje, všichni žijí v krásných vilách z rent svých movitých otců :o) Exteriéry jsou nádherné, útesy, staré britské, kamenné domy, pláže, koně a kdo nemaluje jakoby nebyl. Děj je klasickým milostným trojúhelníkem. Do Florence se rychle zakouká jak dosti živelný, buranský "ženy, víno, zpěv" A.J. Munnings, talentovaný malíř i jeho naprostý protiklad - jemný, distingovaný, něžný gentleman Gilbert Evans. Křehká Florence se briskně, pro diváka zcela nepochopitelně, provdá za AJ a oddaně zamilovaný Gilbert ostrouhá. Hloupost své volby pochopí záhy a o sebevraždu se neúspěšně pokusí už o líbánkách .o/ Manželství nefunguje (žádný div) a předtím, než Gilbert odjede povolán coby voják do Afriky, sblíží se a prožijí kratičkou, intenzivní lásku. Florence otěhotní, AJ ji nazve kurvou a následuje další, tentokrát už úspěšná sebevražda (kyanidem). Tečka. Tolik děj, nutno dodat, že zmiňované postavy jsou autentické, existující osobnosti a jde o "true story". Film je vizuálně poetický (prostředí Lamorny je skutečně působivé) a po většinu času se neděje lautr nic. Divák, očekávající spád nebo pořádné drama bude asi řádně znuděn. Přesto jsem si těch 100 minut užíval. Z Emily Browning vyrostla od Lemony Snicket dospělá slečna a do své role se opírá s veškerou vervou. (A.J. Munnings se skutečně nakonec stal slavným a dožil se požehnaného věku 71 let - narozdíl od Florence)... Za mě palec jasně nahoru, komorní, klasicky britské milostné drama, s dokonale autentickou dobovou atmosférou. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Pekné prostredie a ešte krajšie namaľované obrazy/ portréty. Samotný film však neobsahuje výraznejšie herecké výkony alebo väčšiu škálu emocionálnych predstavení. Milostný trojuholník nie je trojuholník v pravom zmyslu slova. E. Browling je sympatická, ale sama teraz nestačila na úspech. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Tento druh filmů není zrovna moje parketa, ale výsledek byl kladný. Slušně natočeno, slušně zahráno, krásné lokace. A žádná snaha o zmodernizované filmové pojetí. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Film o předprvoválečné bohémě. Realistické vyprávění, nijak se nevyčleňující z ostatních.(max.50%) ()

AgnesDee 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý milostný trojúhelník, sympatické tváře a celkově velmi milý film, který neurazí, ale ani příliš nenadchne. Jedná se spíše o film pro fanoušky Dana Stevense, kteří truchlili po jeho odchodu z Downton Abbey (jelikož jsem jedna z nich, tak to plně chápu). Bohužel nejsou ale příliš propracované motivace postav a jejich samotné charaktery, občas se zde objeví nějaká ta random scéna, která nemá s ničím víc nic společného. Film ani není nijak zvláštně natočený - občas se zde sice objeví nějaká rozdílná práce s kamerou (vertigo efekt, ruční kamera), ale spíše to působí jako obohacení té statické kamery a nemá ve výsledku žádný "vyšší" úmysl. ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

Film podle literární předlohy Jonathana Smithe, který připravil také scénář. Jedná se o kostýmní romanci z přelomu 20. století, popisující události ze života malíře Munningse a jeho lásku k mladé Florence. Spíše průměrná podívaná, nicméně v neděli dopoledne si příznivci nebo asi spíše příznivkyně mohou přijít na své. (2D dub) Rozpočet: £5 miliónů, Tržby: $603,77 tisíc. ()

opiumka 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistá, jestli to bylo tím vínem, co jsem u toho pila, anebo jsem opravdu nebyla schopná se s protagonistkou ztotožnit. Nechápala jsem její myšlenkové pochody a vlastně mě i docela štvala. Myslím si, že téma je to zajímavé, ale bylo uchopeno špatně. Lokace nádherné, pobřeží Anglie má krásnou melancholii, ačkoliv film tolik ne, ač se o to snažil. Pakliže hledáte film typu Pýcha a předsudek s Keirou Knightley, nedoporučuji. ()

Nellie Lovett 

všechny recenze uživatele

Ani všechny útesy Cornwallu by nezachránily tohle loudavé trápení. Když je příběh postaven na trojúhelníku hlavních hrdinů a vy jim tu vzájemnou náklonnost ani za mák nevěříte, je to zlé. Když představitelka hlavní hrdinky hodinu a půl jenom vrhá utrápené pohledy a chová se zcela nepochopitelně, taky to není moc zábava. A když k tomu přičtěte absenci smysluplných, ba byť jen zábavných dialogů, máte poměrně realistický "obrázek" toho, co vás čeká. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Jak ušetřit 100 minut života? Vygooglete si zcela nahou Emilku a její půvabná prsíčka a nezapomeňte si poté prohlédnout pár fotografií překrásného Cornwallského skalnatého pobřeží. Pokud však chcete pohyblivé obrázky, vyžíváte se ve snobských dýchánkách u vína a poezie a nepohrdnete koncentrovanou depresí a beznadějí, vřele doporučuji tohle melodramatické bezútěšné psycho. ()

Reklama

Reklama