Reklama

Reklama

Poklidný předměstský život rodiny Barretových se začne pořádně otřásat v základech. V jejich domě se stane série nevysvětlitelných událostí a oni brzy zjišťují, že je pronásleduje smrtící a děsivá síla… (oficiální text distributora)

Recenze (407)

POMO 

všechny recenze uživatele

V polovici filmu ich napadne zapnúť vo všetkých izbách kamery s nočným videním, aby ráno odhalili, čo sa v noci dialo... Niekde medzi slávnymi časmi Aktov X a prvým Paranormal Activity by to bolo fajn. Dnes nemá tento crossover hororových konceptov čo ponúkuť a iba variauje stokrát videné. Zimomriavkové scény v ňom fungujú, ale je to výhra, keď vo filme funguje niečo iba vďaka práci zvukárov? Nevďačná béčková rola pre J.K. Simmonsa. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Další bezduché ždímání mokrého hadru, kterým v Abnormální pasivitě vytřeli podlahu, když jim nasraná ektoplasma pět minut před závěrem konečně!! alespoň shodila z linky sklenici s ranní močí, protože se vyděšený otec bál jít v noci na hajzl, aby se ten náhodou sám od sebe hrůzně nespláchl, a chcát do dřezu je přeci nehygienické. A tak tu máme jen další Intergalaktickou debilitu, u níž neposedný divák devadesát procent času chcípá nudou a na závěr se jakože strašlivě vyděsí (eufemismus pro zoufalý smích) ze tmy se nořivší siluety bubu Ítího. Omlouvám se všem tři a vícehvězdičkářům, ale mám za uchem hnisající implantát, co mi tam ve spánku narvala Májka z Gurunu, kterým mě kompletně ovládá a nutí nevěřícně kroutit hlavou nad tím, jakou že to klišovitou, plagiátorskou sračku jste schopni nadhodnocovat. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Já vůl! Třicet let ho znám! Třicet let ho znám, vim to, a zas do toho spadnu. Sváťa Pulec to řekl za mne. Znám Scotta Charlese Stewarta, viděl jsem jeho dva filmy, na Kazateli jsem byl dokonce v kině... a zase jsem se na jeho novinku docela těšil, šel na ni do kina a odcházel zklamaný. To bude tou Milešovkou. Dark Skies mě lákalo díky svému námětu o mimozemských únosech. Tento lákavý námět nemá v hororovém žánru odpovídající zpracování, takže jsem fakt chtěl, aby to vyšlo. Jenže Dark Skies u toho námětu končí. Nikam jej nerozvíjí. Je to šablonovitej film s křečovitými dialogy, bez napětí. Od hororů nutně nevyžaduju originalitu - odpovídajícím způsobem zpracované klišé je kolikrát funkčnější, než když se fimaři snaží vymýšlet bůhvíjaké originální věci, ale v tomto případě to prostě neklaplo. Tohle je prostě nula nula nic. Nejlepší Stewartův film? Ano, ale to je pořád dost málo. 5/10 ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Co furt všichni mají u podobných filmů za problém? Co vlastně čekáte? Skrytou symboliku o smyslu bytí či nebytí? Zbrusu originální nápady? Vždyť už tu VŠECHNO bylo! Co pořád dál vymýšlet, aby člověk nebyl označen za plagiátora, vykradače myšlenek nebo novodobého Eda Wooda? Tohle MĚLO hustou atmosféru a i když originalita chyběla, není třeba to hned poplivat. Ale co, proč se rozčiluji, je to marné, je to marné... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby USA $17,418,667Tržby Celosvetovo $25,890,588Tržby za predaj DVD v USA $2,874,733 //počet predaných kusov 192,186║ režisérsky snaživé, tajomná atmosféra tam je, príbeh v norme, pripomenie to staré dobré časy keď frčali Akty X /50%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…JINÍ TVRDÍ, ŽE JE TO NĚCO JINÉ. NĚCO, CO NEPOCHÁZÍ ODSUD. NĚCO, CO NEPOCHÁZÍ Z TÉTO PLANETY. VÍM, ŽE JE TOMU TĚŽKO UVĚŘIT … JSOU TO …“...... /// Barrettovi neprožívaj zrovna šťastný v období. Táta práci hledá, bankovní konto zívá nudou, teď ty problémy s alarmem v baráku, a taky mladej mele píčoviny vo zlejch snech… Emzáci, trocha nočních můr, geomagnetický anomálie – jo, jsou věci, který mě bavěj. Na rozdíl vod tý rodinky, která se veze ve vyjetejch kolejích dementních homo sapiens, kteří nevěří, nevěří, diví se, nevěří a ještě mě stíhaj srát (…a jak by ses choval ty, co chytráku? S emzákem za zády? Bych tě chtěl vidět… ). No dobře, ale pak to finále … po technický stránce v pohodě, ale vlastně nedokáže říct nic novýho ani těm, kteří únos nezažili. Se zeptejte těch zbejvalejch 3999! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem připravenej uvěřit! 2.) Nedokážu dost dobře odhadnout, jestli si mě vybrali. 3.) Zjistím, že nejdůležitější ze všeho je kreslení (hovno technický, výtvarka!). 4.) Thx za titule ,,may.ling“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Konečne som po dlhých rokoch videl príjemný malý horor o mimozemšťanoch. Rodinka s dvoma deťmi čelí záhadným javom, najprv to začína vysypanou chladničkou, nočnými morami, zmiznutými fotografiami, spusteným alarmom, mŕtvymi vtákmi, modrinami na tele, potom sa začnú aj hlavní protagonisti chovať divne, pričom si na nič nepamätajú, a divák trpezlivo čaká, kedy sa objaví nejaký Marťan a urobí tam neplechu. Bavil som sa! Jedinou slabinou je vlastne až príliš priamočiary a klišoidný scenár. Ono je totiž jasné, že keď sa už niečo začne diať, jeden rodič verí, druhý neverí, potom sa dlhú dobu hádajú, potom uverí aj ten druhý, a zvyšok je len hľadanie experta na pomoc a snaha všetkých zachrániť v hodine dvanástej. Týmto sa horor nijako nelíši od stovák jemu podobných, takže môže ľahko zapadnúť. Originalita scenára je však to posledné, čo v moderných hororoch vyhľadávam, takže mi to nevadilo. Ináč je to výborne nakrútené, napínavé, s kvalitným hereckým osadenstvom a niekoľkými fajnovými ľakačkami. U mňa rozhodne príjemné prekvapenie a keby som bol na to v kine, rozhodne by som neľutoval vyhodené peniaze. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ ste fanúšikmi sci-fi a zmierite sa s tým, že Temné nebo neprinesie nič nové, nemyslím si, že budete mimoriadne sklamaní. Aspoň ja som nebol a nielenže som sa párkrát zľakol (postava pri posteli), ale pri niektorých scénach som sa dokonca necítil dobre (húkanie alarmu uprostred noci, pozeranie bezpečnostných kamier). Mimozemšťanov uvidíte málo a skoro nič sa o ich plánoch/motívoch nedozviete. Mne to ale ak aj nevyhovovalo, tak mi to aspoň neprekážalo. A už konečne viem, prečo psy niekedy tak vystrájajú. Postavy priveľa rozumu nepobrali (zdá sa, že jediný plán otca, ako situáciu s mimozemšťanmi vyriešiť, je zohnať búchačku a vlčiaka, počkať, kým mimozemšťania v noci prídu, vykríknuť niečo ako „No poďte, vy hajzli!“, dva razy vystreliť a čakať, čo bude). ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Spíš než o horor se jedná o regulérní drama/sci-fi, v němž rodinu na klidném předměstí začne navštěvovat záhadná bytost z jiný planety. Bohužel pro diváka se film namísto atmosféry soustředí hlavně na osobní problémy každého jejího člena (tady je obzvlášť zbytečná kapitola se starším synkem a jeho první láskou) a napětí se vkrade zpočátku jen do dětskýho pokoje a následně do závěrečné, poněkud haluzoidní desetiminutovky. A to je trochu málo. Předchozí Stewartovy počiny sice byly magořiny, ale magořiny zábavný. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době komorní příběh plný neviditelných mimozemšťanů. Tenhle snímek se mi zrovna trefil do noty a drama vyděšené rodiny, jejiž dům se stal terčem útoků nepřátelské formy života, mi způsobovalo dobrých šedesát minut příjemného mrazení. Za nejpůsobivější považuji noční návštěvy. Zjistil jsem, že mě solidně odbourají duchařiny, ale neviditelní emzáci, procházející zdmi, se mnou dovedou taky zamávat. Bohužel se to ke konci zvrhne v docela slušnou pitomost a vše budované se zkazí. Takže i chápu všechny ty, co se to snaží podhodnotit. Temné nebe má fantastickou hudbu. Tvůrci s ní, i se zvuky pracují skvěle. Výsledek je opravdu hutný a tu čtvrtou hvězdu si to zkrátka zaslouží. Zjistil jsem, že tu "husinu" mám především pravě kvůli napětí gradovanému hudbou. Nejskvělejší na tom všem je však citát hned v úvodu: "Jsou dvě možnosti. Buď jsme ve vesmíru sami, nebo nejsme. Obě jsou stejně děsivé." A ano, tak to je. Arthur C. Clarke je očividně i skvělý šprýmař. Závěrem jen dodám jména lidí, kteří se na filmu podíleli. Nepřijde vám na tom něco divného? Goyo, Kadan, Kutsugeras, Gvozdas, Bishara, Higinbotham, Volturno-brill, Kavanaugh-Jones, Okin, Blum. Ano, jsou mezi námi a trapně se maskují už dlouho. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

