Reklama

Reklama

Mazel

  • Dánsko 10 timer til Paradis (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Téměř čtyřicetiletý Denis se živí se jako profesionální kulturista a ve svém věku je stále starý mládenec. K seznámení mu chybí dominantnější povaha i správná příležitost. V posilovně se mu nedaří a celou situaci rozhodně nevylepšuje fakt, že bydlí pod jednou střechou se svou vetchou, ale panovačnou matkou. V momentě, kdy se Denisův strýc ožení s dívkou z Thajska, rozhodne se rovněž skoncovat se samotou. Odjíždí do Thajska, aby našel „pravou lásku“. Ale nevěsta se v sexuálním turistickém ráji s názvem Pattaya nehledá tak snadno... Denise čeká dlouhá a strastiplná cesta erotickými podniky, aby na konci našel ženu, která pod jeho vypracovaným svalnatým tělem objeví i jeho křehké srdce. Originálně pojatá romance autenticky i s humornou nadsázkou zachycuje různé podoby lásky, ale především citlivě zobrazuje niternou potřebu po blízkém člověku, touhu po opravdové lásce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (151)

POMO 

všechny recenze uživatele

Oproti filmu Fúsi, ktorý taktiež sleduje hanblivého, asociálneho brumíka, je Teddy Bear zatupelo bez pocitov a psychologických detailov. Akoby chceli tvorcovia emocionálnou plytkosťou rozprávania paralelovať intelektuálnu prostotu hlavného hrdinu. Na druhú stranu je ale scenáristicky čistý a bez zbytočných odbočiek vedený do oslobodzujúceho cieľa. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem si říkal, že ta postava mi něco připomíná. No a když jsem se pak podíval na filmografii režiséra, bylo mi vše jasno. Mazel je takovým rozšířeným vyprávěním mini filmu Dennis, který mě už tenkrát zaujal. No a stejně tak mě zaujal i tenhle film. Kim Kold hraje tichého, introvertního hodného kluka, co má třikrát víc svalů, jak já v pupku tuků. Nehraje ho špatně a stejně tak není špatně napsaný samotný příběh, který se odvíjí tak nějak klasicky, ale vy stejně celou dobu doufáte v pozitivní zakončení. Skandinávci tyhle realistické životní dramata prostě umí a tak i tenhle film jsem si mohl díky nim maximálně užít. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem depresivní dánské drámo a přitom je to docela romantický film. I když jde vlastně jen o osamostatnění osmatřicetiletého introvertního meganamakance film rozhodně nenudí a přál jsem mu, aby ke štěstí přišel. Výlet do Thajska tomu hodně pomáhá a hned je to o dost zajímavější. Musím uznat, že jsem byl docela nervózní, jak proběhnou ty rozhodující konfrontace s panovačnou matkou, ale film se jim celkem vyhýbá, nejde na dřeň a hysterických výlevů nás naštěstí ušetřil. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE TO KRÁSNÁ ZEMĚ A LIDÉ JSOU OPRAVDU MILÍ. JSOU TAM KRÁSNÉ HOLKY. A JE LEHČÍ SE S NIMI SEZNÁMIT...…“ /// Dennis je chlap jako hora. Ale ženská žádná. Kromě mámy. V Dánsku není ten výběr ženskejch asi moc pohárovej – tak proč nezkusit Thajsko? Zvlášť, když ty holky za to uměj (jak se říká) vzít… Úvodních 20 minut vyznívá tak nějak … festivalově? Pak konečně odlet a… vzhledem k Dennisově charakteru se jedná spíš vo takovou zdvořilostní návštěvu. Ne, že by to extra vadilo. Pro nás, co to tam neznaj, je to zajímavej vejlet. Příznivce zběsilýho píchání nejspíš zklame lehká romantika a taky pomalej příběh. Byť uvěřitelnej, protože vodletět z rodnýho hnízda bejvá někdy složitý. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přemejšlím vo tom, že se zamiluju v bordelu. 2.) Je mi 40 a žiju s maminkou. (nepíšu o tobě, to já tady jen tak …) 3.) Thx za titule ,,KrustyDB“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Už od senzačního krevetového začátku jsem věděla, že půjde o pěknou podívanou. Příběh o velkém muži s velkým srdcem s jednou velkou starostí - jak si najít dívku s kterou by chtěl žít. Nakonec šel hledat tu pravou až do Thajska, ale pozor ! Tam si musel také popřemýšlet o co mu skutečně jde, protože asiatek se mu tam nabízelo víc než dost. A když už konečně jeho srdíčko zaplesalo, když našel tu pravou, tak přišel jiný vnitřní boj skoro čtyřicetiletého Medvedíka. A to s jeho malinkou maminkou k pohledání, ale o to větší citovou vydíračkou, která to jen tak nehodlala všechno vzdát. Jak to všechno dopadlo, to se musíte podívat už sami. Za sebe můžu jen říct, že jsem s Denisem strávila velmi příjemný večer. