Plakáty
Tento film poodhaluje problematiku lanaření mladých nadějných basketbalistů za peníze či movitý dar na vysoké školy, které je v USA nelegální. Hlavním hrdinou je trenér Pete Bell (Nick Nolte), který má za sebou tři neúspěšné, ovšem čisté sezóny. Začne hledat mladé nadějné hráče, ale zjistí, že všichni by rádi za vysokou měli nějaké výhody... V roli basketbalistů se tu představí ve svých mladých letech Anfernee " Penny" Hardaway a hlavně Shaquille O' Neil. V malých rolích se tu ukáže i Larry Bird nebo trenérská legenda NCAA Bobby Knight. (Mythoss)
Radyo
Nijak zázračný snímek z basketbalového prostředí pojednává o zákulisních praktikách při lanaření kvalitních hráčů univezitními celky. Spíše než průměrný a snadno čitelný děj zaujmou jen skuteční basketbalisté v mnoha vedlejších rolích (mj. i Shaquille O'Neal).(12.8.2002)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $23,070,663║Tržby Celosvetovo $-║(12.12.2008)
movie
Sportovní filmy mám vlastně moc rád (tedy ne že bych byl nějakej velkej sportovec:) a Lanaři jsou jedním z nejlepších!(16.10.2002)
Sifaka
Můj oblíbený sportovní film o basketu a hlavně tam hrál můj velký idol, když jsem ho hrál já, Larry Bird.(30.1.2009)
Aven
Dávám ****, tenhle film je pro mě prostě povinnost. Navíc si myslím, že není špatný. Ale pro diváky, kteří neholdují basketbalu asi žádný zázrak.(9.5.2006)
Looser
.........jenom doplním, že mimo O´Neala se ve filmu objevil i Hardway (pro znalce NBA:-)).(23.11.2003)
Dannysek4U
Penny Hardaway a Shaq, kdo má rad basket, plesa, a to i pres to, ze ten film neni zadnej velkej zazrak - a to po zadne strance(16.11.2006)
MajkHany
Pro znalce NBA je neskutečně zajímáve sledovat Pennyho Hardawaye ve chvíli kdy to byl neznámý černý kluk a uvědomit si že o rok později po filmu zazářil ve finále NBA proti Houstonu jako jedna z největších hvězd té doby.Je to strašně zvláštní ,,životasled,,.Nejdříve natočí film o basketu aniž by ho někdo znal a o rok později se z něj opravdu stane velká hvězda.Tímhle mě ten film nějak zvláštně přitahuje.Nemůžu opomenout další hráče jako Larryho Birda (malá epizodička),Shaquille Oneal a další...Pro basketbalové nadšence asi nejlepší film o tomto sportu.(10.8.2008)
joshula
V poslední době jeden z lepších filmů se sportovní tématikou. Poněkud ale už starší snímek, který ukazuje zákulisní boje mezi různými kluby o ty nejlepší hráče. Na autentičnosti snímku také hodně přidávají skuteční hráči z NBA.(11.10.2009)
Strike
Stejně jako u White men can´t jump,srdeční záležitost. Al Bunda (Ed O´Neill) v roli reportéra - super. To Looser: pro znalce NBA se tam objeví Hardaway. Hlavně ale potěší camea Larryho Birda a Boba Cousyho.(16.2.2005)
jacksax
Dobrý sportovní film, ve kterém se mne mezi jiným Shaq snaží přesvědčit, že je inteligentní student se všeobecným přehledem (:-)) Pro skutečné znalce NBA (a jeho zákulisí) tu je Bobby Hurley(16.1.2010)
7duster
film výrazně pozvedá účast několika skutečných ikon ať už z minulosti nebo současnosti NBA - stejně ale mým nejoblíbenějším filmem z "basketového" prostředí zůstává Bílí muži neumějí skákat .....(25.7.2005)
brodži
Tento film je o tom, že se nesmí kupovat hráči ale musí chodit na školu za učelem vzdělání. Jenže je jedna škola kde by chtěli vyhrávat ale nemají na to hráče. A o tom tento film je. Film je docela dlouhý ale vtáhnul mě natolik, že mi to připadlo, že trvá snad pouhou půlhodinu. Bohužel není tomu tak. Příběh je vlastně založen na tom, že každý má touhu vyhrávat ať už poctivým způsobem či nepoctivým. No a trenér se po důkladném přemýšlení rozhodne podvádět a dá na radu svého rivala, manažéra týmu amerického fotbalu na vysoké škole, že zařídí uplatek. V hlavní roli uplacených hráčů se objevil Shaquille O´neal, Anfernee Hardaway a pokud se nepletu tak mladičký Tony Kukoč (dlouho jsem neviděl tak už si nejsem jist). Člověk při sledování očekává, že tým vyhraje vše a tím to skončí. Bohužel. Jen část je pravdy a kouč procitne a zjistí. Konec mě docela překvapil a mít tento film tak na něj koukám pořád.(11.1.2009)