Reklama

Reklama

Smrtelná aliance

Trailer

VOD (1)

Bývalý příslušník amerického námořnictva Henry se uchýlí do lesů na americko-kanadských hranicích, aby se vyrovnal se svojí minulostí. Ta ho ale dožene v podobě Claye, který má s Henrym nevyrovnané účty a chce ho zabít. Oba muži však budou muset čelit i jinému nebezpečí. Lokalitu, ve které se nacházejí, totiž plánují využít pašeráci drog v čele s Xanderem. Henry a Clay se tak musejí rozhodnout, jestli překonají vzájemný spor a postaví se společně nepříteli, nebo se nechají pohltit vlastním konfliktem... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

kobejn 

všechny recenze uživatele

Chacha, Van Damme s příšerným hérkatem se na starý kolena snaží přehrát do rolí démonických padouchů po vzoru svýho předchozího ucházejícího výkonu v EX.2, ale to co předvádí zde je vzorovým příkladem špatnýho způsobu, jak hrát démonický padouchy, hraje tak špatně, až je to vlastně zábavné...jeho jakože výraz psychopata s průpovídkou "ten blbej benzín" (nebo tak něco - byl v tom ale benzín) budí tak útrpný smích, že si jen myslím, budiž mu filmový brak lehký. Rejža Pítr Hyjams to s Van Dammem opravdu brzy dopracují do zaslouženého filmového odpadu, odkud již není návratu - jen tak dál kluci - je to švanda! ()

otík 

všechny recenze uživatele

Kdyby to byl film bez Van Damma, nikdo by o něj ani pohledem nezavadil a ti, co by jej někdy v noci na nějaké pochybné stanici shlédli, by tomu napráskali odpad a byl by klid. Jenže Van Damme ve své záporné roli minimálně své fanoušky přitáhne, což ovšem nic nemění na oné předchozí myšlence, že film je totálně nezajímavý. Je to naprosté akční céčko, kde sice pár slušných fightů je, ale celé je to natočené tak špatně, že neosloví snad ani jediná scéna. Vztah v úvodu úhlavních nepřátel a později přátel na život a smrt je naprosto vycucaný z prstu a strašně umělý. Motivace záporného a totálně ujetého Van Damma jsou od začátku jasné a jedině on je postavou, která má od začátku hlavu (bohužel ne patu). Navíc Jean-Claude je v dobré formě a svého maniakálního zabijáka obdivujícího krásy lesa a pojídající lesní jahody zahrál parádně (skoro jakoby se vrátil do svého kokainového období a před natáčením mnoha scén si šňupl na dobrou náladu). Nakonec jsem vlastně dostal víc, než jsem od filmu čekal - měla to být naprostá kravina, ale byla to naprostá kravina se zábavným Van Dammem. Takže místo odpadu dávám úsměvných 20%. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný akčný thriller so Jean-Claude Van Dammom. Má dosť dobrý príbeh o bývalom vojakovi, v súčasnosti pracujúcom ako strážca lesov pri hraniciach s Kanadou, ktorého vyhľadá neznámy muž, aby s ním vyriešil účty z minulosti. Lenže práve sa v oblasti nachádza aj skupina zločincov na čele so psychopatickým zabijakom, aby si tu vyzdvihli zásielku drog a tak ak chcú obaja prežiť, musia spojiť svoje sily. Spracovanie je ale veľkým sklamaním, zápletka na prvý pohľad pôsobí v rámci žánru veľmi dobrým dojmom a spočiatku to aj celkom nádejne vyzerá, ale tým to takmer aj končí. Hlavné duo si ma vôbec nezískalo, neveril som im absolútne nič, ani to nepriateľstvo, no hlavným problémom je, že dej je tak extrémne jednoduchý a priamočiary, že to už viac ani nejde. Tu sa jednoducho takmer celý čas len pár postáv prenasleduje po lese a v okolí, pričom to väčšinu času pôsobí dojmom, že sa to stále odohráva prakticky na tom istom mieste, takže aj ten dobrodružnejší potenciál vôbec nefunguje a čo to kazí ešte viac, takmer stále sa to odohráva v noci. Takže po chvíli to upadne do ťažkého stereotypu, z ktorého sa to už nedostane a tak už v polovici ma to prakticky prestalo baviť. Lenže je tu jeden veľký klad, samotný záporák v podaní Van Damma, ktorý všetky svoje scény veľmi povyšuje a tak len vďaka nemu sa to dá dopozerať. Akcie je tu pomerne dosť a nie je zlá, ale nie som ani úplne spokojný. Tvoria ju hlavne súboje, ktoré majú slušnú choreografiu a aj celkom dobrú kameru, lenže kvôli schopnostiam väčšiny postáv si musí pomáhať mnohými strihmi a k tomu tá spomínaná neustála tma, takže ani akciu som si nedokázal plnohodnotne užiť. Najviac sa mi páči úvod na policajnej stanici, ale musím pochváliť aj viacero vydarených likvidácií. Čo sa týka hereckého obsadenia, Jean-Claude Van Damme si zaslúži veľkú pochvalu, síce v akcii si musí často vypomáhať, ale psychopata zahral perfektne, zaujal ma jeho charakter, skvelý šialený prejav, mnoho vynikajúcich hlášok, hlavne tá posledná a navyše sa postará o tie spomínané likvidácie. Nesklamali ma ani ostatní záporáci, len problémom je samotné hlavné duo, vôbec ma nebavilo. Réžia a technická stránka nie sú zlé, vidno, že Peter Hyams už má nejaké skúsenosti, ale kvôli stereotypu a neustálej tme ich nemá moc kde využiť. Takže Enemies closer sa skutočne ťažko hodnotí, film sám o sebe ma vôbec nebavil, ale Van Damme ho na ten priemer povyšuje a iba kvôli nemu sa to oplatí pozrieť. 55% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Návrat JCVD do náruče Petera Hyamse (Timecop, Náhlá smrt) se moc nepovedl. Jeanův vegan je ještě poměrně zajímavou figurkou, ale jeho soupeři stojí za starou belu. Nesympatický černoch, který chce pomstít smrt svého bratra a jeho nedobrovolný spojenec místní ranger by mohli směle kandidovat na nejhorší akční duo všech dob. 40% hlavně za rozumnou stopáž. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ten Van Damme se snad posral. Nenapadá mě totiž jedinej důvod z jeho strany, proč by měl hrát takovou postavu v tak příšerném filmu. Vypadá tady jak nějakej sériovej vrah po jubilejní sté vraždě a ještě k tomu hraje záporáka debilního jak stopka od jablka. Nehledě na všechny ostatní, kteří tady jsou spíš k smíchu. O příběhu ani nemluvě. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Bulharsku. (Yardak)

Reklama

Reklama