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám doma bílou horu svalů a jsem rákoska tak jsem tento film musela vidět už z principu. Dennis pro mě byl záhadnej tvor, v posilovně by klukům ukázal i obřízku bo hemeroidy ale před babou ani bicák nezatne. Na druhou stranu nezapomene nikomu říct že je kulturista kdyby to náhodou nebylo vidět. To že si objedná krevetovej koktejl a pak ho nežere protože je na krevety alergickej a nečekal že v KREVETOVÉM kotejlu budou, to bych ještě pobrala (každej občas nemá den) ale to že si vezme kurvu na pokoj a o deset minut později jí platí za to aby s ním nešukala a šla pryč, to už mi hlava nebrala. Ono vůbec jak se mu chtěla nějaká nabourat do trenek tak chytal paniku díky čemu jsem ho začla podezřívat, že jeden sval asi moc namakanej mít nebude. Celkově vzato působil jako velkej, blbej panic a člověk mu chce fandit asi tolik jako maďarům v hokeji. Jeho máma ale byla ještě lepší level. S takovou čubkou bydlet pod jednou střechou vysvětlovalo proč je Dennis tak neskonale blbej. Jako bonus z matky sral maggi v kostkách a lhal jí pokaždé když měl mít něco s ženskou, jelikož se klepal strachy že by mu asi ušmikla šuldu. A tak jsem koukala jak Dennis dopadne když se mu povede sbalit rákosku a ta se za ním posere až do Dánska a prej nafurt. Dennise tak čeká těžká volba - zůstat dokonce života podpantoflákem seroucím strachy z matky, která se jde vysrat když se Dennis sprchuje (není nad soukromí) a nebo se odstěhovat a mrdat ostošest s rákoskou...ano...opravdu moooc těžká volba... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Můžeme se dohodnout, že ten vztah ještě dneska skončíš?" Být pod vlivem manipulativní matky není žádný med, ale dá se to zvládnout. Tedy pokud člověku netáhne na čtvrtý křížek a v mysli se mu nezačne klubat podivná touha po vlastní rodině. A to se právě stalo mamánkovi Dennisovi, pro kterého žádné dveře nejsou dost velké, žádná lednička dost plná, žádné zrcadlo dostatečně vyčištěné a žádná thajská štětka dost zajímavá. Dennis je však rozený dobrák a tak jsem mu vstřícnou náruč přál mnohem víc, než v prologu, který zakončil pokorným stulením se k mamince. Dennis nám zkrátka dospěl a i když stále není příliš komunikativní, tak mé sympatie si tentokrát získal. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Jemný pohled do duše jednoho osamělého kulturisty, který je přes svůj drsný vzhled hromotluka, citlivou duší, která touží po lásce. 70% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jeden z dlouhé řady severských titulů ovlivněných Triersovým Dogmatem 95. Reálné prostředí, ruční kamera, uvěřitelný a svým způsobem banální příběh zbavený jakýchkoli dekorativních a manipulativních prvků typických pro zábavné filmové fikce. Snímek sugeruje pocit dokumentu. Denis sice vyvolává respekt svou obří vypracovanou postavou, jenže v partnerských vztazích se mu nedaří a je ve vleku dominantní manipulativní matky. Léta neúprosně běží a Denis se rozhodne uniknout ze zdánlivě pohodlného prostředí mamahotelu za každou cenu. Odcestuje až do Thajska, aby našel lásku a nový domov. Střetnutí s matkou je proto naspadnutí. Mazel je vlastně obsahově hodně obyčejný snímek a nejsem si jistý, jestli by fungoval stejně úspěšně, kdyby v hlavní roli nefiguroval nepřehlédnutelný Kim Kold v roli hromotluka s dobrým srdcem, co dojímá svou neohrabaností. Celkový dojem: 60 %. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ty nebudeš jíst?“ - „Ne, jsem alergický na krevety.“ - „Tak proč sis to objednával?“ - „Nevím, nevěděl jsem, že tam budou krevety.“ - „V krevetovém koktejlu?