E.T. nechtít volat domů, E.T. chtít dělat bordel v kuchyni, vkládat implantáty a terorizovat..! Světlo za dveřmi? Vruty odpadávající z bednění oken? Štěkající pes? No to snad ne.. To už by prozíval i Fox Mulder.. Stewartovo Alien Activity nemá absolutně co nabídnout. Když si člověk vzpomene na Shyamalanovo Znamení (po kterém jsem mimochodem pár týdnů nosil špičatý čepec z alobalu) a postaví vedle něj tento fádně vyplněný žánrový mustr s ochotníkem Joshem Hamiltonem, co si myslí, že hraje v dalším díle Scary Movie, pak i ve světle Legie Kazatele Bettanyho zůstává nad opakovaně vkládanou důvěrou producentů v osobu pana režiséra rozum stát. To já bych ho už nechal maximálně strčit kameru do plyšového medvídka, aby hlídal au-pair.. Když tak nad tím přemýšlím, nejvíc mě asi vyděsilo to úvodní moudro A.C.Clarkea.. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Ak sa bude niekto pokúšať nahlodať mi vizuál , že nič podobné tu už nebolo - tak mu rozrthhám hrrudník , vysypem soľ a zalejem octom. Vykrádaćka ( nenapadne ti AmitiShun ??? ako ... z kni-hony. Parchant bol nebezpečný, ako voš na chlpe zatúlaéhho psa. Emotívne sranda a nie, ale doslovné pohrávane s dváckou trpezlivosťou a ako bonus -herecké prehrávanie. ( viem si totiž predstaviť keby to spáchal režisérsky talent). Bodík za cover a bodík za pár neurážajúcich momentov )K tomuto námetu , myslím si / no nedúfam ).ze bolo povedané všetko, mimo toho že zaverčna scifi do rozbilo betonove plátno, ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ja som teda čakal niečo zaujímavejšie, aj keď v rámci stále atraktívnej mimozemskej tematiky je to ešte uchádzajúci priemer. Rodinka sa v dome na predmestí stane pozorovateľom a zároveň nechceným účastníkom „mimozemských aktivít“, pričom postupne zisťujú, že všetko bude pravdepodobne eskalovať do väčších rozmerov, končiac až únosom ich dieťaťa. To je na malý horor postačujúci príbeh, navyše šikovne obohatený o niekoľko znepokojujúcich úkazov v jeho priebehu, no napriek tomu celkovo nevyznieva najlepšie. Značný problém som tu mal s rodinkou; ani jeden z nich mi totiž nebol sympatický a film, v ktorom na mňa všetky postavy pôsobia otravne ma proste nedokáže strhnúť. Navyše to bolo až príliš predvídateľné a vo svojich nudnejších úsekoch zase uspávajúce, takže to zachraňovali hlavne scény s mimozemšťanmi, ktoré ale tvorili iba pár minút filmu. Na jedno pozretie to ujde, ale na tie zaujímavejšie „alien invasion / abduction“ filmy (Fire in the Sky, The Arrival, Signs, The Fourth Kind, Knowing...) sa to však nechytá. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dark Skies patří mezi ty "menší", méně hvězdné snímky, které nepotřebují vysoký rozpočet, slavného režiséra, ani ohromující vizuální triky, aby zaujaly. Snímek má sice podle některých spoustu logických děr, kterých já jsem si však vůbec nevšimla. A pokud ano, tak mi přišly natolik zanedbatelné, že jsem na ně v dalším ději stejně rychle pozapomněla. Dark Skies má zdařile budovanou atmosféru, kde se ze zdánlivě "nevinně" vzhlížejícího fórku stane pravidelný teror všech členů rodiny. Při několika scénách mě opravdu hodně mrazilo (hromadný nálet ptáků na dům). A Joseph Bishara mě zase děsil svou originální hudbou. Kurňa, kde se ten chlápek celou dobu schovával?:) Závěr snímku si nechává otevřená vrátka pro případné pokračování, kterému bych se vůbec nebránila. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Mimozemštania v horrorových filmoch sú dnes už veľmi zriedkavým javom, rovnako ako je zriedkavým javom zahrnúť do tohto žánru okrem predvídateľných ľakačiek a prvoplánových scén aj kus dobrého scenára a slušných hercov. Mám na mysli malé, nízko-rozpočtové horrory, ktoré takmer všetky na jedno kopyto. Tento bol ale príjemným prekvapením. K vyrovnanému súboju s áčkovými horrormi to však nie je, režisér sa ešte nezbavil béčkových manierov, scenár tiež nedomyslel do úplného súladu s pravidlami logiky. Dávam tomu však veľké plus za návrat k detským časom zakukleným pod perinou pri sledovaní Aktov X. 70%. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Když v Aktech X chybí Mulder, Scully, a vlastně i celá FBI, je dost velká šance, že se následování stejné dějové stavby nepovede. Přestože se povinné detaily objeví a I am ready to believe zazní. Rodinka mě bohužel nechala drobet chladným, děj ovšem celkem ušel. Ocenil bych ale, kdyby z toho nedělali crossover Paranormal Activity a odpustili si ty kamery... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Poměrně velká kritika se snáší na režiséra Scotta Charlese Stewarta, ale myslím, že v tomhle případě místy i docela zbytečně. I když tu skutečně nemáme moc „toho“, co by přesvítilo ty neskutečné logické lapsy v ději. Nijak vybočující rodince se začnou dít podivné věci. Alarm středostavovského baráku na předměstí začne uprostřed noci zlobit, fotky mizí z rámečků a někdo z rodiny je zřejmě náměsíčným architektem. Jenže pak mladší ze synů začne vykládat o zvláštním kamarádovi. To, co následuje, uspokojí tak napůl. Lekačky jsou fajn, mrazení v zádech tu a tam také registrujeme, ale ve výsledku sledujeme jen mimozemský mišmaš, který tu byl už stokrát a z toho čtyřiasedmdesátkrát lépe. Pak jsou tu linie, které se jen nadhodí, ale nikam se nevyvíjí, jiné docela potěší (otec je bez práce, peníze ubývají a kluk má navíc na těle podivné „modřiny“). Problém je v tom, že rodinka přítomnost mimozemšťanů řeší asi se stejným překvapením a zaujetím, jako když v obchodě v malé vesnici dojde půl hodiny před zavíračkou pečivo. Sečteno, podtrženo: dívá se na to poměrně obstojně, také herci nejsou špatní, ale chybí pevnější švy příběhu!! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Danielova rodina je v ťažkej finančnej situácii. Jeho žene sa ako realitnej maklérke veľmi nedarí a on je dlhodobo bez práce. Aby toho nebolo málo, v dome kde momentálne bývajú sa začínajú diať nevysvetliteľné udalosti. Všetko začína rozhádzanými potravinami v kuchyni. Postupom času sa však začína ukazovať, že ide o omnoho temnejšiu stránku, ako sa na prvý pohľad mohlo zdať. Film má ako takú stúpajúcu tendenciu od úvodu do polovičky jadra filmu. Následne však prichádza zlom a všetko čaro o ktoré sa režisér snažil, vymizne ako prd z gatí. Spomínam si na niektoré kritické komentáre k filmu 4 DRUH, ktorý v tejto spoločnej tématike patrí medzi najlepšie snímky. Som teda zvedavý na hodnotenia niektorých mudrákov ( .. si Vás pamätám :D .. ) pri tomto odvare 7 krát destilovaného Pigy čaju. Sklamanie je veľké, nakoľko film neponúkol takmer nič na čo by si divák mohol pamätať - 40%. ()

Reklama

Reklama