Reklama

Reklama

Indie Game: The Movie

(festivalový název)
  • Kanada Indie Game: The Movie
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument zachycuje snažení a pocity vývojářů tří nezávislých počítačových her. Od prvotních návrhů přes těžký a dlouhý vývoj bez záruky úspěchu a navrácení vložené energie, až po samotné vydání hry. Sleduje příběh autorů hry „Super Meat Boy“, dvojici Edmund McMillen a Tommy Refenes. Dále v něm vystupuje Phil Fish se svojí dlouhá léta složitě vyvíjenou hrou „FEZ“. V menší míře pak představuje autora hry „Braid“ Jonathana Blowa. (montana_cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Roxan 

všechny recenze uživatele

Super film, sem nadšená. Mam chuť si zahrát Super Meat Boye a podívat se jestli FEZ už konečně vyšel nebo se ten týpek už uplně zbláznil. Líbí se mi pohled z druhý strany, jak programátoři prožívají vydání svojí hry a jak je jejich život s hrou spojený. Jediný co mě fakt rozčilovalo byla až moc aktivní snaha těch, co dělali titulky - když se tam objevu "zvuk moře, zvuk klávesnice" apod. a vy ho přitom jasně slyšíte a v originálu nic takového napsané není, tak to mě uplně fyzicky bolelo. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Čistá srdcovka. Jedinou chybou tohohle perfektního dokumentu je, že se přeci jen asi trochu musíte zajímat o videoherní svět, aby vás to naplno sežehlo. Nejzajímavější složkou je samozřejmě Phil Fish, tak nadějný a extrémně talentovaný vývojář, který kdyby neměl prořízlou hubu víc než Joker a uměl se ovládat, tak by byl miláčkem indie scény. Jeho zatraceně dlouhá cesta za vydáním FEZu by asi vydala i na samostatný dokument, ale McMillen a (překvapivě i) Blow nabízejí oproti věčně zdrcenému Fishovi příjemně optimistický nadhled. 90% O ROK POZDĚJI: Speciální edice je definitivní verze IGTM, kterou prodává Fishův mrazivý epilog (mrazivý v kontextu nedávných událostí kolem FEZu). ()

Reklama

-Ravee- 

všechny recenze uživatele

"Indie Game: The Movie" není jen o prostředí tvorby nezávislých počítačových her, ale o tvorbě a všem, co ji provází, obecně. Z pohledu čtyř charakterově zcela odlišných lidí vykresluje jejich osobnosti, jejich neduhy, jejich osobní reakce a prožitky, které celý proces doprovází a činí tomu velmi citlivě, intimně a profesionálně zároveň. "IG: TM" je velmi osobitý a originální dokument, který navíc svou formou a podáním přesně vystihuje pojem indie.. ()

Killda 

všechny recenze uživatele

Nečekejte žádný rádoby návod jak se vyvíjejí nezávislé hry, ale přeemotimovaný doják. Dokument zdlouhavě ukazuje na fakt, že práce na hře může vývojářům zcela změnit život. Jenže vše bylo podáno jen zbůsobem "hra nebude dostatečně dobrá a já se zabiju". A co se stopáže týče... předlouhé, až mě to ubíjelo. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Dokument sledující několik tvůrčích týmů, které se v malém zabývají tvorbou menších tzv. Indie her. Nicméně i tak jsou světovými megastars ve svých oborech a ačkoliv je to brutálně těžké, tak jejich výtvory vydělávají horentní sumy.  Hodně egocentricky zaměření jedinci, kteří by nemohli pracovat ve velkých studiích a být jenom kolečkem v obrovském soukolí. Takhle si mohou vytvořit vlastní menší tvůrčí vize a dobýt s nimi svět. Zábavné a velmi zajímavé. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Rozpočet filmu byl získán pomocí služby Kickstarter, kde lidé sami přispěli penězi na jeho vznik. (montana_cz)
  • Hra "Fez", jejíž strastiplný vývoj film dokumentuje, vyšla 13. 4. 2012 a sklidila obrovský úspěch. Na Gamerankings dosahuje hodnocení takřka 89 %. PC verze hry "Fez" pak byla uvedena 1. května 2013 (Yokolobuna)
  • Ve filmu je uvedeno, že nová hra Jonathana Blowa, "The Witness", bude vydána v roce 2012. Lidé si však museli počkat až do roku 2016. (Melcoiro)

Reklama

Reklama