“ Dennis je možná jednodušší, za to má velké srdce. Je trochu neohrabaný, hodně nesmělý, ale není se co divit, když žije (pravděpodobně) dlouho jen s matkou bez otce a volba „povolání“ kulturisty dává v jeho případě smutný smysl. Něco jako tolerance soukromí (groteskní scény se záchodem a čištěném zubů) či dokonce něco tak troufalého jako je právo na vlastní život v jeho případě neexistuje. Ale pak dostane tip, kde si najít tu správnou dívku…Bavila mě jak část v Thajsku (úsměvně strojové postupy „společnic“), tak i ta po návratu z „Německa“. Přerostlému Dennisovi, který se stále divá jako plyšový medvídek, snad ani nejde nefandit, jeho manipulativní a citově vydírající matka je zas správně nesnesitelná (z jiného úhlu pohledu je však právě ona ta k politování). Starší, krátkometrážní verzi neznám, ale její „celovečerní“ podoba se mi líbila, takže za mě to budou slušné 4*. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Obřisko a takový ňouma. Určitě není jednoduché žít s někým tak despotickým. Film na mě působí jako hraný dokument o nezajímavém životě jednoho kulturisty, krčícího se u sukně mámy, jenž má jeho dospělý život pevně pod kontrolou. Žádné zvraty, obraty a návraty. Spíše odchody a záchody. Ty tam fakt byly! Taky jsem čekala větší drama, až se máti dozví o jeho lásce. Její reakce nebyla dle mého očekávání, ale tak ... tohle je snímek natočený seveřany a ti to dělají po svém. Celkově milé a tiché. Velká pochvala za hudbu, která je jednoznačně to nejlepší z celého filmu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Příjemná, ale nikterak ohromující záležitost z Dánska. Banální příběh tu oživuje přerostlý kulturista plaché povahy, čistý a charismatický, který se v osmatřiceti letech vymaňuje z osidel místy nesnesitelně panovačné matky, se kterou sdílí jeden dům. Právě rozdílné charaktery postav (zamiluje se do drobné Thajky) jsou pro diváka rozhodně zajímavé, zvlášť když se film může opřít o slušnou režii. Ale co potom? Až moc slušný scénář je nastavený tak, aby se hodný outsider nijak neznepřátelil divákům. Všechno do sebe musí až překvapivě snadno zapadnout, i momenty jeho minisoubojů s neustále zamračenou (pokud není po jejím) matkou jsou jen náznaky nějakého dramatického zauzlování. Leccos ale vynahradí bezchybní herci v čele s brumlavým Kimem Koldem. Divácky až moc vděčné, přesto k doporučení se tenhle „drobek“ přímo nabízí!! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Takže ty si cestoval ako sexturista do Thajska..." Znova zo severu, znova dokonale. Aj keď český preklad zďaleka nie je doslovným prekladom originálneho názvu je preklad Mazel naozaj výstižný. 38 ročný kulturista žije sám so svojou mamou v rodinnom dome a známosti s nežným pohlavím mu robia trochu problém, resp. nevie nájsť tu pravú. V Thajsku "no problemo", tak sa vydá na cestu...Film je podaný civilne až dokumentárne, jednoducho úplne presvedčivo. Komornejšie ladenie snímku mi vôbec nevadí, práve naopak. Kulturista podal naozaj slušný výkon, zo všetkých svalnáčov , ktorých som mal možnosť na plátne vidieť je určite najtalentovanejší. Viac ako vyrovnaným výkonom žiari jeho mama, tá to dotiahla úplne k dokonalosti. Prísne slová, vyhrážky a hlavne výbuch hnevu, ktorý si vybila na synovej izbe nedávali jej synovi veľmi na výber. Jeho smutný pohľad na rozhádzanú izbu, strhané plagáty, trofeje...ma dojímal spolu s ním. Žiadna streľba, výbuchy a iné umelé prísady , iba príbeh zo života, ktorý je príjemným osviežením. Presvedčivé, dojímavé, stopáž tak akurát, pekná hudba...Objektívne silné štyri hviezdy, ale nevadilo mi na filme nič, zaujal ma, tak prečo mu nepridať? Vikingovia si zaslúžia...100%. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Tak a z kraťasu sa nám stal celovečerák, ktorému však musím dať hviezdu dole. Nie preto, že by bol snáď menej kvalitnejší, ale možno práve naopak, pretože v ňom panovala natoľko tiesnivá atmosféra, ktorá priam sŕšila z pohľadu na utrápeného človeka, ktorý sa mnohokrát nevedel vzoprieť vlastnej matke a prekonať svoju introvertnú povahu, až som sa za neho celý čas modlil a dúfal, že čím skôr nastane šťastný koniec, pričom táto tiesnivá atmosféra mi pochopiteľne nerobila príliš dobre. Neviem, či som sám, kto toto dánske drama tak mimoriadne vnútorne prežíval, až to pekné nie je, ale som za Dennisa šťastný. Dennis ala Kim Kold je veľký sympaťák, ktorému od začiatku do konca budete držať palce a jeho matka, Elsebeth Steentoft, hnusná potvorá, ktorej naopak budete želať náhly srdečný infarkt. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

