Reklama

Reklama

Continuum

(seriál)
Kanada, (2012–2015), 31 h 30 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Simon Barry

Hudba:

Jeff Danna

Hrají:

Rachel Nichols, Victor Webster, Erik Knudsen, Stephen Lobo, Roger Cross, Brian Markinson, Jennifer Spence, Lexa Doig, Luvia Petersen, Richard Harmon (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Policistka z roku 2077 (Rachel Nichols) se přichomýtne k útěku bandy nebezpečných zločinců z vězení. Ocitne se i s nimi v roce 2012 a dává si za úkol nejen najít cestu zpět ke své rodině, ale zároveň pochytat zločince dříve, než uskuteční svoje plány. Přitom jí pomáhá mladý vynálezce Adam (Erik Knudsen) a Vancouverské policejní oddělení, jmenovitě Carlos (Victor Webster). (Ben Nevis)

(více)

Recenze (134)

KevSpa

všechny recenze uživatele

Pilot: Po lehce rozpačitém začátku se úvodní díl slušně rozjede. Zatím to vypadá na příjemnou oddechovou sci-fi, uvidíme, zda nasazené tempo seriálu vydrží. 80% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Z počátku další hra s časem, která nabízela nejen atraktivní postavy a jejich vývoj, ale také konspirační podtext už od prvního dílu, který během série narůstal a vrcholil v poslední epizodě.Ta podtrhuje odvahu tvůrců o originální a zamotané pojetí vývoje historie ovládané a plánované v překvapujícím měřítku. Díky tomu je seriál odlišný od ostatních, navíc smazává přehled a jednoznačnost o tom, kdo je hodný a kdo zlý. Otázkou pro druhou sezonu zůstává, jestli tenhle spletenec půjde zvládnout a logicky vyústit do soudržného celku, protože stále tu je mnoho otazníků a očekávání ve vývoj některých postav, kterým s přehledem vládne Kiera Cameron a Alec Sadler. Druhá sezona velmi zajímavá, rozvádí hlavní linie, nebojí se riskovat (cliffhanger jak blázen, letos nejlepší) a Rachel Nichols prostě chci vidět zase a více! první díl třetí sezony... nevím, kam se mám dřív dívat. Zásadní, ale opravdu zásadní twist/restart/new vision z konce druhé sezony završen. Tahle sezona bude buď totální paskvil nebo nejodvážnější počin od doby, kdy Sydney Bristow "zaspala" dva roky života... Viděno: S02 PS: např. díl 206 je krásná reklama na značku Burberry (on vlastně celý seriál), od deštníku po trenchcoat! Chci taky!. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Obyčejná policistka Kiera Cameron se z roku 2077 dostane nedopatřením do roku 2012. Technologicky nadupaná kombinéza funguje jen napůl, ale naštěstí má v hlavičce chip, díky němuž se spojí s jedním nehezkým teenagerem, který čirou náhodou má ve fotrově stodole malé NASA. Tolik k všem sci-fi nápadům. Jakmile se Cameron spojí s policií, dostáváme komorní příběh, který jakoby škrábal pot ze zad tvůrcům Life on Mars jen o čtyřicet let později, tedy dnes. Cameron je sice docela sympatická lovkyně perel, ale (zdá se to asi jenom mně) ona se snad každou chvíli asi rozbrečí(!) No, já nevím. Radši jsem v euforickém hodnocení zdrženlivější. Lepší dvě. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Těžko se hodnotí, sotva se seriál rozjel. Každopádně se jedná o kriminálku ve sci-fi hábitu, která zaujme příběhem a sympatickou hrdinkou-i když musím přiznat, že její postava je vcelku šablonovitá. Zkrátka na pohled tvrdá holka, která vždycky ví co říct, není moc vtipná a je pořád o krok napřed. Teroristé jsou vcelku dost neuvěřitelní, což mi docela vadí, ale jinak vcelku příjemné překvapení, uvidíme, co z toho ještě vyleze.. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot: Rachel Nichols zdá se být v roli policajtky z budoucnosti značně... roztomilá. Pořád nevím, jestli je to dobře, nebo špatně. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Pozitivní protipól mysteriózním seriálům typu Alcatraz, kde se na pozadí detektivního žánru objevují tajemství, které se stejně nevyřeší. Continuum kombinuje detektivku s prvky sci-fi s tím rozdílem, že víme u většiny osob a jevů základní otázky kdo, co a proč, zbytek pak zjevně objasní další díly (kdo stál za útěkem). Jasné jsou postavy, jejich motivace, chování, sci-fi prvky jsou přiměřené a zapadají do dění. Hlavní hrdinové působí sympaticky (Kiera, Alec). Příjemné překvapení. 1. série (4*). ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Tak to potěš koště, Amíci se nějakým záhadným způsobem dostali do krytu a posléze do šuplat mého oblíbence a neuvěřitelné se stalo skutkem. To po čem jsem volal jak Liber8 se pomalu naplňuje, jest tak mistře Kulhánku a konečné vítězství je naše. Bojové kombinézy a implantáty, cesty časem, mé nitro se tetelí jak duše čerstvě deflorované patnáctky. Jedním slovem, krása!!!! Pravda je, že po desetidílném maratonu se u mě projevila averze na slovo "technologie" a "korporace", i teď při psaní těchto ďábelských výrazů si slintám po klávesnici a tiká mi budík, nicméně ok. Hrdinové, i ti méně hrdinní, jsou sympaťáci a jak by řekla běžná česká modelína či serebrita s IQ tříletého verbitche , těsně před skokem do postele s kopačkou, hokejkou či prdelatým tlustokontařem, mají velké čarisma. Vzývám patrona všech bytařů, aby stál dál při scénáristech a oni mohli dál potají vysávat Kulhoše, neb mám strach , aby celkem slušně našláplej seroš neskončil domrven jejich invencí jak Lost. Všem postiženým sájfájákům doporučuju JÁ, kterému říkali Krvavý Patejl v době, která teprve nastane a kdy smrt byla mladá a hladová. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Začátek pilotu pakárna, ale pak přijde změna. Nevesmírné ne-nadpřirozené "sci-fi" tu chybělo, navíc se sympatickou hrdinkou. # Po 4 dílech pokojenost. Snad nesklouzne k něčemu mysterióznímu. # po 1. řadě: Sice se ke konci dotýkal trochu mysteriózna, ale celou dobu mě bavil, nechyběla akce, napětí. Pravda, že nebýt Kiera sexy sympaťačka, možná to za 4* není. Jen si stále nedokážu tak docela představit cestování v čase se všemi jeho důsledky, ale snad mi víc napoví 2. řada, na kterou se těším. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Povedený sci-fi seriál s menším množství technologií. Policistka Kiera Cameron se spolu se 7 vězni dostane z roku 2077 do roku 2012. Je to z toho dost zmatená. V roce 2077 svět ovládají velké vládní korporace a lidé se bouří. Proto vzniká teroristické hnutí Liber 8. Po zabití 30 00 lidí jsou odsouzeni k smrti. Jenže poprava se moc nepovede a oni se ocitnou v minulosti. V současnosti se snaží zničit tyto korporace už od jejich vzniku. A Kiera se jim v tom snaží zabránit. Naštěstí na to není sama. Spolupracuje s mladým Alecem Sadlerem, který v budoucnu vymyslí spoustu převratných technologií. Kiera má na sobě multifunkční oblek, který toho mí opravdu hodně. Přidává se k místní policii a bojuje proti teroristům. Ale nemá to jednoduché. Mají sympatizanty už v této době. Nakonec se spojí s jedním z nich. Ve 2. sérii se objeví nové postavy a děj se hodně prohloubí. Také přibudou nové souvislosti. 3. série posouvá seriál na úplně jiný level. Spoiler: Vzniká paralelní realita a s ní nové problémy. Ve hře se objevují hned dva Aleci Sadlerové. Budoucnost je čím dál víc nejistá. Kiera to nemá jednoduché. Nakonec se i s Liber 8 usmíří. 4. a poslední série měla jenom 6 dílů. Nakonec se všechno hezky uzavřelo a skončilo to trochu dojemně... "Kdybychom byli ve Star Treku, tak bychom se začali prát." :D ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Za kameru, hudbu a některé triky nedávám jen 2 *, ale 3. Jinak mne ale seriál moc nezaujal. Resp. měl jistý zajímavý námět, kdyby se časové linie interaktivně prolínaly. Ale už po pár dílech bylo vidět, že autoři vaří z vody, neustálé srdceryvné záběry na syna, na brečící policajtku, dementní chování současných policajtů, nelogičnosti v ději, který je přitom hodně řídký, to vše dělá ze seriálu ufňukanou agitku za práva korporací a monopolních podniků. Námět skutečně vykrádá Life on Mars, jen s jistým posunem, jen nenabízí jasné mantinely - její oblek chvílemi funguje, jindy ne, její hacker na telefonu si jen seběhne do ledničky, pozdraví nevlastního tátu a bráchu, a zas šupajdí radit, a i celé to propojení a rychle nalezená funkce mentora na telefonu mne štvaly. Jaké schopnosti z budoucnosti si přinesli ti údajní zločinci? Proč ta všeho schopná koule najednou nefungovala, a dokonce z ní kus odpadl? Přijde mi to zkrátka divné, že bez problémů se z budoucnosti přenesou do současné doby, ale se svými znalostmi furt tahají za kratší konec pilky. Navíc policajtku všichni pokládají za schopnou, ale teroristy ne a ne chytit, to by ji po několikátém pokusu už vyrazili. Mám ze seriálu zkrátka divné pocity. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

