Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh dvou bratrů, které rozdělila jedna žena. Špičkový neurochirurg utápějící se v bludném kruhu operací, alkoholu a milostných avantýr a jeho horkokrevný bratr, který se vrátil z české mise v Afghánistánu, vychovává dvě dcery, ale prohrává svůj boj s dluhy a návratem k normálnímu životu. A všechno to řídí jejich matka. Jejich osudy se prolínají s dalšími postavami kolegů, spolubojovníků, kamarádů, všichni však mají něco společného. Každý se totiž někdy zachová jako všivák... (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (330)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Herecká sestava značí, že Všiváci mají v zádech velké režisérské jméno, ale už po několikáté je u nás opak pravdou a Kašparovský je zlanařil z pozice nováčka. Měl k dispozici ostřílené matadory i mladé talenty, takže si tam každý najde svého oblíbence. Krejčíková podle očekávání provětrala kůzlata. Za kamerou pak kouzlil rutinér Smutný. Celou dobu se honí několik zajíců najednou a pár jich uteče, ale pověstné české dno se nachází mnohem níže. ()

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

Obrovská slátanina,která nemá v českym filmu obdoby.Kličkování mezi žánrama,halucinace,cik cak mezi vzpomínkama,prostě v tomhle filmu je snad úplně všechno.Ale bez ladu a skladu.Konec tomu pak nasazuje korunu,zjevně toho má Kašparovský spousty nakoukanýho,ale čeho je moc,toho je mnoho.Nelíbilo se mi to,to prostě bylo na hraně vypnutí,a ten film zachránilo jen to,že filmy většinou dokoukávám.0%. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

První půlhodina naprostá mizérie, kdy mi fakt nechybělo mnoho zasypat hodnocení odpadem. Pak to ale začalo být tak blbě blbé, že mě to vlastně najednou připadalo docela zábavné sledovat. Herci slušní, jen tomu Vetchýmu neumim nějak uvěřit svaly a kuráž drsňáka, vždyť on je to od pohledu takovej miloučkej cipísek, co by mouše křídlo neulomil. Zato Langmajer s Tatiánkou perlily a možná i díky nim jsem tu úvodní půlhodinovku překonala. A že Mádl konečně hraje sám sebe, to bylo potěšující, ačkoli mě sral úplně stejně jako ve všech předchozích filmech. Americké finále uhodilo hřebíček a já už se fakt tlemila do polštáře, říkajíce si: "Verunko, to musíš vidět znovu." Kvalitní kosočtvercina. 50% ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Po stránce děje a postav neuvěřitelná halucinace, tak jak to v Čechách máme rádi, obsazená dobrými herci hrajícími poctivě a bez pochyb naprosto bizarní postavy. V logice filmu bych byl schopen uvěřit, že se pár scén točilo někde ve vojenském táboře v Afgánistánu, asi aby nespolehlivý Vetchý nadchl některé mladé lidi k tomu naverbovat se do armády. Poprvé souhlasím s definicí "životní role Jiřího Mádla", protože už jen to, jak je role jeho významu obsazena a pečlivě zahrána, naprosto vystihuje bizár existence takového filmu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento snímek mi odpočíval v zákoutí disku dobrých 7 let a nic by se nestalo, kdyby si ho disk vzal s sebou do křemíkového nebe. Roman Kašparovský zde nezpochybnitelně ukázal, že naprosto zoufalý scénárista. Každý, komu se ten scénář byť jen trošičku líbil, by se měl nechat z této databáze pro dobro všech smazat a již nadále svým hodnocením neprznit celkové hodnocení jednotlivých snímků, které je jakýmsi spolehlivým ukazatelem pro ostatní diváky dychtící po kvalitním filmovém zážitku. Rajón takového diváka je výhradě u Ulice, případně u libovolného pořadu na Soukup TV, kde se musí cítit jako ryba ve vodě. Všiváci byla totiž naprosto exemplární ukázka toho, jak scénář nemá vypadat a jak je to vůbec možné udělat nejhůře. Sledování v tomto případě bolí, protože se zde nesešla parta kočovných neherců, nýbrž herci, které mám docela rád a kteří i zde v tomto nefunkčním prostředí předváděli velmi uspokojivé výkony. Celý scénář je vystavěn jako mozaika naprosto nesmyslného množství nesmyslných náhod a nechutně okatých scénáristických kliček. Roman Kašparovský musí být regulérně strašně hloupý člověk, který ke všemu naprosto absentuje jakýmkoli náznakem sociální inteligence. Jinak si toto naprosté selhání nedovedu vysvětlit. Není nejmenšího divu, že po tomto omylu už nikdy nic nenatočil. Tohle by stěží prošlo nějakému začínajícímu filmaři jako studentský film. Zpočátku neznáte motivace postav a nechápete, co se děje. Později nevěříte, co se děje. Oceňuji pouze herecké výkony. O ději nelze prohlásit, že je špatný - on je vyloženě urážející diváckou inteligenci a vkus. [25 %] ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Po snímke eŠteBák (2012) je to druhý film, v ktorom sa spolu stretli Jiří Mádl a Ondřej Vetchý. (Johnny.ARN)
  • Jako dějiště filmové vřavy posloužil lom Čertovy schody v Českém krase, kde se dělaly dotáčky prudké palby afghánských povstalců. [Zdroj: kultura.idnes.cz] (hippyman)

Reklama

Reklama