KVIFF 2012: Dvoumetrový kulturista a thaijská geisha? Proč ne, takhle výraznéa naprosto rozdílné charaktery jsou divácky velmi vděčné. Poslední půlhodina byla už navíc a hodně pokazila předchozí dojem svou zdlouhavostí. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, který se mi líbil, byť jsem se trochu zdráhal věřit, že by takové lamželezo ve svých 38 letech stále bydlelo u matky. Možné je ale nakonec všechno - když film dospěje ke svému očekávanému závěru, skoro jsem si navíc říkal, že mi tam ta dějová linka s matkou přišla skoro zbytečná, byť je zase fakt, že to film ozvláštňuje a hlavní postavě to dodává na psychologické zajímavosti. Zajímavé mi mimochodem přišlo, jak se Denis zdráhal jakýchkoli erotických kontaktů s thajskými štětulemi - mělo tím být řečeno, že je stále panic? (Druhým - psychoanalytickým - výkladem je možnost, že pro něj posilovna představovala sublimaci sexuality). Jinak si lze těžko vysvětlit, že by normální dospělý chlápek bez partnerky odolal možnosti si vrznout, nabízí-li se tak snadná příležitost. Vlastně jsem si v jednu chvíli i říkal, že jsem už viděl nějak podezřele moc filmů, v nichž si chlapík pozve k sobě na pokoj šlapku, aby jí následně emotivně navrhl, že by si radši jen povídal - jaké zvláštní filmové klišé, jen považte! Skoro jako by filmaři zanášeli ohrané příběhy ze současnosti pohádkovým motivem postavy, která se zachová jinak než její předchůdci - a tím zvítězí. (I když je podle mě otázka, zda lze za "vítězství" v tomto případě považovat to, když si někdo domů do západní Evropy přiveze o dvě hlavy menší nevzdělanou ženušku z třetího světa, která neumí slovo dánsky - ano ano, láska hory přenáší, já vím, ale stejně moc nevěřím, že by to takovému manželství mohlo klapat). Mimochodem přišlo mi škoda, že ten film v závěru neukáže, jak na novou Denisovu partnerku reagovala ta blonďatá fešanda z posilovny, o kterou se Denis v úvodu filmu neúspěšně pokoušel - mohlo být zajímavé ukázat, zda by nově o Denise projevila zájem, kdyby viděla, že si místo ní našel někoho jiného. Známe přece ženy... ()

Reklama

Reklama