(1. sezóna - 75 %, 2. sezóna - 65 %, 3. sezóna - 60 %). Dám lepší 3 hvězdy. Je to dobrý sci-fi seriál, který má několik geniálních dílů, ale bohužel i dost zbytečné omáčky okolo. Po třetí sérii - týbrďó, to je zamotanější než sluchátka volně pohozená v batohu. Takže moc. Update - ono už to skončilo, no hurá. 3* akorát. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

S2: Nejak nevedia, čo so sebou. Divný scenár s divnými replikami; nebyť scifi prvkov, je to televízna zábava v tom zlom slova zmysle. K s02e09 už nebola chuť, teda potiaľ, a hodnotenie o 1 dolu. // S1: Celkom prijemne nenarocne detektivne scifi. 10 dielov mi na sezonu pripada nejak malo, kazdopadne si ale pozriem aj dalsiu sezonu, ak bude. //Pilot: Rozhodne vyzera zazivnejsie nez napr. Alcatraz, sleduje sa dalej. (Nichols IMHO skvela volba.) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- PRVNÍ SÉRIE --- Začátek je vskutku rozpačitý. Úvod v budoucnosti fajn, cesta do minulosti taktéž, ale od té doby jako kdyby seriál zamrznul a celou sérii se řeší jen nahánění několika teroristů, kteří se snaží o bůhvíco, zanechávají za sebou akorát bordel a hlavní hrdinka po nich pátrá skoro klasickým case-of-the-week stylem. Divák o teroristech pořádně nic neví a je to trochu nuda. Ony celkově hlavní postavy jsou takové dost nerozvedené včetně hlavní hrdinky, kterou osvětlí alespoň těch několik flashbacků (resp. flashforwardů) do osobního života před cestou do minulosti/současnosti. Naštěstí děj se pomalu vyvíjí a v závěru série slušně vygraduje. Poslední dvojice epizod je přesně to, co jsem od seriálu od začátku očekával a hlavně vysvětlí motivace, které byly po celou dobu kdoví proč skryty. Hodnocení série: 3/5 --- DRUHÁ SÉRIE --- Už od začátku mnohem cílevědomější a propracovanější řada budující si linky dlouho dopředu a divák má pocit, že mají tvůrci všechno promyšlené na několik sérií. Tempo by ovšem mohlo být o něco rychlejší, některé momenty působí trochu natahovaně, ale závěrečná hrstka epizod je zase vysoko nad průměrem a připravuje na pěknej maglajz, který pravděpodobně v nové sérii nastane. Hodnocení série: 4/5 --- TŘETÍ SÉRIE --- Potěšující je především to, že třetí série nejenže drží laťku, ale má i nadále vzestupnou tendenci. Situace se začíná měnit, spojenectví rozpadat. Konečně přichází dlouho očekávané hrátky s časem a seriál je o pořádný kus zábavnější. Občas je to až moc Liber8 sem, Liber8 tam a seriálu by nezaškodil větší rozlet co se týče ústřední zápletky, ale závěr série i tak ukazuje, že nás pravděpodobně čeká parádní závěrečná jízda. Našlápnuto k tomu totiž mají tvůrci solidně a kanadský Vancouver jakožto hlavní místo dění pořád působí velmi svěže. Hodnocení série: 4/5 --- ČTVRTÁ SÉRIE --- Do konce zbývá 6 epizod, potenciál s koncem minulé řady narostl. A ač mám neustále pocit, že z toho všeho šlo vytřískat mnohem víc, poslední série se povedla. První tři díly jsou spíše pomalejší rázu, ale druhá trojice epizod je jedna velká akční honička. Co mě ale nejvíce potěšilo je závěr. Jasně, ten je už tradičně trochu uspěchaný, ale je emotivní, dává smysl a hlavně: JE TAM, čehož si nesmírně cením. Continuum byl od začátku trochu rozpačitý seriálový počin, ale má své osobní kouzlo, které se na povrch dere až o něco později. Do TOPky se v mém případě nezařadí a pravděpodobně si ho ani znova nepustím, ale podíval jsem se na něj rád. Především díky postavám ta cesta za to stála! Hodnocení série: 4/5 ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mě první díl až tak neokouzlil, ale posunutí se zpět v čase mi přišlo jako dobrá zápletka a i díky tomu jsem se dívala dál. A jsem za to ráda, protože poslední dva díly byly dokonalé. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, bohužel posléze poněkud zklamání nad klasickou seriálovostí. První série byla dobrá, druhá ale sklouzla do klasických zámořských seriálových nesmyslů, kdy právě postavy ty nesmysly dělají, namísto řešení podstatného se odvrací pozornost někam jinam a od třetí série to už přestalo mít můj většinový zájem díky paradoxům, další vrstvě nesmyslů, všichni se furt mezi sebou míchali a pracovali pro jedny, pak pro druhé, ti třetí pro čtvrté a pak zase jinak a navršila se další vrstva nesmyslů, kdy postavy už asi milionkrát něco měli udělat, ale ony si to zase rozmyslí... A počítačová animace ve 4. sérii byla poněkud úsměvná. Ale skončilo to, což je ve výsledku plus, protože natahovat to ještě dál a s dalšími časovými linkami a cestami a spolupracemi mezi všemi proti všem a všemu už by to byla děsná slátanina. Seriály obecně mají bohužel tu smůlu, že nesou utvářeny dějem dopředu vymyšleným, ale právě ten se odvíjí od sledovanosti - když je velká, nadbytečně se protahuje a zamotává, když je malá, překotně se vše vysvětluje a ukončuje. Naštěstí u některých autoři vědí, jak je ještě dostatečně ukončit. ~~~ PS: Už mě začínají štvát ty postavy hackerů, co během několika vteřin proniknou všude a všechno zjistí. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Bylo to trošku překvapení pro mě. Pilot se nakonec celkem slušně rozjel a já si i chvíli říkal, že by to mohlo bejt na pět hvězdiček, ale někde kolem třetí epizody se ztratil ten drajv a stala se z toho všeho jen epizodická omáčka okolo nějaký příběhový linky. Jednoduchý případy, který (jinak velice SYMPATICKÁ) Kiera (Nichols) řeší, jsou fakt jen zbytečným přimícháváním surovin do kotle, to nejdůležitější se nakonec objevuje znovu v závěru první sezóny, která spíše přináší otázky o tom, jak se tvůrcům podaří ten časově náročnej oříšek zvládnout. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Zajímavý konspirační sci-fi námět slibuje hromady technologických vychytávek, efektní akci a zamotaný příběh, ale televizní rozpočet se na něm podepisuje až příliš silně. Předně právě ty několikaminutové vymazlené scény z budoucnosti na začátku a konci téměř každého dílu nejsou ani zdaleka tak zábavné, jak by být měly. Když se pak děj přesune zpátky do současnosti, rozpadne se na sérii epizodických detektivních případů, které jako by jen oddalovaly jakýkoli vývoj nebo rozuzlení. Z komplikovaných konspirací tak už skoro od začátku zbude jen několik obličejů přetahující se o Alecovy vynálezy a kvůli jasně vyloženým kartám je jakékoli napětí i tajemno fuč. Jen sympatické postavy, občasné drobné využití technologií a závěry obou řad jakž takž drží kvalitu i zábavu nad vodou. Do třetí řady by to chtělo napěchovat více děje, akce i efektů, jinak se Continuum asi nevyšplhá na nic víc, než průměrnou guilty pleasure. To téma by si to rozhodně zasloužilo. EDIT: A přesně výše zmíněného se třetí série dočkala. Karty se spolu hromadným cestováním v čase a jeho důsledky od začátku do konce mění, a tak je všech 13 dílů i přes stále přetrvávající epizodičnost napěchováno dějem tak důkladně, až se skoro zdá, že se Simon Barry se svým projektem rozhodl rozloučit. Tomu nemálo nasvědčuje i nenadálé měnění stran a objevování se a opětovné ztrácení postav i motivů, a rozuzlení příběhu by to i přes tyto drobné kiksy nebylo vůbec špatné, byl by však hřích, pokud by se na samotný velkolepý závěr nijak nenavázalo. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Hrátky s časoprostorovými paradoxy, protektorka s naprosto nemožným účesem, který ne a ne se přecuchat na něco lepšího ani v epicentru výbuchu plynového zásobníku, veškeré peripetie závislé na tom, že ten hoch v pozadí, co to umí se svým PC rozhodně líp než já, to se svým PC umí líp než kdokoli v minulosti, současnosti i budoucnosti, a navíc je pořád na drátě. K tomu jinak prominutelná laciná výprava a evidentní béčkovost, a navíc ještě nesrozumitelné „poselství“. Jednoznačně se tu jedná o nadvládu korporací, která je špatná, ale kdoví jak by nám v budoucnu bylo bez ní, je potřeba proti ní bojovat, ale je ošklivé se při tom prát, atd. atp., čili pseudomorální pseudodilemata v kostce, takto nikoli nereálná, ale relativizovaná a beztvará. Snížil jsem na jednu pěticípou ve chvíli, kdy jsem s úlekem zjistil, že to má další série, které fakt netoužím vidět. ()

Reklama

Reklama